Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém egy himsoviniszta,...

Az öcsém egy himsoviniszta, mit tehetek ezellen?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves öcsém, én egy 19 éves lány vagyok. Sohasem volt felhőtlen a kapcsolatunk, de semmi komolyabb, a normálistól nagyban eltérő problémánk nem volt egymással. Tudjuk nagyon utálni egymást, de ha kell, a szüleinkkel és másokkal szemben is nagyon összetartóak vagyunk.

De egy olyan 2 éve úgy érzem, hogy az a minimális tisztelet, amit felém tanúsított, teljesen eltűnt. Kifejezetten lenéz engem. Ráadásul azért, mert "lány" vagyok. Nagyon komolyan sportol, elég izmos, féléve láthatóan magasabb is nálam, de "ő a kisebb"-alapon a szüleink persze mindenben neki adnak igazat, és ezt tudja is. Ezen felbátorodva folyamatosan parancsolgat nekem, mintha idősebb lenne, vagy az apám. "Pakold el...", "miért van ez itt, tedd már el...", "menj már el ide-oda", "te nekem ne mondjad, hogy ne gépezzek, te se tanulsz soha, ráadásul még edzeni se jársz". Rohadtul felidegesít, hogy egy taknyos 16 éves utasítgat. És hiába kérem, mondom, üvöltöm, hogy ne csinálja, nem figyel rám.

Ráadásul ez a himsovinizmus. Egyre gyakrabban hozza fel, hogy ő ebben meg abban (sportokban, bizonyos tantárgyakban) mennyivel jobb, de hát ez nyilván így van, mert ő a fiú, én meg a lány, tehát ő genetikailag kódolva van arra, hogy jobb legyen.

2 hónapja kb vezetek is, rohadtul irigykedik rám, hogy én már csinálhatom a jogsit, ő meg nem. Én ezt egyszer fel nem hoztam neki, meg se kísérlem mondogatni, hogy nyugi már csak 1 év, és elkezdheted, mert az is gond lenne, de ha épp belehallgat egy-egy élménybeszámolómba, mikor 1000 esetből egyszer lefullasztottam az autót, megint ez, mert a lányok nyilvánvalóan szarabbak ebben.

Nem azt mondom, én is be-beszólogatok neki, de ez a fajta lenézés és rosszindulat soha nem volt bennem.

Közben meg hiányzik az, hogy legyen egy testvérem, akivel jó kapcsolatot ápolok, elmondhassak neki dolgokat, amit csak ő érthet, mert abban a környezetben nő fel, amiben én. De basszus, mint az óvodások "lányok-lányok, mindjárt hányok"-szint, megspékelve egy jó nagy adag rosszindulattal.

És nem is értem az okát. Az apukám abszolút nem ilyen, minden férfi családtag "normálisan" kezeli a nőket, és egyáltalán, fel se merül a nemek szerinti megkülönböztetés, meg egyáltalán, 21. században élünk!

Kamaszodik? Nagyobb testvérként a potenciális ellenséget látja bennem, akinél jobbnak kell lennie, akit le kell győznie? Vagy ez a sok szaros műsor, a meztelen nős videóklipek, valóvilág stb (amiket amúgy nem néz), a média hatására alakulhatott ki benne ez? Tehetek ellene valamit? Én tehetek? Csak engem tüntet ki ezzel, vagy majd a barátnőivel is ilyen lesz? (volt már egy ilyen megjegyzése, hogy csak azért lesz barátnője, hogy legyen, aki mosogat)

Valakinek vannak hasonló tapasztalatai? ő mit tett? A többi 16 éves fiú is ilyen?

2014. ápr. 24. 19:25
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem hímsovinizmus...

Elszállt magától az agya és most kezd ez kiülni rá, de ez nem hímsovinizmus.

