Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim és testvérem nem...

Szüleim és testvérem nem bírják feldolgozni, hogy nem olyan az ízlésem, mint nekik. Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
Családtagjaim a rockot, metált szeretik, én viszont elütök a családtól. Sokkal szívesebben hallgatok Máté Pétert, Demjén Ferencet stb. Úgy érzik, hogy ízlésficamom van és nem lehet normális ember így belőlem. Folyamatosan megjegyzést tesznek, hogy hogy lehet ilyen zenét hallgatni stb. (Főleg a tesóm)
2012. márc. 9. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez van, ne foglalkozz velük, bár kicsit vicces mert általában pont fordítva szokott lenni.
2012. márc. 9. 14:58
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

:)

Nálunk ez az örök "vitatéma", hogy ki mit hallgat, és azt milyen hangosan teszi: én és öcsém rockot meg punkot, anyunk mulatóst és magyar nótákat, anyu élettársa meg diszkós zenét hallgat. :D

Egyikünk se szereti a másik zenéjét (csak én meg öcsém hallgatjuk meg ugyanazokat...bár nem mindet), és régebben folyamatosan ment a beszólongatás.

Mára már sikerült annyira megfékezni őket, hogy ne szólják le egymás zenéjét. Kicsit még nehezen megy nekik, de már egész jól magukban tartják a véleményüket.

Én érveket hoztam fel nekik, hogy pl. az én szemszögemből nézve nekik van ízlésficamjuk. Csak okosan kell érvelni.

Ha meg nem hat, akkor rájuk kell hagyni, és ha otthon vannak, akkor csak fülessel kell zenét hallgatni, vagy ha ők hallgatják hangosan az ő zenéjüket, lejjebb tekrni a hangerőt stb.

Sok sikert!

20l

2012. márc. 9. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is ez megy,apám mindent utál,amit én szeretek és én ugyanígy vagyok.Vagy szinte már egymást utáljuk?:O

Szerintem ne is figyelj rájuk.Mondd nekik,hogy semmi közük hozzá,hogy mit hallgatsz.

2012. márc. 9. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tehetsz semmit. Majd feldolgozzák.

De azért tedd szóvá, hogy ne szóljanak be, jogod van olyan zenét hallgatni, amilyet akarsz, az ízléséről meg senki sem tehet.

Vagy abból sem lesz normális ember, aki mondjuk a kelbimbót szereti?

2012. márc. 9. 16:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez pont fordítva van. :D

Én régi rockot, metált (főleg az extrém irányzatokat), underground rapet, népzenét (nem vicc), komolyzenét és a reggae-t hallgatok. Csak annyit hallanak belőle, amennyi kihallatszik. (Mindig headseten hallgatom.) Mindenféle sötét sátánistának tart a család. :D

Na nem is ez a lényeg. :)

Mondd meg nekik, hogy attól, hogy valaki rocker/rapper/komolyzenét hallgat/mulatóst/diszkószenét, még nem lesz se jobb, se rosszabb másoknál. Az szerintem sokkal rosszabb, ha valaki azért lesz 'rocker', mert az menő, meg mások is azok és mindenkit csesztet aki nem az a 'trú' metálarc. Mindenki hallgassa azt amit szeret, nem kell úgy csinálni mintha tetszene a Cannibal Corpse, ha valójában fejgörcsöt kapsz tőle.

Mindenki máshogy nőtt fel, más zene nyugtatja meg stb..

És nem attól leszel normális ember, hogy milyen koncertre mész, hanem hogy hogyan viselkedsz az emberekkel, mennyire vagy segítőkész, kitartó, hogyan viszonyulsz a tanulmányokhoz/munkához.

Ja és Demjéntől a Honfoglalást és Máté Pétertől a Kell hogy várj c. számot gyakran hallgatom, pedig imádom a metált. :)

2012. márc. 14. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
Annyit tehetsz, hogy nem üvölteted nekik a saját zenédet, rögtön nem fogják szóvá tenni.
2012. márc. 24. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarázd el nekik, hogy szerinted nekik van ízlésficamuk, szerintük neked. Te is tolerálod az ő ízlésüket, nem macerálod vele őket, akkor ők is fogadják el a Tiéd.
2012. márc. 24. 22:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem neked kell azon agyalni, hogy mások nem képesek a saját problémáikat feldolgozni.

Az ízlés egyedi dolog. Te ezt szeretd, ők meg azt. Inkább azt kérdezd meg tőlük legközelbb, ha megint szóvá teszik ezt a kérdést, hogy ugyan miért akarnáénak téged a ő klónjukká nevelni? Miért ne lehetnél te egészen más, önálló ember, mint ők?

Foglalkozzanak csak a maguk dolgával, te is azt teszed. Én azt gondolom, hogy abból nem lehet nomrális ember, aki másokat "ízlésficammal" csúfol, érzelmileg terrorizál (mert az ízlés erőszakos megváltoztatása is az: érzelmi terror), és mindneáron a saját világát és énjét akarja ráerőltetni.

MIért fél a tesgvéred attól, hogy ha te mát szeretsz, mint ő, és más emberré leszel, mint ő, akkor ő nem jó? Ugyanis, aki mást nem tolerál, hanem mindenáron olyanná akar farigcsálni, mint önmaga, annak komoly önbizalom-problémái vannak. Na persze, ez nem mentesíti őt attól, hogy terrorizáló zsarnokoskodó bar.om.

2012. márc. 25. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!