Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Akik 3-an,4-en vannak testvere...

Akik 3-an,4-en vannak testverek, szeretitek, hogy ennyien vagytok? Jo nagycsaladban elni?

Figyelt kérdés
2015. aug. 16. 14:26
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
97%

Én gyűlöltem.

4 gyerekből 3.

2015. aug. 16. 14:29
 2/29 anonim ***** válasza:
84%

Nekem igen, főleg a nagy családi összeröffenéseket élvezem (már felnőttek vagyunk.):-)

Az is jó, hogy tudunk számítani egymásra, ha bárkinél gáz van.

2015. aug. 16. 14:30
 3/29 anonim ***** válasza:
89%
Van előnye, és hátránya is. De összességében szeretek így élni.
2015. aug. 16. 14:43
 4/29 anonim ***** válasza:
97%

van amit szeretek benne, van amit nem.

régen amikor kicsik voltunk folyton verekedtünk egymással, aztán mivel én vagyok a legkisebb mindig alulmaradtam.

Most meg hálistennek bármi kínom bajom megoszthatom velük és ők is velem.

2015. aug. 16. 14:47
 5/29 anonim ***** válasza:
82%
Mi négyen vagyunk testvérek és én vagyok a legkisebb. Szetintem a testvéreimet de nagycsaládosnak lenni borzalmas. Először is: a szeretet nem pótolja azt a pénzbeli nélkülözést amit a sok gyerek miatt el kell viselni. Másodszor: introveráltként ennyi emberrel élni maga a pokol.
2015. aug. 16. 14:50
 6/29 A kérdező kommentje:
Van már 2 gyermekem, de gondolkodom 3-on. Nekem csak az számít, mi a legjobb a gyerekeknek.Én úgy gondoltam, biztos jó lenne nekik, ha többen lennének...de most már nem vagyok benne annyira biztos....köszönöm a válaszokat és örömmel fogadnék továbbiakat is.
2015. aug. 16. 15:41
 7/29 anonim ***** válasza:
90%

Nekem jo igy. 3an vagyunk testvérek.

En vagyok a legkisebb es sosem volt semmi problema koztem es a tesoim kozt.

2015. aug. 16. 15:54
 8/29 anonim ***** válasza:
89%

3 gyerekem van, magam is két tesóval nőttem fel. Az enyémek szeretik, hogy nagy a família, azt is élvezik, ha mi a szűk családdal mind együtt vagyunk. Azt látom, hogy amikor hetekig nem találkoznak (nagyobbacskák már), akkor hiányolják a tesókat. Vannak persze súrlódások (hol nincsenek:-)), de sokszor szerveznek közös programokat szülők nélkül is, aztán hallgatom az élménybeszámolót.:-) Anyagi problémáink nincsenek, nem élünk luxusban, de normálisak a körülményeink, jut továbbtanulásra, utazásra is, ebben nem szenvedtek hátrányt a tesók miatt.

Azt gondolom, leginkább a szülőkön múlik, bejön-e a gyereknek a nagycsaládos lét, introvertált gyereket meg még akár a szülei jelenléte is zavarhat.

Remélem, segítettem:-)

2015. aug. 16. 16:00
 9/29 anonim ***** válasza:
93%
Persze, hogy a szülei is zavarhatnak egy introvertált gyereket, és a szülők nem tudják előre kitalálni vagy megelőzni, hogy introvertált gyerekük legyen. Én csak azt akartam kifejezni, hogy akik nagycsaládban nőttek fel, és maguk is nagy családot "csinálnak" és egész életük abban tudatban élik, hogy ha valahol jó emberek élnek és szeretik egymást akkor aztán csakis cshodálatos lehet minden. Azoknak nehezebb elfogadni, hogy ez nem mindenkire igaz, csalódnak a gyerekükben és rossznak állítják be, mikor neki ez valóban egy hatalmas probléma és nem hiszti.
2015. aug. 16. 16:18
 10/29 anonim válasza:
93%
Mi is 3-an vagyunk tesók,imádjuk egymást,nagyon szerettük a gyerekkorunkat.Egy egy családi összejövetelen mindig előkerülnek a csínytevéseink, a sok közös játék,emlék... érdekes mi sosem verekedtünk,pedig van öcsém is,hugom is,vegyes a csapat.Nem téptük egymás haját,nem voltunk egymással rosszindulatúak..persze ez mind a szüleinknek köszönhetjük..nem cserélnék senkivel. Nem éltünk nagy lábon,nem jártunk drága cipőkben,nem kaptuk meg a legdrágább játékokat,még is remekül elvoltunk,és semmi...de semmi negatívra nem emlékszem.Pedig nem jutott mind a hármunknak külön gyerek szoba...szerettem velük egy szobában lenni,sőt nagyon is igényeltük egymás jelenlétét..ez a mai napig fennáll,bár egyre nehezebb találkozni,hisz felnőtt családos emberek vagyunk. Nekem is 3 gyerekem van,és szeretnénk még a férjemmel egy babát. Csodás életforma ez,csak tudni kell élni benne. És persze..száz és száz olyan ember van,akik 3-4-5 gyerekes családokban nőttek fel,és zsíros kenyéren tengődtek,most felnőtt fejjel pedig eszük ágában nincs 1-nél több utódot vállalni.Ez is érthető. Nem lenne szabad mindenkinek sok gyereket vállalnia,csak tényleg ésszerű kereteken belül. De én nagyon élveztem a nagycsaládos életet,szép volt,jó volt,és remélem ugyan így fog vélekedni a mi 3 gyerekünk is 20 év múlva. :)
2015. aug. 16. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!