2014. ápr. 24. 19:34
 2/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha elkezd parancsolgatni, amit te is írtál, hogy "Pakold el...", "miért van ez itt, tedd már el...", "menj már el ide-oda" egyszerűen ne tedd meg. Sz@rj bele, hogy mit mond. Kényszeríteni meg nem tud semmire, igaz? :)
2014. ápr. 24. 19:41
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
2-es: Ha nem akar edzeni, akkor miért járjon el? Ez olyan, mintha azzal akarnálak téged becsicskítani, hogy járj már el ilyen-olyan különórára, mert én is azt teszem, és egy gizda vagy, mert te nem. Ez ratyi dolog. De a genetika tényleg nem kifogás semmire.
2014. ápr. 24. 19:43
 4/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem azért, de apád süketnéma, hogy hagyja, hogy a fia ilyen büdös paraszt legyen a lányával? Meg hogy iígy beszéljen a nőkről? A testvére vagy és nem a csicskája. A szüleid szégyene ez, sajnos.
2014. ápr. 24. 19:48
 5/27 anonim ***** válasza:
94%

Nekem az apám ilyen:) De már nem érdekel, hagyom hogy összegyűljenek a beszólások, aztán ha jön egy olyan szitu, szépen visszakapja. Pl esetedben, ha elbénázik valamit, amit te nem, simán odavetném hogy ez nincs genetikailag kódolva, csak a bunkóság?

De nem kell mindig szemétkedni, lehet hogy kisebbségi komplexusa van és így vezeti le, vagy ettől érzi magát jófejnek.

2014. ápr. 24. 19:48
 6/27 anonim ***** válasza:
39%
Kamasz. Azt hiszi körülötte forog a világ. Majd kinövi. Vagy nem.
2014. ápr. 24. 19:54
 7/27 A kérdező kommentje:

A genetikailag kódolva van, ironikus volt.

Nyilván nem csinálom meg amit mondd, de mégis mi jogosítja fel arra, h ő mondja meg nekem a tutit?

A többit köszi.

2014. ápr. 24. 19:56
 8/27 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt média hatása, másrészt hülye haverjai vannak valószínűleg, harmadrészt kamaszodik, negyedrészt meg apád nem kever le neki egy hatalmas pofont, amikor bunkó veled. Szerintem van benne egy kis adag hímsovinizmus, bár nem teljesen így nevezném, hiszen ahhoz még éretlen és fiatal, hogy teljesen felfogja a dolgokat. Bár megjegyzem, az én öcsém 14 éves, és bár el-eljár a szája néha csúnya szavakkal, meg érződik, hogy kamasz, sosem néz le ennyire. Ha most megkérném, hogy hozzon nekem egy pohár vizet, vagy segítsen valamiben, akkor szó nélkül megtenné kedvesen. Kinyitja nekem az ajtót, előreenged, stb. Pedig az apám jó nagy paraszt, már elnézést, szóval biztosan nem tőle tanulta ezeket. Nálunk folyton a nők megalázása ment, de öcsém pont az ellentéte. Mindig elmondja, hogy jól fog bánni a feleségével majd. Szóval, bár egy 16 éves még éretlen, azért azt ne mondja nekem senki, hogy normális, ha olyanokat mond hogy majd azért tart nőt hogy mosogasson...

Próbálj meg vele beszélni, esetleg apukáddal, hogy ő beszéljen vele, nehogy elmenjen rossz irányba, vagy rossz társaságba húzzák. Én, ha az egyik szülőd helyében lennék, már nem egyszer eljárt volna a kezem, ha így bunkózna.

2014. ápr. 24. 19:57
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy látens meleg, ezért fektet ekkora hangsúlyt arra, hogy ő mekkora férfi, és senki ne higgye róla azt, hogy lányos, ami az ilyeneknél buz1sat jelent.
2014. ápr. 24. 21:03
 10/27 anonim ***** válasza:
16%
Fogalomtisztázás.... megint. Annyira uncsi. Tesód serdül, ami nem egy stabil állapot. De te is gyerek vagy még.
2014. ápr. 24. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!