Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Önkritika teljes hiánya?

Önkritika teljes hiánya?

Figyelt kérdés

Kezdek lemondani arról, hogy testvéremmel normális kapcsolatom lesz valaha, sőt már a kapcsolat megszakításán gondolkozom.

Okok: majdnem 30 éves, de (nem tudom szebben írni) úgy viselkedik, mint egy elkényeztetett kamaszfiú. Semmi önkritikája nincsen, addig tartja a markát, amíg lehet, de valami rettentő pofátlan módon, pl. önsajnáltatva, rejtett célzásokkal, hogy neki mennyire rossz, csikar ki pénzt-dolgokat a szüleimtől, nem az a baj, hogy pénzt kap, hanem hogy a gondoskodást a legmagasabb fokon várja el. Sima főzeléket meg sem eszik, ha anyum-apum munka után főz neki valamit, ő kritizálni kezdi.

Próbáltam már vele beszélni, hogy legalább a keményen dolgozó szüleinkre legyen tekintettel, de akkor tart egy ideig-óráig, hogy nagy kegyesen megcsinál valami apróságot, aztán utána vissza a szokásos kiskirályi állapotba. Most legutóbb karácsonykor voltam otthon, kipróbáltam, milyen, ha bíztatom és pozitívan állok hozzá. Egy idő csak azt vettem észre, hogy ha kezemet nyújtom, a karom kell neki, egyre pofátlanabb lett. Se kedvesség, sem az ordítás nem hat rá, apánk már ezerszer leordította, könyörgött neki, komolyan én szégyelltem magam, de rajta semmi nem látszott, csak a sértődés és mindenki szemét, csak ő nem, mert neki ez JÁR.

Munkája nincs, mert dolgozni nem akar, ő mondta, hogy 90 ezrekért nem töri magát. Az az igazság, hogy már miatta utálok hazautazni, mert rossz látni, mit tesz a szüleimmel.

Egyik barátom szerint pszichopata.

Mi az a pont, ahol már felesleges törni magadat a testvéri kapcsolat miatt?

2016. jan. 18. 14:23
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A legundorítóbb talán az, hogy miután apánk kiosztotta, csak azért is még trehányabb lett, mintha valami duzzogó kölyök lenne.
2016. jan. 18. 14:26
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
30 éves nyugodt szívvel ki lehet rakni, aztán fél nap múlva már sírva jönne haza és kicsit változna. Amúgy a netet gondolom csak tesód használja azt ki kell kapcsolni, ha valamit költenek rá és nem megy dolgozni akkor árcédulákat kell tenni a holmijára és lassacskán elvenni őket(addig amíg nem melózik), ha házimunkára akarják fogni akkor a nethez levő kódot minden nap variálni kell és csak a feladatsor elvégzése után kaphatná meg. Kajában meg hisztizhet, mert csak azt kap amit lát vagy saját pénzén vesz és semmikép nem vennék neki semmit külön és nem is adnék plusz pénzt, ha pedig tombol meg ilyenek akkor nyugodt szívvel ki lehet rakni mint macskát sz..rni.
2016. jan. 18. 14:31
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Ugyanez a helyzet, igaz, az enyém "csak" 22, de se tanulni, se dolgozni, a hülye anyám meg eltartja. Én már nem bírom ezt nézni.

Undorodom azoktól, akik másokon élősködnek.

2016. jan. 18. 14:40
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Hát bizony ezt a szülők rontották el, mert engedik, hogy ezt tegye velük. El lett kényeztetve. Mivel a helyzetet ők idézték elő, így te hiába töröd magad, nem igazán tudsz tenni semmit. Ezt nekik kell helyrehozniuk is, bár most már nagyon nehéz lesz átállítani a srácot egy másik röppályára.
2016. jan. 18. 14:44
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, az elsőt egy az egyben átküldöm a szüleimnek. Csak az a baj, hogy mindig megenyhülnek.

Ja, ő is volt 22 éves, akkor jött az, hogy na majd biztosan meg fog változni. Azóta jó sok idő eltelt, de csak rosszabbodott a helyzet.

Remélem második válaszoló, neked több szerencséd lesz.

De tényleg az egyik legfélelmetesebb az egészben ez a pökhendiség, mármint ki az istennek tartja magát, hogy mindenki az ő javát szolgálja? Erről egyszer akartam vele beszélni, de csak terelgetett, hogy most fáj a feje, stb.

2016. jan. 18. 14:52
 6/16 A kérdező kommentje:
Az még aggaszt, hogy mi lesz a későbbiekben, mert én eltartani nem akarom, viszont szüleim már "viccelődtek" ezzel, hogy majd csak rám számíthat és viselkedjen velem jól.
2016. jan. 18. 14:57
 7/16 anonim ***** válasza:
71%

Ha úgy alakulnának a dolgok -bár reméljük, hogy nem- nem kötelességed eltartani.

Az én bátyám is hasonló -bár azért a tiédnél sokkal jobb- de az tuti, hogy én nem tartanám el.

2016. jan. 18. 15:09
 8/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem szüleid teljesen tisztába vannak a helyzettel, valószínűleg ők otthon a labilisabb énjét is gyakrabban megtapasztalják (amikor kiakad, hogy egy senki, nincs értelme az életének), és azért nem keménykednek vele, mert nem akarják, hogy kárt tegyen magában.

Sok év semmittevés, társadalom általi lenézettség, sokat tud rombolni egy ember jellemén. Én lassan 15 éve egyszer fél évig voltam munkanélküli, és akkor én is elég defektes voltam. Tényleg pszichopátiás betegnek címkézik az ilyet mai BNO szerint (F6020), de én szinte logikusnak tartom azt, hogy ez az élethelyzet ezt váltja ki az ide lesüllyedő gyenge emberekből.

2016. jan. 18. 15:12
 9/16 anonim ***** válasza:
44%
én vagyok az eéső válaszoló és az én öcsém is huszonévei elején van és pont ilyen pökhendi, azt hiszi övé a világ és nem hajlandó semmit sem tenni az álmaiért, viszont nincs benne rosszindulat és ha nagyon kéri az anyám megcsinálja a ház körüli teendőket,de persze közöltem hogy én sem leszek hajlandó eltartani, max kaját adok neki vén korára,de ez a maximum, ennek ellenére él bele a világba ő az y generáció egy példánya.
2016. jan. 18. 15:15
 10/16 A kérdező kommentje:

Ja, persze én sem tartanám el, most így belegondolva.

Mert akkor minden rám, meg a leendő családomra hárulna, ő biztosan ugyanezt folytatná akkor is.

8.

Én is voltam munkanélküli, rettentően megviselt és érdekes, amit leírsz, tehát egyik dolog hozza a másikat, ördögi kör lényegében. Én már nem is szoktam vele offenzív lenni, de már segíteni sem segítek, mert annak sem volt semmi értelme, tehát nem tanult a dolgokból, nem is akart. Volt még régen, egyszer-kétszer munkája, de mindig ő hagyta ott, pár hét után, és ezt úgy csinálta, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, tehát fogta és egyszer csak nem ment be.

Nem szólt senkinek, a munkatársai, mint később kiderült hívogatták, de nem vette fel nekik. Ez egy nagyon jó munkahely volt, hat órában kellett dolgoznia, adminisztratív munkát és nagyon jó pénzt kapott érte. Persze akkor is ugyanúgy elvárta a pénzt szüleimtől és ő semmit nem adott bele sem a kajába, sem a rezsibe.

Azért írok ennyit erről, mert meg akarom érteni, mi játszódik le benne.

9. Igen, a buli az tesómnál is megy.

2016. jan. 18. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!