Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mert mi megtehetjük, akkor...

Mert mi megtehetjük, akkor támogatni kell?

Figyelt kérdés

A feleségemnek van egy húga 23 éves, 2 éves kislánnyal van egyedül. A feleségem 41 éves, diplomás, jövedelemmel rendelkező 3 gyerekes édesanya. A két testvér tűz és víz. Édesapjuk 3 éve meghalt, édesanyjuk akkor vidékre költözött és a húga ott eset teherbe, de a párja nős volt így nem vállalta a babával... A feleségem "hozta fel" Budapestre, hozzánk költözött. Egy éve már albérletben él, amit mi fizetünk. Valami tanfolyamot meg nyelviskolát is végez / végzet amit szintén mi fizetünk.

A feleségem szerint neki kell segítenie neki, mert ő anno mindent megkapott a szüleiktől, de a húgával már nem tudttak úgy törődni...

Tegnap átutaltam a pénzt a nyaralásra, és a feleségem szólt, hogy utaljam át a húga nyaralásának az összegét is, nem nagy összeg a miénkhez képest, - mégjó, hisz mi dolgozunk meg érte...

Nem érti engem miért zavar, hisz ez csak átmeneti.. lassan 3 éve.

Az igaz, hogy a feleségem jól keress, de mivel közös kasszán vagyunk így a MI pénzünket költi a húgára évek óta.

Legyek türelmes, persze az voltam, de elég volt.

Sajnálom, hogy az anyja egy kisnyugdíjas és nem tud/nem akar segiteni a 23 éves lányának, de nem érzem magam felelősnek. Meddig kell tűrni?

2016. júl. 16. 12:10
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tetszik a hozzáállás, hogy ha van mit, akkor adj.

Az én pénzem, ha akarom, úszkálok benne, van konfettit csinálok belőle.

Vagy elteszem nyugdíjas éveimre. Mert az fix, hogy a hugi nem fog akkor segíteni.

2016. júl. 16. 14:01
 22/46 anonim ***** válasza:
90%
Le kéne allnotok, és azt a pénzt felrerakni a gyerejeiteknek, ha belépnek a nagybetűs életbe.
2016. júl. 16. 14:17
 23/46 anonim ***** válasza:
44%

Azzal teljesen egyetértek, hogynem kötelező adni. A feleséged döntött úgy, hogy támogatja a testvérét, nem pedig a testvére követeli. A húga elkövetett egy hibát, lett egy baba, tanul, próbal lábra állni. Kiraknád az utcára egy gyerekkel? Hihetetlenül pénzéhesek itt az emberek.

Miért veted el a külön kassza lehetőségét? Pont ebből vannak a csúnya válások. Nem azt írom, hogy el fogtok válni, csak példa volt.

Ha a te pénzedet adná oda, akkor megérteném, hogy kiakadsz. Amíg a feleséged dolgozik és tudja támogatnia saját gyerekeit és gondol egyet, megvesz egy 300,000ft-os táskát az is az ő dolga, ha egy menhelyet támogat az is az ő dolga.

2016. júl. 16. 14:22
 24/46 anonim ***** válasza:
96%

Ti segítitek a hugát anyagilag, ő miben segít nektek? Vigyázz a gyerekeitekre, takarít nálatok? Sétáltatja a kutyátokat?

Vagy csak elvárja a havi apanázst?

2016. júl. 16. 14:32
 25/46 A kérdező kommentje:

Segitett e? A gyerekek nagyok, kutya nincs és hetente jön egy segítő aki elvégzi a nehezebb házimunkát, így nem nagyon tudom miben segíthetett vagy segitett. Valamivel több mint egy éve külön is él, alig jön, állítólag tanul, az én gyerekeim járnak át segiteni neki a tanulásban. A feleségem a kapcsolatait felhasználva kereset neki munkát.

Nem fogok külön kasszán élni, kivitelezhetetlen. Volt idő, hogy jobban kerestem és akkor is közös számlánk volt, nem lenne fair, most külön menni!!!

Szerintem időben szólok, hogy szeptembertől lezárom a pénzcsapot!

Eddig bírtam, de hogy még a nyaralást is? Szerintem, ez már nem normális hozzáállás a dolgokhoz.

Nem vagyok önző, csupán józan gondolkozású!!

2016. júl. 16. 14:45
 26/46 anonim ***** válasza:
86%
Ha éhezne, adnék, de a nyaralás már tényleg az elszaladt vele a ló kategória.
2016. júl. 16. 14:49
 27/46 anonim ***** válasza:
36%

25, lezáod a pénzcsapot? Akkor majd a feleséged támogatja. Nincs testvérem, de ha férjem/társam bele akarna szólni hogy mennyivel támogatom a szüleimet/tesómat mennék az ügyvédhez elválni. Te írtad hogy egész nap tanul, nem lógatja a lábát.

Tudod van több milliárd férfi a Világon, de tesója egy van. Ilyen gndolkodással, mint amilyen neked van ismerősnek sem kellenél, nem hogy férjnek.Egy házasság nem arról szól, hogy azért mert jól keerstél régebben visszavárd amit kaptál.

2016. júl. 16. 15:02
 28/46 anonim ***** válasza:
36%
Hát, akkor én közölném, hogy a fizetett segítség helyett jöjjön ő, végezze el azt a munkát, amit most más csinál - így övé lenne az a fizetés.
2016. júl. 16. 15:08
 29/46 anonim ***** válasza:
44%

27!

A házasságban nincs olyan, hogy én támogatok valakit, a házastársam meg nem, mivel közös kassza van. Mindegy, hogy milyen arányban keresnek, a jövedelmük közös, méghozzá 50-50%ban. Ha a feleség támogatja a húgát, azt a férj pénzéből is teszi, akkor is, ha a feleség jövedelme mondjuk dupla annyi, mint a férj jövedelme.

Ha már válás; én akkor adtam volna be, amikor a hülye hugi a semmire, a teste nyakára szült egy gyereket

2016. júl. 16. 15:50
 30/46 anonim ***** válasza:
73%

Akik szerint a kerdezo penzehes azoknal latszik hogy nincs lehuzos rokonuk.

Segitesz a tesodon mert rossz helyzetben van, ez eddig ok, de a nyaralas mar TULZAS! A hugica helyeben en is hulye lennek dolgozni ha van penzcsap... Es kinek nincs penze bulizni az nyomja meg otthon a hatso felet, ne mas penzere vigadjon.

2016. júl. 16. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!