Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Te kérés nélkűl adnál pénzt a...

Te kérés nélkűl adnál pénzt a testvérednek?

Figyelt kérdés

Úgy értem,ha nem kérne,de tudod,hogy szüksége lenne rá?

Ha egy ideje nem dolgozna( nem is törekedet volna rá nagyon)

Te tartanád el.

De tegyük fel látnád,hogy rossz a cipője...adnál neki pénzt rá?

Vagy ha tudnád,hogy szüksége van egy kisebb összegre,de nem kér kölcsön,akkor felajánlanád,hogy adsz neki vagy megvárnád,míg megkérdezi?

2015. dec. 1. 15:29
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
94%
En már nem adnék, mindig adtam neki kérés nélkül,utána el is várta és még egy kedves szót sem kaptam tõle.
2015. dec. 1. 16:55
 22/39 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a tesodnak ez így nagyon is megfelel, hogy el van tartva, és szarik rá dolgozni menni.
2015. dec. 1. 16:56
 23/39 anonim válasza:
94%
Hát dolgozzon, nem nagy ügy.
2015. dec. 1. 16:58
 24/39 anonim ***** válasza:
68%

Pénzügyekben nálam nincs se barátság, se család. Nem adnék senkinek semmit. Főleg azért nem, mert az illető "nem is törekedett rá nagyon", hogy jobban álljon.

Nem ismerek egy olyan barátot, családtagot sem, vagy szimpla ismerőst sem, aki nem önhibájából küzd anyagi gondokkal. A kicsiből is lehet boldogulni, de akinek fontosabb elcs***ni hülyeségekre a pénzt, és drágább cuccokban, drágább kütyükkel mászkál, mint én, mert mi előrelátóak vagyunk anyagiak terén, akkor én miért is adnék neki, ha megszorul? Tett volna érte, hogy legyen tartaléka, nem kell a mának élni.

2015. dec. 1. 17:00
 25/39 anonim ***** válasza:
96%

A kérdés alapján azt mondtam volna, hogy igen.

A kiegészítéseid alapján viszont azt, hogy NEKI nem.

2015. dec. 1. 17:49
 26/39 anonim ***** válasza:
74%
Én a saját testvéremnek adnék, illetve adok is. Dolgozik, de elvált, egy gyerekkel. Albérletben laknak az ő bölcsődei gondozónő fizetéséből, a családi pótlékból és egy nevetséges összegű gyerektartásból, amit a volt férj minimálbére után állapítottak meg (minimálbéres vállalkozó). A gyerektartást sem ő fizeti, hanem a szülei (velük jóban van a nővérem). Ha anyámék és én nem támogatnám őket, akkor elég nyomorúságosan élnének, pedig hétvégente részmunkaidőben is dolgozik (havi 32 óra) egy szupermarketben. Most főiskolára jár, hogy később egyedül is meg tudjon állni a lábán, de addig minden hónapban veszek nekik ezt-azt, pedig sosem kéri. A nővérem inkább magán spórol, hogy a lányának meg legyen mindene.
2015. dec. 1. 18:31
 27/39 anonim ***** válasza:
91%

Én nem, mert nem lehet benne pénzügyileg bízni, rengeteget adtam neki "kölcsön" úgy, hogy nem adta vissza. Ilyen embert nem pénzelnék.

Ha nem ilyen lenne, akkor abban az esetben adnék neki, ha nem azért nincs neki, mert léha életet él.

2015. dec. 1. 20:36
 28/39 anonim ***** válasza:

Ha azt látom hogy valamilyen okból megszorult, akkor felajánlanám hogy segítek, mint normális testvér. De a te eseted teljesen más, itt nem segítségről van szó, hanem kvázi eltartod.

"De tegyük fel látnád,hogy rossz a cipője...adnál neki pénzt rá?"

Ha nem dolgozik, akkor miért adnék neki pénzt? Max ünnepeken...

"Nem beteg,csak nem igazán törekszik,hogy legyen állása."

Ilyen esetben biztos hogy nem támogatnám anyagilag, az csak olaj a tűzre.

"fözök rá is,mert hogy nézne ki,hogy együtt lakunk és én eszek ő meg nem."

Rengetegen laknak albérletben 2-3-an, mégsem főznek egymásra, sőt. Mindenki maga osztja be a kajáját. Az más hogy 1-1-szer külcsönveszünk belőle, de azért pofátlanság más kajáját felélni.

"Nem álhatok a hűtönél,hogy ebből nem ehetsz..vagy fürdésnél,hogy az az én tusfürdöm.. "

De azt közölheted vele, hogy a te pénzed, te dolgozol érte. Azért nem mindegy hogy heti 10 ezret kell kajára költeni vagy 20-at mert egy másik felnőtt embert is el kell látnod.

Én biztos nem laknék vele együtt.

2015. dec. 2. 01:55
 29/39 anonim ***** válasza:

ilyen testvérnek semmit nem adnék...minél hamarabb megszabadulnék tőle, mert egy élősködő...nem akar dolgozni és csak rajtad élősködik...a legjobb ösztönzés a lyukas cipője a hidegben, hogy dolgoznia kéne! mert különben nem csak a lába fog fázni, ha ott találja magát az utcán...

22F

2015. dec. 2. 13:07
 30/39 anonim ***** válasza:

Nem. Ha valamije hiányzik és kérne, akkor is meggondolnám, hogy egy felnőtt ember esetében miért nekem kell őt ruháznom és etetnem. Mi vagyok én, az anyja vagy az apja?!

Kérésre is csak kölcsönt adnék, ill. az én maradék élő tetsvéremnek már azt sem. Eljátszotta a legutolsó kártyáját is.

A te esetedben az a legnagyobb gond, hogy a testvéred nemhogy tohonya dolgozni, de úgy pitiztet, olyan bűntudatot kelt benned, ami alapján te akkor is adsz, amikor meg sem szólal és még kérni sem hajlandó. Te vedd észre, hogy neki kéne adnod, de úgy, hogy őnacssága még kérni sem hajlandó.

Már megbocsáss, de ez kőkemény áldoztati magatartás a részedről. Ideje volna nagyon alaposan átgondolni az egészet, hogy miért kell neked a nagycsalád ingyen fejőstehenének lenned.

2015. dec. 2. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!