Mi "várható el" egy 10-11 éves lánytól?
Az enyémeknek (9,5 és 11 évesek) a porszívózás van kiadva (persze kb kéthetente én is megcsinálom alaposabban), plusz a játékaik elpakolása. A mosogatást nem szeretem senkinek kiadni, mert arra háklis vagyok, de volt már, hogy besegítettek, a nagy egyszer kivasalta a tányéralátéteket (ő könyörgött érte).
Én főleg a rendrakást követelem meg, evés után a cuccaikat ki kell vinni a konyhába, evés előtt terítenek, a szennyestartóba tegyék a cuccaikat, ne legyenek szanaszét a csetreszeik. Este végigszaladunk a lakáson és mindenki elpakolja a saját holmiját.
Nálunk a saját szoba rendbentartása és hétvégén felsöprés-feltörlés volt a mi dolgunk (ketten vagyunk testvérek, így még ez is kétfelé oszlott)
Ezen kívül amit az utolsó írt még: mindenki maga után elpakolt, szennyest a tartóba, edényt ha bevittük a szobánkba akkor ki is kellett hozni onnan legkésőbb esti mosogatásra:D stb. Mert így legalább pluszmunkát nem csináltunk anyunak. Sőt mi külön gyűjtöttük a tarka és fehér mosnivalót, arra is megtanított anyu. Ja, és a mosógépet is sokszor mi indítottuk el, mert szerettük beletölteni a mosóport öblítőt, meg odatekergetni a gombokat, ahová kell:D Így észrevétlenül megtanultunk mosni is:)
Nekem a szobámat kellett takarítani, néha kiporszívóztam lent is vagy megcsináltam a teregetést. Emellett a saját száraz ruháimat kellett felvinnem és a szekrénybe pakolni.
Tőlem is és öcsémtől is ennyi volt elvárva. Meg ha olyanunk volt akkor segítettünk másban is, kocsit mosni,gereblyézni vagy nyáron kisúroltuk a szőnyegeket. Bár a vizeskedő feladatok amennyire munkának számítanak, annyira szórakoztatóak is :)
12 lesz. Kűzdök....
Megbeszéltük: hazajön, lecke, gyakorlás, szoba összepakolás és utána játék. (ha láttál már olyat, hogy a bomba bevágott, akkor a szobája az, pedig nincs is ott sokat).
Ezek kívül, ami nem állandó: ha valaki szól neki, akkor azt legyen kedves megtenni, pl: a mosógépből hozza le a ruhákat, vagy a kertben segítsen valamit.
Amit meg mindig el kell magyarázni: a szobából a tányért kihozni, és nem a konyhaasztalra, hanem a mosogatóba tenni.... csoki és cukorpapírokat nem hagyunk széjjel...
Próbálkozom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!