Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Te kérés nélkűl adnál pénzt a...

Te kérés nélkűl adnál pénzt a testvérednek?

Figyelt kérdés

Úgy értem,ha nem kérne,de tudod,hogy szüksége lenne rá?

Ha egy ideje nem dolgozna( nem is törekedet volna rá nagyon)

Te tartanád el.

De tegyük fel látnád,hogy rossz a cipője...adnál neki pénzt rá?

Vagy ha tudnád,hogy szüksége van egy kisebb összegre,de nem kér kölcsön,akkor felajánlanád,hogy adsz neki vagy megvárnád,míg megkérdezi?

2015. dec. 1. 15:29
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
82%
Kié a lakás? Miért nem tudsz elköltözni? Hiszen akkor anyagilag kevesebb kiadásod lenne.
2015. dec. 1. 15:51
 12/39 anonim ***** válasza:
95%
Tesóm normális, de ha lumpen lenne, akkor előbb jó karban levő 60-as szüleim ösztökélnék, hogy szedje össze magát, majd ha teljesen leírnák (pl. mert fenyegetőzne hogy kárt tesz magában, ha munkára akarják késztetni), akkor ők gondoskodnának róla úgy, mint egy szerencsétlen hülyéről (nem lenne neki egy szanatórium).
2015. dec. 1. 15:57
 13/39 anonim ***** válasza:
80%

Hat ez igy erosen lumpen, rajtad eloskodo.

Dehogy adnak neki penzt cipore.

2015. dec. 1. 16:14
 14/39 anonim ***** válasza:
62%
Ha ez az együttélés hosszabb idő óta fennáll és az is, hogy te tartod el, akkor ezt valamiképpen meg kell szüntetni. Tudomásul kell venni, hogy vannak olyan személyiségű emberek, akik alapból tunyák, kényelmesek és olyan a személyiségszerkezetük, hogy hajlamosak eltartatni magukat. Ők valamilyen módon meg is találják az eltartójukat, akár pl. testvérben. Ha ez így folytatódik, nem lesz jó vége. Te ugyan most mintha egyszeri esetről beszélnél, de azért az tűnik i, hogy ez egy eleve elhibázott élethelyzet mindkettőtök számára és ezt kell kiemelni, hogy az ő számára is tévút!
2015. dec. 1. 16:19
 15/39 anonim ***** válasza:
18%
Milyen neműek vagytok?
2015. dec. 1. 16:20
 16/39 anonim ***** válasza:
77%

Nem akar dolgozni, te pedig szo nelkul eltartod - igy miert is valtoztatna barmin?? Hisz olyan kenyelmes neki.. Te meg hagyod. Nem veszed eszre, hogy ezzel magadnak is, de elsosorban neki is artasz??

En adnek neki egy fix idot, 2-3 honapot, hogy talaljon munkat, kulonben mehet isten hirevel. Es be is tartanam!! Kovetkezetesseg nelkul SEMMIT nem er az egesz.

Ha nem lehet kitenni a lakasbol, akkor pedig en koltoznek, amit eddig ra koltottem, koltenem alberletre, maskulonben eletem vegeig rajtam fog eloskodni, sosem tanulja meg ellatni magat.

Ha ezek kozul egyik sem opcio, akkor marad a zar a hutore, zar a szekrenyre, elzarni minden egyes hasznalati cuccot, amibe nem adott bele. Ha megsajnalod, es adsz neki, megint csak semmit nem fog kezdeni magaval es jol kitolsz magaddal is, vele is hosszutavon. Egye azt, amit maganak vesz, vagy ehezzen. Elobb-utobb megunja es kenytelen lesz munkat talalni. Viszont itt is a kovetkezetesseg a legfontosabb, ha megenyhulsz, elnezest a kifejezesert, de b-szhatod az egeszet.

Parazitat nem tartok el, akkor sem, ha testverem.. Mas szitu lenne, ha torne magat, probalna munkat talalni, segitene otthon, latnam rajta az igyekezetet.. De igy eselytelen.

2015. dec. 1. 16:23
 17/39 anonim ***** válasza:
66%
2000-3000ft hol van új cipő?áruld már el
2015. dec. 1. 16:25
 18/39 anonim ***** válasza:
37%
Deichmanban szezon végi kiárusításnál. Sőt, ennél olcsóbban is vettem már ott cipőt.
2015. dec. 1. 16:31
 19/39 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a testvérednek semmi motivációja nincs. Mert te úgyis mindent megoldasz, még kérnie sem kell.

Azt fontos lenne tudni, hogy csak lustaságból nem keres munkát, vagy van ennek valami pszichés háttere is, pl. depresszió, szorongás?

2015. dec. 1. 16:32
 20/39 anonim ***** válasza:
42%
bármikor, ha szüksége van rám.
2015. dec. 1. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!