Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mert mi megtehetjük, akkor...

Mert mi megtehetjük, akkor támogatni kell?

Figyelt kérdés

A feleségemnek van egy húga 23 éves, 2 éves kislánnyal van egyedül. A feleségem 41 éves, diplomás, jövedelemmel rendelkező 3 gyerekes édesanya. A két testvér tűz és víz. Édesapjuk 3 éve meghalt, édesanyjuk akkor vidékre költözött és a húga ott eset teherbe, de a párja nős volt így nem vállalta a babával... A feleségem "hozta fel" Budapestre, hozzánk költözött. Egy éve már albérletben él, amit mi fizetünk. Valami tanfolyamot meg nyelviskolát is végez / végzet amit szintén mi fizetünk.

A feleségem szerint neki kell segítenie neki, mert ő anno mindent megkapott a szüleiktől, de a húgával már nem tudttak úgy törődni...

Tegnap átutaltam a pénzt a nyaralásra, és a feleségem szólt, hogy utaljam át a húga nyaralásának az összegét is, nem nagy összeg a miénkhez képest, - mégjó, hisz mi dolgozunk meg érte...

Nem érti engem miért zavar, hisz ez csak átmeneti.. lassan 3 éve.

Az igaz, hogy a feleségem jól keress, de mivel közös kasszán vagyunk így a MI pénzünket költi a húgára évek óta.

Legyek türelmes, persze az voltam, de elég volt.

Sajnálom, hogy az anyja egy kisnyugdíjas és nem tud/nem akar segiteni a 23 éves lányának, de nem érzem magam felelősnek. Meddig kell tűrni?

2016. júl. 16. 12:10
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem volt időm elolvasni a válaszokat, csak amit te írtál.

Igazad van, hogy eleged van ebből, noha az is érhető, hogy a feleséged segíteni akar a húgán, akármennyire is nem érdemli meg (azt, hogy nem érdemli meg, abból gondolom, hogy a 3 év meg a nyaralás egyértelműen túlzás, ha ezt ő nem érzi, akkor valószínűleg nagyon is kényelmes neki ez az állapot:S)

De ez a 3 év már a múlt. Ha a tervek szerint szeptembertől dolgozik, és ha a feleségednek köszönhetően tényleg lesz is munkája, akkor igen, nagyon komolyan meg kellene beszélni a feleségeddel, hogy ennyi volt, és nem több (legfeljebb valami alkalmi segítségről lehetne szó). De ha mondjuk nem kapna azonnal állást, akkor még pár (max. 3) hónapig türelmes lennék (ha már eddig tűrtél).

Mindenképp beszélj a feleségeddel, önkényesen "elzárni a csapot" nem vezet sehova, csak veszekedés lesz belőle, tisztázni kell a helyzetet.

2016. júl. 16. 16:12
 32/46 anonim ***** válasza:
33%
# 29/ de a testvére. Örökre az marad, a kérdező pedig csak a férje, lehet jövőre szétmennek. Arról semmit nem tudunk milyen a húga a feleségnek. Volt egy hibája 20 évesen, valahogy terhes lett. Ha tudja majd visszafizetni, de milyen jogon akarja kirakni az utcára a kérdező? márpedig ott lesz ha nem fizeti az albérletet. A kérdező biztos inkább menne nyaralni, mint hogy segítsen. Megvan a véleményem erről és rólatok. Keres pl. 3 milliót havonta, havi 150.000 mennyi? Semmi. A testvérére. Én is akármikor odaadnám.
2016. júl. 16. 16:25
 33/46 anonim ***** válasza:
84%
20 évesen, ha valahogy terhes lesz valaki, akkor több lehetőség is áll előtte. Pl házas embernek épeszű nő nem szül, ergo evidens lett volna az abortusz. Oké, megszulte. 6 hónapos kortól mehet bölcsibe az a gyerek, anyuka meg dolgozni. Ez se jó, akkor a támogatásért cserébe minimum valami munkát vállal a testverenel. De ami felháborító, az az, hogy a nyaralasat is ők fizetik. Bács, ha nincs pénzem, nem megyek nyaralni
2016. júl. 16. 16:47
 34/46 anonim ***** válasza:
94%

"a testvére. Örökre az marad, a kérdező pedig csak a férje"

Az emberek általában nem a testvérükkel élik le az életüket. Örökre a testvére lesz, külön élettel. A férje is része lesz örökké az életének, hisz együtt alapítottak családot. Akkor is a gyerekei apja lesz, ha szétmennek.

