Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem bírom feldolgozni, hogy...

Nem bírom feldolgozni, hogy meghalt a testvérem!?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, miattam halt meg. Egy autóban ültünk, amikor a baleset történt, én túléltem, ő nem... Nem a mi hibánk volt a baleset, mégis úgy érzem, énmiattam történt, mivel én vezettem. Szörnyű volt az amikor tudatták velem a kórházban, hogy ő nem élte túl a műtétet, pedig hosszú életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de már az sem segített. Egyetlen testvérem volt, mindenben számíthattam rá. Az egész család össze van törve. Pszichológushoz járok, de nem érzem a kiutat, folyton az jár az eszemben, hogy bárcsak én is meghaltam volna. Szegény szüleim, bele sem merek gondolni, hogy ők is mit éreznek. Úgy érzem, nélküle nincs miért élnem. Szoros testvéri kapcsolat kötött minket össze, egypetéjű ikrek voltunk, így még rosszabb. Már máskor volt olyan, hogy átéreztem mondjuk azt, ha neki fájt valamilye, a kórházban is folyamatosan azt éreztem, tudtam hogy az nem az én fájdalmam. Amikor éreztem, hogy a fájdalmam elmúlt, tudtam miért van, tudtam, hogy egyedül maradtam...

Most már visszaálltam dolgozni, de nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Nem Magyarországon élünk, a szüleimtől távol, anno a testvéremmel vágtunk neki a nagyvilágnak. Nagyon rossz, hogy egyedül maradtam 25 évesen. A baleset előtt sohasem sírtam, elvégre egy erős férfi vagyok, de most ha eszembe jut a baleset, nincs olyan alkalom, hogy ne sírnám el magam.

2015. aug. 5. 15:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%

Nem, nem neki es nem is neked kellett volna aldozatnak lenni, hanem annak a rohadeknak aki okozta a balesetet.

Sajnos altalaban a vetlen hal bele, a vetkes eli tul.

2015. aug. 5. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:
93%

#11 Hidd el, nagyon könnyű hibázni. Ha alapvetően gonosz ember volt az okozó, úgyse bánná meg, ha meg amúgy normál ember lenne, egész életében gyötörné a lelkiismeret. A második esetre tudnék is példát mondani, de max. privátban...

Amúgy meg ne gyötörd rajta magad, nem akarok szemét lenne, de örülj, hogy túlélted. Részvétem, és sok szerencsét.

2015. aug. 5. 16:30
 13/14 anonim ***** válasza:
94%
Fogadd őszinte részvétemet! Ne hibáztasd magad semmiképp sem ha tényleg nem te tehetsz róla. Szerintem sokat segítene az ha sportolnál egy kicsit és lekötnéd magad, mert addig sem gondolsz semmire sem. Járj továbbra is pszichológushoz, én is járok és nekem segített, jobban lettem, bár nekem nem ilyen problémám volt. Ne add fel, ő is azt szeretné ha boldog lennél, vigyáz rád onnan fentről. Idővel jobb lesz.
2015. aug. 5. 18:45
 14/14 Owjq7k válasza:
Szia. Hogy vagy? Én is hasonló helyzetben vagyok.
2016. okt. 29. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!