Folyton zavar a testvérem, ha náunk van a barátom. Hogyan oldjuk meg a helyzetet?
Mi az, hogy egy 13 éves nem fogad szót? Még ha egy 5 évesnek mondod, hogy ne zavarjon, de akkor is bemegy, azt még megértem, de egy 13 évesnek már igen is el lehet magyarázni, hogy ne zavarjon titeket.
Anyukádéknak kéne szigorúbbaknak lenniük!
Amúgy meg ha más megoldás nincs, be kell zárni az ajtót és akkor nem jön be!
Én is bejártam kíváncsiskodni a nővéremhez annak idején, mikor feljött az udvarlója, de én akkor 7 éves voltam, a nővérem pedig 14. Akkor is inkább az zavart, hogy miért nem velem foglalkozik a tesóm, meg abban az életkorban ez a szerelem dolog annyira misztikusnak tűnt.
De 13 évesen azért már értenie kéne, hogy ez zavaró. Furcsa, hogy nem érzi. Neki vannak barátai? Miért nem hívja át ő is egyik barátnőjét és akkor talán addig béke lenne.
Egyébként nálunk később fordult a kocka. Mikor 16 éves voltam a tesóm és a pasija bejárt a szobámba nyalni- falni egymást. Na az gyomorforgató volt és nem is értettem, hogy miért nem a saját szobájában csinálják, miért kellek közönségnek.
Esetleg ezt is megpróbálhatod, hogy kezdjetek el csókolózni vagy valami, ha ez se lesz neki kínos, akkor passzolok.
"Anyukámék nagyon szigorúak, az ajtót se engedik, hogy bezárjuk."
Ellenben a húgoddal, akit viszont nem tudnak megfegyelmezni és ráparancsolni, hogy már pedig a testvére szobájába nem megy be, ha nem szabad.
Márpedig olyan nincs, hogy ha egy gyereknek a szülő megmondja, hogy nem megy be, akkor mégis bemegy.
Akkor márpedig mondd meg anyukádnak, ha nem szól rá a húgodra, akkor az ajtód zárva lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!