Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek is sok a 20 ezer...

Szerintetek is sok a 20 ezer ft 2 főre?

Figyelt kérdés
Nővérem esküvője jövőhét szombaton lesz, és én 20ezer ft-ot szánok rá, hogy annyit adok nekik. A férjem szerint ennyit egy nagycsaládos család szokott oda adni. Amikor a nővéremmel beszélgettünk, akkor felmerült a téma, hogy az étterembe amit lefoglaltak, csak borzasztóan drága alkoholok vannak, és már nem tudják visszamondani a foglalást, és hogy fél, hogy a családi ivósabb része, rengeteg pénzt fog a számlájukra elinni. A férjem eléggé iszákos fajta, nem alkoholista, csak szeret ilyen ünnepek alatt mindent megkóstolni és mindent meginni. A 20ezer ft mellett ezzel érveltem, hogy nem szeretném, ha később kellemetlenül érezné magát a testvérem előtt, ha esetleg nagyon felöntene a garatra azon az estén, de erre kiakadt és szerinte én alkoholistának neveztem őt, és, hogy az esküvőn az alkoholt meg az innivalót nem szokás kifizetni, csak a kaját. Szerintetek is sok a 20ezer ft, ezeknek a dolgoknak a tudatában?
2015. dec. 13. 22:02
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is a 20e /fő megoldást javaslom.

(Bár én testvérnek ennél is többet adnék azért, mert megérdemli.)

2015. dec. 14. 15:25
 32/38 anonim ***** válasza:
79%

Gondolom nem most találták ki az esküvőt, hanem már hónapokkal előtte.

Minden hónapban csak 5 ezer ft-ot eltettél volna, már nem lenne ekkora gond.

Nem turkálok senki pénztárcájában, de én is mikor tudom, hogy keresztelő lesz vagy utazás vagy akármi, akkor hónapokkal előbb teszek el mindig egy kis keveset, és akkor nem egyben kell 100 ezreket összekaparni.

2015. dec. 14. 15:30
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
én testvérnek keveslem is a 20 ezret.a mi családunkban a testvérek 50-et adtak egymásnak,ráadásul ez 8 éve volt.20-ból még a kettőtök kajája sem jön ki
2015. dec. 14. 19:20
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kevés, de nyilván nem ismerem az anyagi helyzeteteket, a tesód viszont igen, és megértő lesz. Rossz anyagi helyzetben levő tesótól én el se fogadnám...
2015. dec. 14. 21:53
 35/38 anonim ***** válasza:

"az esküvőn az alkoholt meg az innivalót nem szokás kifizetni, csak a kaját"

Hát a férjedből egyszer még nagy piás lesz.

Másrészt miért ne lenne szokás? pont az a legnagyobb mennyiség, amit mindenki magába dönt.

2015. dec. 15. 03:15
 36/38 anonim ***** válasza:
2 főre 20ezer nagyon kevés. Főleg ha a férjed ennyit iszik.
2015. dec. 15. 09:52
 37/38 anonim ***** válasza:

Én mindenkit megértek és mindenről van véleményem.

1. Nem most jelentették be és félre kellett volna rakni. Bäszod, ezt könnyű a saját helyzeted, vagy a képzeleted alapján mondani, de ha mondjuk a kérdező épp olyan, aki konkrétan azon igyekszik, hogy ne csússzon le teljesen, akkor lehet, hogy SEMMIRE nem tud félre tenni sőt, minden hónapban más számlákkal csúszkál. Vagy a félretett pénzét elviszi az, hogy nem tud csak úgy elrepülni az esküvőre, meg valamit fel is kell venni és nem igaz, hogy csak van valami a szekrénybe, mert ha valaki nem jár ilyen helyekre, akkor semmije sincs, amit felvehetne, vagy ha van egy 10 éves darab, akkor már lehet, hogy kihízta, kifogyta. Egy esküvő általában kurvä sokba kerül a vendégeknek ajándék nélkül is.

2. 20 ezer forint nem hogy nem sok két személyre, hanem ez kb. a minimum egy TÁVOLI rokontól. Testvérnek ez borzasztóan kevés. Na persze, ha szegények vagytok, akkor ez van. De ez az az összeg, ami, ha csak nem vagy tényleg szegény testvérnek bunkóság.

3. Az viszont egyáltalán nem a te felelősséged, hogy olyan éttermet választott, hogy drágák a piák. Sőt ehet te beérted volna egy húsleves, petrezselymes krumpli rántott hús kombóval is, de ő befizette a libamájat borzselében meg a szűzérmét. Ez nem a te dolgod. semmilyen választása nem a te felelősséged. Vannak ilyen illendő összegek, de ezt nem a vacsora árában kell meghatározni, mert nem te választottad és nem is rajtad kell leverni. Nem is tudom ez honnan jön, nekem is mindig megvan, hogy mennyit adok és pl. ha meghívnak egy közeli rokon esküvőjére, akkor is annyit teszek a borítékba (mivel jól állok mondjuk 40-et), ha fapadon ülök és házilag főzött sertéspörköltöt szolgál fel egy nagynéni, meg akkor is, ha csokornyakkendős pincér hozza flancos fogásokat.

2015. dec. 16. 02:48
 38/38 anonim ***** válasza:
37-es vagyok, amúgy így profitálnak sokan az esküvőkből, hogy jó nagyot tartanak, jó fapadosat és a sok vendég úgyis ugyanannyit tart. Ezért nem lesz sose "pozitívban" az aki maximálisat beleadva, a szipi-szupi éttermet, a menő zenekart, az év fotósát, az extramenüt, a legnagyobb italcsomagot választja, mert a vendégek akkor is annyit adnak, ha tesco színvonalon van megtartva és akkor is, ha gundel színvonalon. Nem nehéz kiszámolni melyik esetben marad több.
2015. dec. 16. 02:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!