Nővérem esküvője jövőhét szombaton lesz, és én 20ezer ft-ot szánok rá, hogy annyit adok nekik. A férjem szerint ennyit egy nagycsaládos család szokott oda adni. Amikor a nővéremmel beszélgettünk, akkor felmerült a téma, hogy az étterembe amit lefoglaltak, csak borzasztóan drága alkoholok vannak, és már nem tudják visszamondani a foglalást, és hogy fél, hogy a családi ivósabb része, rengeteg pénzt fog a számlájukra elinni. A férjem eléggé iszákos fajta, nem alkoholista, csak szeret ilyen ünnepek alatt mindent megkóstolni és mindent meginni. A 20ezer ft mellett ezzel érveltem, hogy nem szeretném, ha később kellemetlenül érezné magát a testvérem előtt, ha esetleg nagyon felöntene a garatra azon az estén, de erre kiakadt és szerinte én alkoholistának neveztem őt, és, hogy az esküvőn az alkoholt meg az innivalót nem szokás kifizetni, csak a kaját. Szerintetek is sok a 20ezer ft, ezeknek a dolgoknak a tudatában?
Nem sok és baráti esküvőre adok annyit nem családtagnak, ez még a költségeiket is épphogy fedezi. Az, hogy most vesztek elegáns ruhát nem a nővéred baja. Mindenki ruhatárában jó, ha egyébként is van alkalmi ruha, öltöny, amit színházba és ilyen alkalmakra felvehet. A leutazást úgy nem tudjátok megoldani, hogy valakihez betársultok az autóba, mert akkor többfele oszlik, va Ti is visztek még 2 embert?
2015. dec. 13. 22:34
13/38 anonim válasza:
Mondd el a férjednek is, hogy nem olcsó az alkohol azon a helyen és ha csak ennyit tudtok adni, akkor legalább ne igyon. Nem távoli rokonról van szó, hanem a nővéredről. Ha nem alkoholista, akkor meg tudja állni, hogy ne igyon.. majd iszik más alkalommal.
2015. dec. 13. 22:35
14/38 anonim válasza:
Nem sok, egyáltalán, ez a minimum, ha a testvéredről van szó.
Viszont ha ilyen drága a hely, akkor valami limitet azért be kéne lőni, hogy ki meddig mehet el, mert tényleg pofátlanság lenne kiinni az ifjú párt a vagyonából.
Nagy buli egy lagzi, de azért ha valaki nem alkoholista, akkor sörrel meg pár koccintással is jól tudja magát érezni, nem kell kipróbálni az összes töményet.
2015. dec. 13. 22:40
15/38 anonim válasza:
Miért, mégis mennyi pénz szeretne adni a férjed? 20 ezer szerintem nagyon kevés a nővéred esküvőjére, ennyi pénzt egy barát, távoli rokon esküvőjére minimum szoktak adni. Gondolom nem most tudtátok meg hogy esküvő lesz náluk, hanem legalább fél- egy éve. Tudtatok volna félretenni, és most nem lenne annyira nagy kiadás a ruha, benzin, és az ajándékpénz sem.
2015. dec. 13. 22:41
16/38 anonim válasza:
Írod, éppenhogy nem fog hiányozni, de tudnátok másra is költeni.
Anyagi helyzeted ennyit enged, akkor ennyit.
Nálunk testvéremék sem álltak akkor valami jól, mégis adtak 60.000 plusz fejenként 10.000-10.000 menyasszonytánc. Élettársa vitt minket fényképezésre, templomba, vendéglőbe (ott volt a polgári). Nekik is kellett ruha. Nem álltak jól, de nem hagyta, hogy kifizessük benzint, és hiába mondtam, hogy ne adjon ennyit, hajthatatlan volt.
Ebből kiindulva, nem sok...
2015. dec. 13. 22:41
17/38 anonim válasza:
Fejenként 10.000 forint a menü, a terembérlet és az ital ára, telejsen korrekt. A férjednek meg mondd meg, hogy fogja magát vissza ivásban, rettentő szánalmas egy alja részeg családtag a lagziban...
2015. dec. 13. 23:08
18/38 anonim válasza:
Testvéremtől 1 forintot nem fogadnék el. Mástól sem, de a tesómtól főleg nem.
2015. dec. 13. 23:24
19/38 anonim válasza:
ha isztok ne kocsival menjetek, nem mellesleg sporoltok is
2015. dec. 13. 23:33
20/38 anonim válasza:
Ha ennyi tudok adni, akkor ez van. Gondolom a nővéred is tudja, hogy nagyjából hogyan álltok anyagilag. Viszont mondd el a férjednek, amit mondott a testvéred, azt hogy mennyire drága ott az alkohol és akkor inkább nem igyon. Most lesz Karácsony, Szilveszter, lesz alkalma inni bőven. Egy pohár pezsgő vagy bor belefér, de ne legyetek pofátlanok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!