Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehetek végre boldog?

Miért nem lehetek végre boldog?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok. Már kiskoromtól kezdve sok feszültség van a családomban. Van 3 idősebb féltestvérem, a szüleim már közel 15 éve elváltak, apa 6 éve meghalt.

A legfőbb problémám az, hogy Anyukám állandóan olyan megjegyzéseket tesz, amik tönkre teszik az önbizalmamat. Mintha egy sz.. senki lennék..

Soha nincs semmivel megelégedve.

A félévim 4,7 lett és bőven van esélyem bekerülni arra az egyetemre, amit kinéztem.

De ő nem volt megelégedve a félévimmel se.. hiszen azt hangsúlyozta ki, amiből négyes lettem.

A tesóimnak összesen nem volt ennyi ötösük..

De nem értem, hogy miért kell állandóan engem piszkálni.

A mai beszólása: "Te csak b...i tudsz, semmi mást." Nem is értem miért kell egyáltalán bárkinek ilyet mondani?! Szerintem ez soha, semmilyen körülmények között nem fogadható el. Akkor sem, ha az illető ideges (ok, ha még csináltam volna valamit..)

Mellesleg a barátommal 2,5 éve együtt vagyok. A jegyeim nem romlottak, pontosan tudom, hogy mit akarok és a srác is egy korrekt, komoly fiú..

Miért nem lehet megdicsérni, szeretni engem?

2015. febr. 2. 17:07
 1/3 anonim ***** válasza:
61%

Én is azt kaptam egész gyerekkoromban, hogy semmire sem fogom vinni és az utcán végzem majd. Ma csodálkozik azon, hogy háromhavonta hívom maximum.

Érdemes ilyenkor megnézni a szülő neveltetését: az anyámat nagyon szigorúan kezelték a szülei, nem voltak szabadságjogai, el volt nyomva. Valószínűleg emiatt megkeseredett és nehezen viselte, hogy én pedig egy szabadelvű életstílusra rendezkedtem be, és nem hagytam magam elnyomni. Ez volt az ő visszavágása a saját életének kudarcai miatt.

Ezen nincs mit megérteni, vannak rossz szülők és vannak jó szülők.

2015. febr. 2. 17:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Szrni rá, anyud egy megkeseredett nő, akinek nincs jobb dolga, mint téged bsztatni.

Ne érdekeljen, engedd el a füled mellett. Ha ezen kattogsz, rámegy az egészséged.

Amint tudsz, költözz el - albérlet több emberrel, barátoddal, stb. -, mert egyetem alatt is ez lesz.

Éld az életed.

Velem mostohám viselkedett így, amióta elköltöztem, kb. három mondatot váltottunk. Az más kérdés, hogy apát is elvette tőlem, vele sem tudok találkozni, mert rohannia kell haza.

2015. febr. 2. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Koltozz nagyon gyorsan koliba ha elkezded az egyetemet

A tavolsag megszepit sok szulo gyerek kapcsolatot

Valoszinu neki sem volt jobb gyerekkora ezt latta igy viselkedtek a szulei

2015. febr. 2. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!