Mennyi házimunka várható el a 16 éves húgomtól?
Véleménye szerint ő neki most az a dolga, hogy tanuljon és élvezze a nyári szünetet. Még 2 éve van hátra a gimiből.
Egész nap mást sem csinál, mint itthon mereszti a s*ggét és fel van háborodva, ha valami nem a kedve szerint történik. Lépten nyomon mosatlant és koszt hagy maga után.
Már próbáltam napi tervet készíteni neki, de ha egy valamit megcsinál, akkor már haldoklik, hogy halálosan fáradt és kikészítem őt.
Az meg a csúcsok csúcsa, amikor még az idióta barátait is ide csődíti és meg van lepve, hogy este 8-kor én kiteszem a csapatot, hogy a gyerekek tudjanak nyugodtan aludni.
Hogyan tudnám kicsit ráncba szedni?
Miért csak most írom? Szerinted gondoltam, hogy komplett védőbeszéd kell, hogy egy egyszerű kérdésre valami használható választ kapjak?
Én arra gondoltam, hogy legalább kiírom magamból a dühömet, erre a társaság fele nekem esett, hogy már írtam ki egy kérdést, a másik meg hogy miért szülök az anyám nyakára.
Még jó, hogy anonim az oldal, mert a végén még a személyim, lakcímkártyám és a fizupapírom másolata is kellene.
Mostanra már kicsit lenyugodtam, de a mai előadásával kicsit túllőtt a célon. A férjemet még soha nem láttam ilyen idegesnek.
Holnap beszélek a húgommal, mert ma már csak veszekedés lenne belőle. A férjemmel megbeszéltük, hogy 1 hetet kap, hogy változzon, ha nem jön össze, mehet anyánkhoz, hogy "lehúzza az életét a wc-n".
Nem akarom kockáztatni a családom nyugalmát még érte sem. 12 év alatt nem volt ennyi nézeteltérés közöttünk mint az utóbbi 2,5 hónapban.
Szerintem tok jofej dolog volt toletek, hogy magatokhoz vettetek, hogy ne kelljen koltoznie. Ez a viselkedes nekem is sok lenne, fkleg, ha en tartom el es az en hazamban lakik. Tok megertelek. Egesz nap dolgozol, szeded ossze a gyerekeket es akkor arra ersz haza, hogy kutyaszar a folyoson nincs pohar, veres bugyik a foldon. En is voltam 16 eves, de nem igy viselkedtem!
En azt tennem, hogy leulnek vele es nagyon komolyan elbeszelgetnek vele, ha nem valtoztata, akkor koltoznie kell. Erre van egy hete es mehet az anyjahoz meg a pasijahoz. Kerdes, hogy anyad odaveszi e magahoz?
Nagyon komolyan el kell vele beszélgetni, mert ez tarthatatlan. Nem vagy köteles őt nevelni, "csak" a húgod és ezt neki is be kell látnia, hogy nagyon nagy szívességet teszel, hogy magadhoz vetted.
Üljetek le, beszéljétek meg!
Fentebb írták, a napirendes tábládra, hogy rossz ötlet, szerintem ebben az esetben nagyon is jó ötlet!
Szépen tételesen felírjátok előző este EGYÜTT (kb. 10 perc), hogy másnap mit kellene megcsinálnia.
Kap egy hét próbaidőt, ha nem sikerül betartani akkor mehet és ne hagyd magad, ha nem látod a változást, akkor légy erős és küldd vissza anyátokhoz, mert csak a vita lesz a férjeddel.
Ha látod a változást akkor maradhat, de azért ne hagyd hogy mondjuk tartson egy hónapig, aztán semmi.
Suli időben is nyugodtan rendben tarthatja a szobáját (kiviheti a mosatlant, a szennyest, sőt még néha néha el is mosogathat vagy kiporszívózhat) nem fog leesni a karikagyűrű az ujjáról.
Majd írj hogy alakult.
Jaj a kis édes, fáradt a gimitől.... majd érettségi után mi lesz, mikor végeztem elsírtam magam a csodálatos érzésre hogy KÉSZ, VÉGE, TÚLVAGYOK RAJTA, aludhatok anélkül hogy "jaj még ez a tétel nincs meg, jaj mi lesz ha ezt húzom".
Megértem hogy szar az iskola és az első 1-2 hétben jó egy kis kiérdemelt lustizás de augusztus van.
szerintem az a minimum, hogy megbecsüli magát, és legalább rendet tart otthon. eltartjátok, nincs gondja semmire, ne játssza a királylányt.
én ennyi idősen (anyummal ketten éltünk) mindig megcsináltam mindent, mert egyrészt tudtam hogy örömet szerzek neki ezzel, másrészt meg a belét kidolgozta, h egyedül felneveljen, járhassak nyelvet tanulni, sportolni, táborba, volt zsebpénzem, szóval ki volt nyalva a seggem, nem kellett diákmelóra mennem hogy ne haljunk éhen.
kicsit beszélgess el vele, és értesd meg, h most még relatíve arany élete van, a szopás még nem ez, hanem a 12 órás műszak, meg a komoly háztartás vezetése, ill. gyereknevelés, pénz beosztás.
Előbb kellett volna megnevelni.
Következetesnek kell lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!