Mi "várható el" egy 10-11 éves lánytól?
Kötelezni nem szeretném a gyereket semmire még ennyi idős korában,de elmondanám azért neki,hogy szeretném,ha ezt meg azt megtenné azért.Meg fontos az,hogy tőlem is azt lássa már kicsi korától,hogy takarítok,amikor csak kell,vagy főzök..stb.
Mondjuk a gyereket nem rabszolgának szüljük,de az életre meg kell tudni tanítani.De úgy gondolom,hogy mindennél fontosabb a házirend,ami nekem nem volt,hála istennek,de az én gyerekemnek lesz.Megmondom neki,hogy ekkor meg akkor jó lenne,ha segítene,és akkor lehet majd együtt játszani,meg hogyha együtt takarítunk,akkor gyorsabban is végzünk.:)Ha van miért megtennie a gyereknek azt,hogy minimum felsöpörjön,felporszívózzon vagy ne adj isten,törölgessen,felmosson,akkor megfogja tenni!Ráadásul ha a takarítás utáni együtt töltött időt élvezi is,akkor majd szívesen takarít.
Arra akarom nevelni a gyerekem majd,hogy lássa meg azt,hogy mi miért fontos és lássa meg azt,hogy szeretetből nevelem szeretetben.:)Na most ugye én mindig szemrehányásokat kaptam,meg mindig kivették a kezemből a seprűt.Ez nem volt jó élmény,azért is állok neki nehezen a takarításnak.Ugyanezt a gyerekemmel biztos nem fogom csinálni,tudatosan kiépítem magamban,hogy hogyan akarom nevelni a gyerekem,hogyha az a gyerek felnő egyszer,AKKOR BOLDOG LEHESSEN.
17/L-imádom a kisgyerekeket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!