Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi "várható el" egy 10-11...

Mi "várható el" egy 10-11 éves lánytól?

Figyelt kérdés
Mennyi házimunka(sepregetés, a saját ruháit elpakolni, esetleg mosogatás) adható egy ekkora leányzónak? Ami nem megterhelő a tanulás, különórák mellett és amit még jó szívvel megcsinál?

2013. ápr. 29. 10:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%
9-es biztos nagyon szép, tiszta, rendes családból származik !
2013. ápr. 29. 15:04
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
#9 vagyok. a saját házad előtt sepergessél :d amúgy hozzánk jár takarítónő
2013. ápr. 29. 15:09
 13/16 anonim ***** válasza:
88%
Attól még lakhat tiszta házban :) Anyósomnál is rend a lelke mindennek, de mindent ő csinált mindig. A férjem tipikusan "régi vágású" volt, mikor összejöttünk. Hát választhatott, hogy maga után rendet rak vagy keres egy anyjához hasonlót. Emiatt a tapasztalat miatt is figyeltem oda kiskorúk óta, hogy ne vegyék természetesnek azt, hogy én mindent egyedül megcsinálok.
2013. ápr. 29. 15:10
 14/16 A kérdező kommentje:
a lányom iskola után itthon megírja a leckéjét, kikészíti a másnapi ruhájait, ha éppen akkor főzök, segít, mert érdekli, szakácsnak készül. Általában, mire hazaér, én már kész vagyok a takarítással, de kérés nélkül felsepreget, vagy a ruhákat összehajtogatja, ez nála már pici korától természetes. És nem azért, mert rákényszerítettem, hanem mert ezt látja tőlem is, és szeret segíteni, szereti, ha saját maga körül is rend van. Akad olyan is, hogy a szobájában marad pohár, vagy a szennyes ruhája, de ezért nem szólnék neki, mert ez ritka eset. Soha nem erőltettem semmit, elmagyaráztam mit miért kell, így neki természetes a takarítás, de nem úgy, hogy a kádat súroltatom vele! Neki a takarítás abból áll, hogy felporszívózik(ritka, mert én megcsinálom), az elmosogatott edényeket, evőeszközöket a helyére pakolja, a ruhásszekrényét ketten szoktuk pakolni, én hajtogatom, ő pakolja. A könyvespolcát rendszeresen átpakolja. Letörli a port a szekrényről. Nem, nem azért szülünk gyermeket, hogy csicska legyen, erre nem is tudok reagálni, ez... pff, minősíted magad, "kedves" válaszoló. De egy lánynak meg kell tanulnia ezeket a dolgokat. Nyilván nem vagyunk állatok és nem a wc-t fogjuk kisúroltatni velük..de az alap dolgokat örömmel és lelkesen végzi, nem munkának tekinti. Néha csodálkozom is, hogy nem vág fintort, hogy megint port kell törölni, örülök, hogy kicsi korától benne van a tisztaság szeretete. Akkor ezek szerint amit a lányom végez házimunkát, ez ideális "elvárás". Köszönöm az értelmes válaszokat! :-)
2013. ápr. 29. 17:15
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
9-es ha hozzátok takarítónő jár, akkor nálatok sem az anya csinál mindent, csak ti fizettek érte.
2013. ápr. 29. 18:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Kötelezni nem szeretném a gyereket semmire még ennyi idős korában,de elmondanám azért neki,hogy szeretném,ha ezt meg azt megtenné azért.Meg fontos az,hogy tőlem is azt lássa már kicsi korától,hogy takarítok,amikor csak kell,vagy főzök..stb.

Mondjuk a gyereket nem rabszolgának szüljük,de az életre meg kell tudni tanítani.De úgy gondolom,hogy mindennél fontosabb a házirend,ami nekem nem volt,hála istennek,de az én gyerekemnek lesz.Megmondom neki,hogy ekkor meg akkor jó lenne,ha segítene,és akkor lehet majd együtt játszani,meg hogyha együtt takarítunk,akkor gyorsabban is végzünk.:)Ha van miért megtennie a gyereknek azt,hogy minimum felsöpörjön,felporszívózzon vagy ne adj isten,törölgessen,felmosson,akkor megfogja tenni!Ráadásul ha a takarítás utáni együtt töltött időt élvezi is,akkor majd szívesen takarít.

Arra akarom nevelni a gyerekem majd,hogy lássa meg azt,hogy mi miért fontos és lássa meg azt,hogy szeretetből nevelem szeretetben.:)Na most ugye én mindig szemrehányásokat kaptam,meg mindig kivették a kezemből a seprűt.Ez nem volt jó élmény,azért is állok neki nehezen a takarításnak.Ugyanezt a gyerekemmel biztos nem fogom csinálni,tudatosan kiépítem magamban,hogy hogyan akarom nevelni a gyerekem,hogyha az a gyerek felnő egyszer,AKKOR BOLDOG LEHESSEN.

17/L-imádom a kisgyerekeket:D

2013. máj. 1. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!