Mit tegyek? A testvérem elvette a naplómat és elolvasta
Megértem a reakciódat, ez nagyon nem volt szép dolog a testvéredtől. Alap dolog, hogy más intim dolgaiba nyúlunk bele. Az az ember pedig, aki ezt mégis megteszi, az nem rendelkezik túl nagy intelligenciával. Tekintve, hogy még csak 12 éves, szóval még nagyon gyerekes, így nem fogja fel, hogy ő mit érezne, ha más beleturkálna a magánéletébe, és hogy ezt nem kéne.
Ez tényleg elég szemét dolog és kiakasztó, ha tudod, hogy valaki "beleturkál" a magánéleted annak a részébe, amiről nem akartad, hogy tudjon. Sajnos velem is előfordult ez, csak azzal a különbséggel, hogy nekem a nővérem olvasta el a naplómat, aki ráadásul nem elég, hogy "jogtalanul" beleolvasott a naplómba, de még jól a szemembe is röhögött, mert rengeteg intim dolog volt benne, fiúkról és az érzéseimről, amikről tudomást szerzett és még cukkolt is vele.
Na, ez a szemét dolog. 19 évesen már kéne annyi esze legyen a nővéremnek, hogy nem illik beleolvasni másnak a naplójába. Kiakadtam én is rajta és sírtam, de azóta lehiggadtam. Az ő értelmi szintjét minősíti, hogy képes volt beleolvasni a naplómba, és még vissza is élt az ott megtudott információkkal. Ezt meg is mondtam neki, és már nem érdekel, csak nevetek rajta.
Szerintem te se stresszelj ezen annyira, ő még nagyon gyerek, és ne aggódj, később úgyis elfelejti majd. Azt javaslom, hogy ezután olyan szekrénybe rakd el a naplót, amit csak te tudsz kinyitni. Ha később rajtakapnád, hogy a naplód után kutat újra, mond meg neki, hogy nagyon nem szép dolog, hogy olyan dolgokba "nyúl bele", amihez semmi köze. Én is megmondtam a nővéremnek, hogy ez szánalmas volt, ezt azóta belátta ő is. Ha valamire kíváncsi, azt tőlem kérdezze meg, és ha úgy érzem hogy rá tartozik, akkor megosztom vele, ha nem, akkor nem. Én is tiszteletben tartom más magánéletét, szóval elvárom ugyanezt másoktól.
Úgyhogy nagyon megértelek, de nyugodj meg valahogy. :)
Utolsó, ne is haragudj, ugyan ezt eljátszotta velem az anyám. Én tudom, rosszul tettem, de képen köptem a pszichologus elött. Ő volt alkoholista, hasznavehetetlen ember, és engem küldött el. Ez már 10 éve volt...
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!