Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek is sok a 20 ezer...

Szerintetek is sok a 20 ezer ft 2 főre?

Figyelt kérdés
Nővérem esküvője jövőhét szombaton lesz, és én 20ezer ft-ot szánok rá, hogy annyit adok nekik. A férjem szerint ennyit egy nagycsaládos család szokott oda adni. Amikor a nővéremmel beszélgettünk, akkor felmerült a téma, hogy az étterembe amit lefoglaltak, csak borzasztóan drága alkoholok vannak, és már nem tudják visszamondani a foglalást, és hogy fél, hogy a családi ivósabb része, rengeteg pénzt fog a számlájukra elinni. A férjem eléggé iszákos fajta, nem alkoholista, csak szeret ilyen ünnepek alatt mindent megkóstolni és mindent meginni. A 20ezer ft mellett ezzel érveltem, hogy nem szeretném, ha később kellemetlenül érezné magát a testvérem előtt, ha esetleg nagyon felöntene a garatra azon az estén, de erre kiakadt és szerinte én alkoholistának neveztem őt, és, hogy az esküvőn az alkoholt meg az innivalót nem szokás kifizetni, csak a kaját. Szerintetek is sok a 20ezer ft, ezeknek a dolgoknak a tudatában?
2015. dec. 13. 22:02
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak azt tudom mondani, hogy ez az az összeg, amit egy távoli rokon esküvőjére vinnék. Mert persze lehet mondani, hogy nem várhatják el, de ettől eltekintve illik minimum a vacsora árát oda adni. Hangsúlyozom nem kell, illik, aztán mindenki eldönti...
2015. dec. 14. 02:35
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: a nővéredék esküvője, az ő felelősségük és döntésük, hogy milyen helyen rendezik. Ha nem nézte meg rendesen a kínálatot és az árakat, hogy belefér-e ez nekik, mielőtt lefoglalták, akkor meg is érdemli, hogy egész este azon idegeskedjen, hogy most fogják kiinni a vagyonából. Másrészt: a mi esküvőnkön úgy oldották meg, hogy mi választottuk ki, hogy mi kerüljön az italos zsúrkocsikra, amiről lehetett választani, és amiből menet közben kínálták a vendégeket. Így azért annyira nem lehetett elszállni. Kérdezzen rá erre a lehetőségre!

A 20 ezer Ft meg egyáltalán nem sok. Az 10 ezer fejenként, mondhatni semmi, ha olyan emberrel mész, akiből az "ingyen" pia hatása porszívót csinál, és ész nélkül vedel. Ráadásul nagyon közeli rokon, gondolom, nem ma tudtátok meg, hogy esküvőjük lesz. Persze, nyilván annyit adsz, amennyit tudsz, de ha jó a kapcsolat, én igyekeznék örömet szerezni nekik, figyelembe véve azt, hogy ők mennyit adtak annak idején Nektek!

2015. dec. 14. 05:18
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
20/fő az alap!
2015. dec. 14. 08:13
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

csak a kérdésre reagálnék. egyrészt egy esküvőt valószínűleg már jó ideje bejelentettek,szóval lehetett volna minden hónapban kicsit félrerakni rá, nem utolsó hónapban észbe kapni.

mivel a tesód házasodik,szerintem fejenként egy 20as lenne az ideális. én távoli rokonnál szoktam fejenként 10et adni. persze 20 ezer se gáz kettőtökre, de ennél kevesebbet azért ne vigyetek.de mondom,mivel nem a 100. unokatestvér házasodik,hanem a tesód,szerintem illene kicsit többet is vinni, de már mindegy,ezért hitelt ne vegyetek fel.

azért meg kell jegyezni,hogy tesódék se voltak egy iq betyárok. rengeteg olyan étterem van már, ahol korlátlan ital fogyasztás van. lehet picit drágább lett volna így fejenként, de legalább előre lehetett volna tudni mennyi lesz, nem kéne most félniük,hogy mekkora számlát isznak össze a rokonok.

2015. dec. 14. 08:50
 25/38 anonim ***** válasza:
73%

24# vagyok

azt kihagytam,hogy valóban minden esküvőn van 1-2 alak aki a kelleténél jobban felönt a garatra . szerintem ez elég kínos így az egész rokonság előtt.

nem mondom,hogy ne igyatok, én is szoktam, de elég annyit,hogy kicsit jobban érezd magad.

de amikor már valaki kivetkőzik magából az esküvőn, táncol az asztalon meg ilyenek az már a ciki kategória.(egy családi eseményen..csak haveri társaságban másabb)

de ez csak egy jó tanács.

bár tudom,hogy ingyéé van meg minden de én azért nem hagynám a férjemnek,hogy leégessen minket.

2015. dec. 14. 08:56
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Én barátnőnek adtam 20 ezret kettőnktől. Tesónak mi 50 körül adtunk + torta, süti. Pedig nem vagyunk gazdag család.
2015. dec. 14. 09:36
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Testvéremről lenne szó 100 Ezret adnék , a 20 Ezer nagyon kevés!
2015. dec. 14. 09:46
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Èn testvèremnek 100 ezret adtam, ès mèg pluszban párom is adott nekik egy huszast.

A kèrdèsedet inkább úgy kellett volna feltenni, h szerintetek is kevès 20 ezer ft.

Annyit mindenkèppen adjatok szerintem, ez nem sok.

2015. dec. 14. 10:14
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha a testvérem házasodna, 100.000 alatt meg sem állnék..
2015. dec. 14. 10:35
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Ellenkezőleg! 10000/fő a nagyon-nagyon minimum. Ennyit akkor is adtam, amikor egy barátnőm házasodott még azelőtt, hogy befejeztem volna a tanulmányaimat, és csak diákmunkából meg ösztöndíjból volt pénzem.

Az, hogy többet kellene-e / illene-e, már nagyban függ attól is, hogy

- hogy álltok anyagilag

- mik a szokások a ti családotokban

DE! ennél kevesebbet semmi esetre sem!

2015. dec. 14. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!