Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek? Teljes tanácstalanság

Mit tegyek? Teljes tanácstalanság

Figyelt kérdés

2015. okt. 1. 20:16
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Úgy kezdődött az egész hogy bátyám 4 év után haza költözött idén januárban egy másik városból mert akivel összejött akkoriban most megcsalta, jött a depiskedés eleve munkahelyét is ott hagyta, és tudtuk anyáékkal hogy elkel tartanunk egy ideig míg nem talál munkát meg nem lesz jobban. stb. anyumék rokkant nyugdíjasok én dolgozok 7 ből 6 napot.

áprilisig kapta a munka nélkülit, közben benne van egy tanfolyamban amihez kellett ez az ilyen számítógépes papírt kapna, erre arra adtam neki kölcsön hogy majd meg adja meg nekem a számlámon van össze spórolt pénz még amit nem tudom mire költök majd mondom oké, de ő nem tudja hogy mennyi sose mondtam el neki.

áprilisban kapott közcélú munkát 50 ezerért,

júniustól biztonsági őr lett egy szupermarketben ugyan csak 50 ezerért. Azóta semmibe nem adott bele itthon se számlákba se semmibe, valahányszor vásárolt kaját nekünk meg egyszer rezsibe ami ugye ment a tartozásba.

Lehet mi voltunk anyámékkal gyengék vagyis anyám leginkább, ugye saját gyereke mi csináljon lökje ki?

Mostanáig addig fajult, hogy 130 ezerrel jön nekem.

Azt kell tudni hogy nem akart más munkába gondolkozni csak az őrködésbe nem érdekelte hogy 100 ezret fizetnek vagy többet ő nem bírja, meg hogy itt helyben is lett volna egy őr állás és az a kifogás hogy télen hogy jár ki ha lesz hó elesik stb na mind1.

Olyan van állítólag meg hát el is ment megnézni abba a városba egy állást ahol a főnökkel is beszélt mindent elmondott neki és várják. egyik haverja intézte el neki hogy 200-220 ezret keresne kézbe, és hogy menjen el, költözés albérlet keresés első 2 hónap ban megélni, mert ugye a mostani havi fizuja telefon számlára meg költözésre menne el.

Itt jövök én a képben, most megint kellene neki pénz 100-150 ezer pénz, teljesen szégyelli már magát hogy ilyet akar kérni, de nem bírja hogy már nem adott még semmibe itthon. Szóval én lehet bolond vagyok de adnék neki HA tudnám hogy januártól kőkeményen törleszt (ezt még nem mondtam neki így) mert most a jogsit szerzem és jövő június környékén szeretnék kocsit venni, de így nem lenne meg az az árkategória amiben szeretnék, egyszerűen január óta "idegben" vagyunk hogy mi lesz vele, adjak neki egy esélyt és mondjam neki így: adok DE...

másik felől meg anyám is sajnál hogy rajtam a súly hogy vagy itt marad ugyan így, vagy elmegy 200 kmerre és hátha talpra áll, és ez a munka 1000%

Nem tudom mi csináljak, vagyis szerintem sokan tudom mit csinálnának, rossz helyzet tudom mi voltunk a gyengék nekünk kellett volna a szabályokat írni neki...

2015. okt. 1. 20:16
 2/16 anonim ***** válasza:

Legnagyobb hibas a testvered; mivel felnott es ereznie kell dolgokat, hogy hosszu tavon nem tarthatja el ot senki es nincstelensegbe nem leheg valogatni a munkahelyek kozott.

Ha te adnal neki es hiszel neki, hogy vissza fogja fizetni nem sokara akkor adj neki de mond meg neki amit gondolsz, erzel. Ebben nincs semmi, hogy megmondod neki, hogy csak akkor adsz neki ha viszaadja, mer ugye ez alap mivel sok penzrol van szo.

2015. okt. 1. 20:25
 3/16 anonim ***** válasza:
Igen,mond neki azt, hogy adsz, DE.....Szerintem intelligens felnőtt ember ezt ebben a helyzetben nem veszi zokon. Egy új munka, új esély egy új élethez mindegyikőtöknek most.
2015. okt. 1. 21:08
 4/16 anonim ***** válasza:
Ne adj neki. Nem te leszel az elso aki elutasitja valamelyik csaladtagjat.
2015. okt. 1. 21:21
 5/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a csaladtagjainkat nem valogathatjuk meg, ne adgyal neki.
2015. okt. 1. 21:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha adsz neki most akkor egy picit felkerekitve 300ezer forinttal fog mar neked logni. Ez 3 havi fizetes, ami azt jelenti hogy ha valaki 3 honapig dolgozik es nem eszik 3 honapig nem kolt semmire, akkora vissza tudja adni 3 honapon belul. De mivel ilyen nincsen, maximum egy 20ezrest fog felretenni havonta a testvered, az vegezd el a matekot 300/20 az annyi mint 15 honap, tehat ezt a penzt te meg jovo ilyenkorra se fogod viszont latni.
2015. okt. 1. 21:24
 7/16 anonim ***** válasza:
Higy nekem tudom mit beszelek. Tolem egy rokon csak 80ezret kert kolcson es azt igerte havonta 15ezret visszaad..... de mivel most jon a tel es o meg csak havi 65ezrert kap keszhez,nem hittem neki nemlagyult meg a szivem hiaba rokon. Inkabb neki kene elszegyelni magat hogy a szemedbe hazudnak hogy megigerik hogy kepesek visszafizetni mikozben tudjak hogy nem kepesek.
2015. okt. 1. 21:26
 8/16 anonim ***** válasza:
Írjatok szerződést. Anélkül ne adj.
2015. okt. 1. 23:04
 9/16 A kérdező kommentje:
hát igen, értem köszönöm mindenkinek.
2015. okt. 2. 15:26
 10/16 anonim ***** válasza:
semmiképp se adj, innen től kezdve te leszel neki az, aki elé sunnyogva rendszeresen odajárul, égre-földre esküdözik hogy majd így úgy visszaadja, és nem sokat fogsz viszont látni abból, legalábbis a jelenlegi életformája alapján.
2015. okt. 2. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!