Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek is sok a 20 ezer...

Szerintetek is sok a 20 ezer ft 2 főre?

Figyelt kérdés
Nővérem esküvője jövőhét szombaton lesz, és én 20ezer ft-ot szánok rá, hogy annyit adok nekik. A férjem szerint ennyit egy nagycsaládos család szokott oda adni. Amikor a nővéremmel beszélgettünk, akkor felmerült a téma, hogy az étterembe amit lefoglaltak, csak borzasztóan drága alkoholok vannak, és már nem tudják visszamondani a foglalást, és hogy fél, hogy a családi ivósabb része, rengeteg pénzt fog a számlájukra elinni. A férjem eléggé iszákos fajta, nem alkoholista, csak szeret ilyen ünnepek alatt mindent megkóstolni és mindent meginni. A 20ezer ft mellett ezzel érveltem, hogy nem szeretném, ha később kellemetlenül érezné magát a testvérem előtt, ha esetleg nagyon felöntene a garatra azon az estén, de erre kiakadt és szerinte én alkoholistának neveztem őt, és, hogy az esküvőn az alkoholt meg az innivalót nem szokás kifizetni, csak a kaját. Szerintetek is sok a 20ezer ft, ezeknek a dolgoknak a tudatában?
2015. dec. 13. 22:02
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
93%
fejenként egy tizes a ti kajátok ára tömény nélkül ez a minimum
2015. dec. 13. 22:04
 2/38 anonim ***** válasza:
93%
A férjed el van tévedve. 20 ezer forint egyáltalán nem sok, ha levonjuk belőle a menü és az ital árát, akkor épphogy csak fedezi az ottléteteket. Persze mindenki annyit ad, amennyit tud, de ennyit ilyen közeli rokonként azért valóban illene.
2015. dec. 13. 22:05
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
én pont, hogy keveslem. 10 ezer forint fejenként?...egy távoli nagyon távoli rokonnak adunk ennyit.. (de ha nektek ennyi fér bele ám legyen)
2015. dec. 13. 22:06
 4/38 anonim ***** válasza:
34%

Mindenki annyit ad, amennyit tud, és nem hiszem, hogy az adott pénznek fedeznie kell a megevett ételt, megivott piát. WC használatot is felszámolnak? :)

Ennyi erővel mindenki elmehet magának vendéglőbe és eszik ott amit akar.

A lagzit az ifjú pár akarja, ők hívnak meg. Sehol nem írja, hogy meghívnak, de azt ki kell fizetni.

Az más kérdés, hogy általában mindenki figyel arra, hogy adjon annyit amennyit megeszik, de végül is ez nem kőbe vésett törvény!

2015. dec. 13. 22:09
 5/38 A kérdező kommentje:
Nem élünk annyira jól. A 20ezer ft az éppenhogy nem hiányzik, hogy ne haljunk éhen a hónap végén, de tudnánk másra is költeni. Azért sokallja férjem a 20 ezer ft-ot, mert csak azért, hogy igényesen meg tudjunk jelenni, nekem ruhát kell venni, neki is öltönyt kell vinni, és a benzin is lesz vagy 15ezer ft.
2015. dec. 13. 22:09
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
"Egyszer" van az ember életébe esküvő.Tehát nővérednek most lesz a nagy nap.:)Ha te így érzed jónak,akkor legyen így.
2015. dec. 13. 22:12
 7/38 anonim ***** válasza:
27%

"A férjem eléggé iszákos fajta, nem alkoholista,"

Miért nem lehet normálisan beszélni, arról, akivel összekötötted az életed? Vagy te tarka-tehén fajta vagy, azért bőgsz bele az éjszakába?

2015. dec. 13. 22:14
 8/38 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem kevés, távoli rokonnak szoktam 20-30 ezret adni esküvőn.
2015. dec. 13. 22:15
 9/38 A kérdező kommentje:
Most szerinted, hogy lehet szebben megfogalmazni, hogy ha buli van, akkor megiszik mindent ami folyik és aminek 0% felett van az alkohol tartalma? Direkt oda írtam, hogy nem alkoholista, mert a hétköznapokban nem iszik, de ha buli van, akkor bizony nem veti meg az alkoholt.
2015. dec. 13. 22:16
 10/38 anonim ***** válasza:
85%
Ez is egyfajta alkoholistaság..nem kell ahhoz minden nap inni..de ha "buli" van,és megiszik egy sört,utána mindent megiszik..amibe van alkohol.
2015. dec. 13. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!