Így lehetek majd boldog?
Ne arra törekedj, hogy sok barátod legyen. Akinek sok barátja van, annak igazából egy sincs. Legyen csak egy vagy kettő, hidd el, jobb.
És miért ne lehetnél boldog? A boldogságot nem a barátoktól kapod meg kizárólag, hanem az életedtől, a munkádtól, a családodtól, mindentől, összességében. És persze hogy vannak az ember életében rosszabbul sikerült időszakok - a boldogság nem úgy van, hogy marcius harmadikától boldog leszek egészen karácsonyig. Hanem egy-egy esemény, egy-egy találkozás, egy-egy sikerélmény fel-feldobja a napodat, és egy-egy esemény, egy-egy találkozás, egy-egy balul sikerült élmény meg elrontja.
De ez olyan, mint a félig üres-félig tele pohár. Én pl. azt mondom, hogy mindig boldog vagyok, bár előfordul, hogy 1-2 dolog elrontja a napomat, de holnap reggel boldogan ébredek megint.
A barátaimmal (kettő) jó, hogy vagyunk egymásnak, de nem kizárólag ők tesznek boldoggá. Ha nem lenne családom, munkám, egészségem, pénzem, akkor CSAK a barátaimmal nagyon boldogtalan lennék.
Szóval fel a fejjel, és ne égjen beléd a tesód haragja, mert csak a féltékenység vette rá, hogy ilyeneket mondjon, és sem nem jós, sem nem okos a tesód, amikor ilyeneket mond.
Azt vettem észre, hogy azok tudják megtartani a barátjukat, akik csak felszínesen csevegnek és lógnak velük vagy hagyják magukat kihasználni. Ha valaki mélyenszántó kérdéseket akar megvitatni vagy szóvá teszi a kihasználást, akkor vége a barátságnak. Sőt, irigységből is vége.
Lehet-e boldog?
Igen végül is lehet boldog az ember, mert ott a párkapcsolat, hobbi, egyéb az életben, de ha olyan okokból nincs barátja az embernek, mert mindenki elhagyta az őszinteség miatt vagy azért, mert igaz barátságot szeretett volna, akkor az egész életében bántja az embert és mindig érezni fog egy űrt.
Persze ezeket saját "élmények" alapján írom, erre szokták mondani, hogy milyen pesszimista és életunt az ilyen.
De van ilyen, aki nem tud csacsogni a semmiről és vásárolgatni és hülyülni meg ilyesmi és nem ezt jelenti neki a barátság.
Nekem sajnos nem jutott ilyen. Olyan sok csalódásom volt ezen a téren, hogy többé nem merek barátkozni. Neked még talán van lehetőséged változtatni, ha nem akarsz erre a sorsra jutni és könnyebb barátsággal is beéred. Szerintem nem a tesód átka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!