Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elárulnátok anyukátoknak,...

Elárulnátok anyukátoknak, hogy a 14 éves öcsétek energiaitalt iszik?

Figyelt kérdés

2016. jún. 20. 18:45
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 20. 20:39
 32/47 anonim ***** válasza:
79%

"A mi falunkban már a 11 éves fiúk kezében is energiaital van."

Én a múltkor 3-4 éves gyerek kezében láttam egy dobozzal (mondjuk ő nem az idén barnult volt). Ez nem jelenti azt, hogy egészséges. Ha 11 évesen cigiznének, az is rossz lenne, hiába csinálná mindegyik.

Kérdező, én a mennyiségtől tenném függővé, de előbb a tesómmal beszélnék.

2016. jún. 20. 20:53
 33/47 anonim ***** válasza:
77%
Nem árulnám el. Azzal csak átesne a ló túloldalára és csak azért is még többet inná, amikor nem tudtok róla (pl suliban)
2016. jún. 20. 21:25
 34/47 anonim válasza:
42%
14 évesen szivtam pls
2016. jún. 21. 12:06
 35/47 anonim ***** válasza:
Dehogyis,szerintem nem nagy dolog :)
2016. jún. 21. 12:17
 36/47 anonim válasza:
25%

Kérdező!

Szerintem csak szimplán mondd el neki, hogy nem a legjobb , bár én sose voltam ellene, de persze mértékkel.:)

Még annyit, hogy attól is függ mit iszik, tehát egy fél literes Monster sok... de a kisdobozosak nem vészesek. És egy kicsit talán át tudod verni azzal, hogy a Bomba!-ba fele annyi koffein van, és finomabb is mellesleg mint a többi. Kisebb trükkökkel nyugodtam folyamodj hozzá, nem tiltani kell, csak tényleg a mértéket kell belőni:)

18/L, és az utóbbi 2-3 évben fogyasztok energiaitalt időszakonként, egyébként kávézom.

2016. jún. 21. 13:01
 37/47 anonim ***** válasza:

Ha az a cél hogy a hátad mögött igyon akkor hajrá.

Egyszerűen ne szólj bele.

2016. jún. 21. 13:36
 38/47 anonim ***** válasza:
0%

Ha hetekkel ezelőtt tetted volna fel ezt a kérdést, akkor azt mondtam volna, hogy ne is foglalkozz vele.

Viszont mostanában találkoztam két példájával annak, hogy egy 16 éves és egy 14 éves fiatal kapott szívrohamot az energiaital fogyasztása után és sajnos mindketten meghaltak!

Egy 14 éves gyereknek semmi szüksége ajzószerek fogyasztására, ... legyen az bármi!

Én első lépésben beszélnék a fejével és ha eredménytelen, akkor szólnék a szülőknek.

Megkockáztatom, hogy ez még erkölcsi kötelességed is, még ha nem is a legnépszerűbb feladat.

Itt nincs helye cinkosságnak!

és egy kis "oktatóanyag"

[link]

2016. jún. 21. 14:01
 39/47 anonim ***** válasza:
12%
16 éves vagyok, minden reggel, mikor alkalmam nyílik rá, megiszom egy 2 és fél decis gyöngébbet. Segít bemozdítani a munkában, főleg most, hogy gyakorlat van. Figyelek rá, hogy minél kevesebb káros anyag (pl aszpartám, aceszulfám k ) legyen benne. Én nem érzem, hogy olyan nagyon megártott volna, egy kotyogós kávé pl sokszor erősebb és azt is ittam régebben, mikor még több időt szakítottam magamnak a táplálkozásra. Én azt mondom, hogy ne áruld be, mert ő sem fogja elfelejteni neked soha, hogy a háta mögött tettél be neki és ezek után sunyinak és rosszakarójának fog tekinteni téged. Ha szereted, akkor beszéld meg vele te magad, hogy miért issza, mennyit, milyet, mennyi időnként, beszéld meg vele, hogy olyat vegyen mindig, ami nem olyan ártalmas, sőt, ha nagyon jófej akarsz lenni, akkor te veszed meg neki azt, ami lehetőleg a leggyengébb, és a legkevesebb káros cuclit tartalmazza. És tényleg addig örülj, míg a lázadó korszaka csak abban a fázisban van, hogy energiaitalt iszik. fog még ő sörözni, borozni, pálinkázni, cigizni, füvezni is (már ha van pénze igazira, egyébként marad a szintetikus bio, ami rosszabb) és ez még csak a kezdete azoknak a hülyeségeknek, amiket csinálni fog. Ha te beszélsz vele erről, akkor azt sokkal nagyobbra értékeli majd, mint azt, hogy ráküldöd a szülőket. :)
2016. jún. 21. 14:29
 40/47 anonim ***** válasza:
62%
Miert tennem? Az o dolga nem az enyem. Attol meg, hogy az ocsem o is teljes jogu ember. Na meg snitch sem vagyok.
2016. jún. 21. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!