Sokan éltünk már át hasonlót saját családtagjainkkal, és egyetlen dolog közös az ilyen családtagokban: ha pénzt kapnak nem adják vissza, hiába ígérnek meg bármit is!
Szóval ha le tudsz mondani a pénzről, és nem baj, hogy nem látod viszont soha többet, akkor adj neki nyugodtan. 1000 ígéret ellenére sem fogod viszont látni a pénzed, és ott fogsz ülni magad hibáztatva, hogy miért adtam neki, úgyis tudtam, hogy ez lesz belőle.
Én egy önfejlesztő könyvben olvastam, ami a határaink kijelöléséről szólt, hogy egy házaspár ezzel fordult a pszichológushoz h a felnőtt fiúk drogozik, nem dolgozik, a nyakukon él, állandóan pénzt kunyerál stb. mit kezdjenek vele. Mire a pszichológus: hát csináljanak neki problémát. Igy hogy megoldanak helyette mindent, kifizetnek minden adósságot így soha nem lesz motivált abban hogy összeszedje magát.
És engem a te eseted is emlékeztet erre. Ha mindig kölcsönadsz neki, meg mások is a környezetében az életbe nem veszi rá magát hogy normalizálja az életét, mert a problémáig megoldják helyette, neki nem kell. edig itt kezdődnek a felnőtt élet ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!