Mennyi házimunka várható el a 16 éves húgomtól?
Véleménye szerint ő neki most az a dolga, hogy tanuljon és élvezze a nyári szünetet. Még 2 éve van hátra a gimiből.
Egész nap mást sem csinál, mint itthon mereszti a s*ggét és fel van háborodva, ha valami nem a kedve szerint történik. Lépten nyomon mosatlant és koszt hagy maga után.
Már próbáltam napi tervet készíteni neki, de ha egy valamit megcsinál, akkor már haldoklik, hogy halálosan fáradt és kikészítem őt.
Az meg a csúcsok csúcsa, amikor még az idióta barátait is ide csődíti és meg van lepve, hogy este 8-kor én kiteszem a csapatot, hogy a gyerekek tudjanak nyugodtan aludni.
Hogyan tudnám kicsit ráncba szedni?
Mindenki azt hisz amit akar! Kérlek titeket aki csak linkelgetni és beszólni akar, az hagyjon békén, mert abból túl sok értelmes ötlet nem származik.
Engem az érdekelne, hogy mi a fenét kezdjek a húgommal aki most úgy érzi, övé a világ. Valószínűleg én is ilyen voltam anno, de már fogalmam sincs, mi térített akkor észhez.
A húgom apja nem volt épp gyerekbarát. Már a terhesség alatt lelépett. Anyánk fél éve összejött egy régi szerelmével és májusban vidékre költözött hozzá. A húgom nem akart menni, mert akkor minden borult volna és inkább hozzánk költözött.
A nyár elméletileg arról szólna, hogy kiderüljön működik-e így a dolog vagy sem. Eddig nem nagyon vált be. Azt hittem kicsit alkalmazkodóbb lesz. Rendben, hogy nagy a korkülönbség, de nem gondoltam volna, hogy ekkora. Sokszor úgy érzem, mintha a saját nagymamámat hallanám mikor próbálok vele megértetni valamit.
Ma már a férjem is nagyon kiakadt, pedig eddig ő volt az aki még engem nyugtatgatott, hogy legyek vele kicsit türelmesebb.
A ház a férjemé és az enyém.
Az én édesapám már régen meghalt, az övé él valahol, de nem tartják a kapcsolatot.
Már írtam, hogy nem azt várom el tőle, hogy a háztartást vezesse, de mi most ott tartunk, hogy még a véres bugyijait is én szedhetem össze és moshatom ki, ha nem akarom, hogy az enyéimet kezdje el hordani. Ő mindent ott hagy ahol épp feleslegessé válik. A poharas dolog pont ma történt. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy a fenébe tud egy ember, egy nap pontosabban kb 10 óra leforgása alatt 17 poharat használni és szanaszét hagyni a wc-től a kertig. Már a kicsi anyatejtartóját is befogta pohárnak!
A napi tervet nem úgy kell elképzelni, hogy percre beosztottam a napját, hanem leírtam, hogy szedje össze a mosásra váró ruháit, a mosatlant tegye a mosogatóba, adjon inni a kutyáknak (mindkettő az övé), takarítson föl az előszobában mielőtt megjövünk (az egyik kutya szeret ott "csomagokat" hagyni, ha bejön és a húgom mindig beengedi), néha nézzen ki a postaládára, hogy hoztak-e valamit (esős időben, ha újságot is hoznak, az bevezeti a vizet és szétázik az egész). Ebből annyit sikerült megcsinálnia, hogy a kutyáknak adott vizet, de a kannával meghúzta a kezét, ezért pihennie kellett.
Most úgy érzem, hogy a legjobb döntés az lenne, ha holnap összepakolnám a cuccait és felraknám a buszra. Boldogítsa tovább anyánkat. Ugyanakkor nem hiszem el, hogy egy amúgy értelmes lánnyal ne lehetne ezt az egészet valahogy megértetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!