Mert mi megtehetjük, akkor támogatni kell?
A feleségemnek van egy húga 23 éves, 2 éves kislánnyal van egyedül. A feleségem 41 éves, diplomás, jövedelemmel rendelkező 3 gyerekes édesanya. A két testvér tűz és víz. Édesapjuk 3 éve meghalt, édesanyjuk akkor vidékre költözött és a húga ott eset teherbe, de a párja nős volt így nem vállalta a babával... A feleségem "hozta fel" Budapestre, hozzánk költözött. Egy éve már albérletben él, amit mi fizetünk. Valami tanfolyamot meg nyelviskolát is végez / végzet amit szintén mi fizetünk.
A feleségem szerint neki kell segítenie neki, mert ő anno mindent megkapott a szüleiktől, de a húgával már nem tudttak úgy törődni...
Tegnap átutaltam a pénzt a nyaralásra, és a feleségem szólt, hogy utaljam át a húga nyaralásának az összegét is, nem nagy összeg a miénkhez képest, - mégjó, hisz mi dolgozunk meg érte...
Nem érti engem miért zavar, hisz ez csak átmeneti.. lassan 3 éve.
Az igaz, hogy a feleségem jól keress, de mivel közös kasszán vagyunk így a MI pénzünket költi a húgára évek óta.
Legyek türelmes, persze az voltam, de elég volt.
Sajnálom, hogy az anyja egy kisnyugdíjas és nem tud/nem akar segiteni a 23 éves lányának, de nem érzem magam felelősnek. Meddig kell tűrni?
igenis van beleszólásod. van 3 gyereketek, inkább rájuk kéne költeni.
a húga így járt, a fenéért kellett lebabáznia egy nős férfitól. gondolom a szokásos módon "véletlenül" esett teherbe,a világért sem azért,hogy ezzel magához láncolja a nős pasiját..
a gyerek már 2 éves, mehet dolgozni ő is, a gyerek mellette meg bölcsibe menjen. jövőre meg óvoda. tanfolyamot és nyelvet tanult, hála a feleségednek. mostmár próbáljon ő is boldogulni. ha nem tesztek ellene, akkor még 10 év múlva is rajtatok fog élősködni. én sem mennék dolgozni, hogyha lenne olyan hülye aki eltartana, fizetné az albérletem és minden költségem!
nem mondom,hogy ne segítsetek neki. de ez nagyon túlzás. szóval beszéld meg a feleségemmel.
11# vagyok.
feleségeddel * (elírtam)
és tényleg próbálj rá hatni. mert most évi szinten milliókat szórhattok ki az ablakon a húgára. a három gyereketekkel mi lesz? nekik is akkor meg kéne adni, azt amit ők kapott fiatalabb korában. már pedig nem könnyű 3 gyereket taníttatni, eltartani őket egyetem végéig stb.. nekem inkább ez lenne a fontos,hogy a gyerekek ne szenvedjenek hiányt. a semmire kellő húg meg egye meg ami főzött.
Gondolom azért nem éheztek, a leírás alapján bőven van miből adni a testvérnek.
23 éves, még nagyon fiatal, magára maradt egy kicsi gyerekkel, a szülei meg nem segítettek neki semmiben.
Most végre lábra tudna állni, letenné a nyelvvizsgát meg a szakmát, el tudná vinni oviba a gyereket és elmehetne dolgozni, erre te pont most találod ki, hogy megtiltod a feleségednek, hogy segítsen neki.
3 év egyáltalán nem sok idő. Nem amerikai tinifilmben élünk, ahol bárki 1 hét alatt munkát meg lakást talál meg még fizetést is kap.
Én megértem, hogy sajnálod a pénzeteket, alapvető emberi tulajdonság az irigység, de az, hogy te önkényesen, hisztériából kicsesznél a feleséged húgával, az gusztustalan.
Majd ha esetleg otthagyja a tanfolyamot, és mégsem megy el dolgozni, és továbbra is ti tartjátok el, majd akkor pampoghatsz, de addig nem. Inkább örülj, hogy 3 gyerek mellett van annyi pénzetek, hogy nyaralni járjatok, és még segíthettek is valakinek, akinek szüksége van rá.
Csak aztán nehogy egyszer a feleséged unjon meg téged, aztán akkor tényleg hiányozni fog a "TI pénzetek", aminek a nagyrészét, ha jól sejtem, a feleséged kereste/keresi.
"te önkényesen, hisztériából kicsesznél a feleséged húgával, az gusztustalan"
Itt a kedves szülők csesztek ki a saját gyerekükkel.
Én megértelek részben, mi anyósom hitelét fizetjük, havi 80ezret már 5 ève, és még legalább ennyi van.
De neki más nincs, csak a fia, ha nem fizetnénk mehetne a híd alá.
Arra van a család, hogy segítsük egymást, nyilván amíg nem a saját életünk rovására megy.
Szerintem felesleges ezen vitáni, próbáld elfogadni, ha jól sejtem nem okoz ez nagy gondot nektek, és ha a feleségednek választania kell, nem biztos hogy téged fog!
Megoldás lehetne a külön kassza ez estben talán, a saját pénzéből had támogassa azt akit akar.
Ezzel ki lehet kergetni a világból - mert, meg tehetitek -
Jó, nem kell lemondanunk semmiről, azért hogy segítsünk, de ez még nem ok arra, hogy a terhes majd később kisbabás testvérét évekig támogassuk. Nem hullott az ölünkbe a pénz, dolgozunk érte.
Az teljesen mindegy ki mennyit keress, egy számlánk, egy család vagyunk. Közös minden!! A bevétel és a kiadás is!!!
A saját édesanyja nem tud róla vagy nem akar gondoskodni, neki ehhez már nincs ereje, akkor nekem 44 évesen 3 egyetemista fiú mellett, miért legyen????
Válni nem fogok!! És ennyi év után külön kasszán sem leszünk, ez biztos!!!
Ügyvég, házassági szerződés, külön kassza, külön megtakarítással.
A feleséged természetesen támogathatja a hugát, de nem a házassági vagyonközösségetek terhére.
A tenyészcsődör amúgy hun van? Nála nem kopogtatott még a termékeny hugica?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!