Ha meg most a hugit választja, akkor mi lesz? Az talál magának faszit, a kérdező felesége meg egyedül marad?

Te komolyan kunyerálnál pénzt nyaralásra a testvéredtől? A pofámról égne a bőr.

2016. júl. 16. 16:55
 35/46 anonim ***** válasza:
77%
A pontozasbol itelve sokaknak normalis dolog a folosleges kunyeralas.
2016. júl. 16. 17:03
 36/46 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ez a szeptemberi időpont rendben van. Teljesen amúgy nem hagynám magukra őket, de mondjuk albérletet-nyaralást finanszírozni, hát az elég meredek.

Inkább olyanokban segítenék, de azt továbbra is, hogy néha megkérdezni, hogy a gyerekeknek szükség van-e valami ruhára-cipőre játékra (most nem arra gondolok, h igen, kétéves Prüntyike naggggyon szeretne egy tabletet, ő mondta), de ilyen dolgokban sztem lehet segíteni. Nekem is nagy segítség, ha rokonok hoznak mindenféle ruhákat (egyedül nevelem a gyereket), de azért nyaralást nem lenne pofám elfogadni, még úgy se, h együtt megyünk mondjuk mi ketten, meg a nagyszülők.

Igaz én azért nem csak a tartásdíjtól várom a csodát, hanem dolgozom is már...

Az is jól szokott esni, ha zöldséget, gyümölcsöt, tisztítószert vesznek, és elhozzák, nem csak az ára miatt, hanem mert nekem nincs kocsim, nehéz hazahozni mindent. Szóval ilyen dolgokban persze, segítsetek, de azért nyaralás, meg albi...

2016. júl. 16. 19:50
 37/46 anonim ***** válasza:
18%
Nehogy már a férjem mondja meg hogy meddig támogatom a rokonomat. Vicc az egész. Ha az egész fizetésemet a húgomra költöm vagy egy cipőre, akkor az is az én dolgom. A házastársa nem a tulajdona.
2016. júl. 16. 19:54
 38/46 anonim ***** válasza:
86%

"Ha az egész fizetésemet a húgomra költöm vagy egy cipőre, akkor az is az én dolgom."

És akkor a családod egy ember fizetéséből él, mert a huginak kedve támadt süttetni a hasát?

2016. júl. 16. 21:17
 39/46 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező állj a sarkadra mert fejostehennek vagytok nézve!!!

Ok hogy az asszony akarja pénzelni, de ha a hugi normális lenne az lenne a minimum, hogy a nyaralasra nemet mond!

Más az, hogy van fedél meg tanfolyam (de a 3 év erős túlzás. Max 1 évet tartok elfogadhatonak) és megint más egy nyaralás. Abszurdum.

2016. júl. 16. 22:59
 40/46 anonim ***** válasza:
100%

"Nehogy már a férjem mondja meg hogy meddig támogatom a rokonomat. Vicc az egész. Ha az egész fizetésemet a húgomra költöm vagy egy cipőre, akkor az is az én dolgom. A házastársa nem a tulajdona."

Aha. A férj meg úgy dönt, hogy innentől az Árva patkányok megsegitesere létrehozott alapítványt támogatja a teljes fizetésével, akkor az is oké, ugye? Majd el leszte a híd alatt a szuper cipoddel. ...

A házasság alatt, hacsak nincs házassági szerződés, ami máshogy rendelkezik, vagyonkozosseg van. Nincs enyém, tiéd, miénk van. Ha az egyik fél keres 3millat, a másik meg semmit, akkor a közös jövedelmük 3 milla és marhára mindegy, hogy ez hogy jött össze. Válás esetén is feleznek.

Nem tulajdon a házastárs, de nem is a másik felett álló valaki. Egyenrangú felek, akik közösen kell hogy döntsenek

2016. júl. 17. 05:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!