Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti milyen viszonyba álltok a...

Ti milyen viszonyba álltok a testvéretekkel?

Figyelt kérdés
Egyke vagyok és az összes ismerősöm nekem panaszkodik, hogy milyen rossz, hogy van testvérük

2015. júl. 25. 18:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19%
Nem értem, hogy mégis hogy képes valaki bántani a kistesóját... Még azt valahol meglehet érteni, hogy a kicsi hisztizik a nagynak, mert azt akarja, hogy rá figyeljen stb... De szerintem ez sem elfogadható annyira.
2015. júl. 25. 19:52
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Mi számít bántásnak?

Nálunk volt olyan, hogy én már suliba jártam, ő még nem, egy szobánk volt.

Leckét írtam, és direkt nagyokat csapott az asztalra. Rászóltam. Akkor elkezdte rázni a székemet. Szóltam anyunak. ("Csak játszik.") Aztán kirántotta a munkafüzetemet, és húztam egy vonalat tollal. Rácsaptam a karjára. Erre elkezdett üvölteni, mint az őrült.

És a kicsik nagyon sokszor ezt csinálták, barátnőim tesói is. Tépték a hajunkat, martak, karmoltak, szülők nem csináltak semmit. Rácsapsz a kezére, visszahúzod a haját (figyelve arra, hogy azért tényleg ne fájjon neki), és az összes előadja a leghangosabb műhisztit, amit lehet.

Persze kinövik, és normálisak lesznek, de ez kemény időszak.

2015. júl. 25. 19:59
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Így felnőttként közönyös, családi eseményeken összefutunk, bátyám van (én lány vagyok).

Kicsiként utáltam, egy fél szobában voltunk ketten és mindig rajtam gyakorolta a dzsúdó fogásokat, amiket tanult. Én másfél fejjel kisebb voltam nála, esélyem se volt. Anyám szerint nem árt, ha tanulok tőle :(

Mindig bezárt valahová ha nem voltak otthon a szüleink, hiába sírtam és vertem az ajtót, nem engedett ki, felvett egy fülhallgatót, míg én pl 1,5 óráig a sötét WC-ben zokogtam könyörögve, hogy engedjen ki. Szüleim elengedték egy ejnye-bejnyével.

Sok ilyen történet van, nem szeretném feleleveníteni az összeset.

Inkább lettem volna magányos egyke.

2015. júl. 25. 21:25
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
13-asnak: rengeteg lány van, aki bátyuskát szeretne, mert de jó a plátói kapcsolat egy fiúval, meg még egy hím, aki megvédi meg körbeugrálja őket, de két barátnőmnek is volt bátyja, velük ugyanilyeneket csináltak, mint veled.
2015. júl. 25. 22:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy olvasom, kicsit kilógok a sorból, mert már bőven felnőtt vagyok, a testvérem is. Mindig jó volt a viszonyunk, bár nyilván kamasz korunkban voltak nagy vitáink. A kiváló viszony a mai napig megmaradt, már régóta más városban éljük a saját életünket, nála család, gyerek - nálam ez nincs, de nem számít. Napi kapcsolatban vagyunk, ha baj van, egymást hívjuk először, mindent tudunk a másikról. Szeretem az érzést, hogy mindig számíthatunk egymásra.

Ő 38/N, és 40/N

2015. júl. 25. 22:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
2 testvérem van, elég nagy a korkülönbség köztünk, mindkettő sokkal fiatalabb nálam, de nagyon örülök hogy vannak. Előfordulnak viták, néha húzzuk egymás agyát, de összességében nagyon jóban vagyunk.
2015. júl. 26. 07:27
 17/18 anonim ***** válasza:
78%

Attol függ mennyi idősek..

Tesóm 25 én 28

Külön élünk már, de nagyon jó a viszonyunk..

Hetenete többször beszélünk, ha bajunk van ha örömünk

Sokszor kér tanácsot rőlem akár a szerlmi életére vonatkozóan...én is mesélek a munkhelyi dolgaimról..szerencsére nalunk minden oké családi elet terén..

Van h nálunk alszik..csinálunk programot..

Stb

Volt idő amikor nem jöttünk ki... Vagyis nem is igazán foglalkoztunk a másikkkal, ha igen akkor jobb lett volna ha nem..

Ez olyan 15-19közt volt valahol..

Gyerekként is inádtuk egymást, de akkor nem vallottam volna be.."elvárás" volt a haverok ak azt mondani milyen szar és h utálom...

Persze emögött azért voltak konfliktusaink is..de utóbb semmi vészed...

Azért az sem könnyítette, hogy ellenkező a nemünk..

2015. júl. 26. 08:08
 18/18 rozunlan válasza:
5-en vagyunk itthon testvérek, mind fiúk. Egy 19, egy 18, én 17, öcsém 13, és a legkisebb 11. Jól kijövünk egymással, de koránt sem tökéletesen. Legnagyobb tesóm dolgozik, barátnőzik és itthon nem veszi ki a részét munkában, mert nincs ereje, vagy kedve. Másik bátyámmal nagyon jól kijövünk, itthon ha dolgozni kell, vele tartjuk a frontot. Füvetnyírun, felmosunk, takarítunk, egyszóval amikor anyuék nincsenek itthon munka miatt, vele tartjuk a frontot. A két kisebb tesó az más. Ők nem veszik ki a részüket a munkában, mindig csak a saját környezetüket rakják rendbe, ha szüleink kérik, de több munkáról van szó, felháborodnak, de a legkisebb az igazán problémás. Ő igazán az, aki kénye-kedve szerint teszi a dolgát, mert ő magának megengedheti és senkire nem hallgat igazán, valamint elég csúnyán viselkedik. Vágott már fejemhez mindenféle káromkodást. Ennek ellenére legtöbbször megvagyunk, valamint nem mondhatom ki, hogy nem hiányoznának, ha nem lennének.
2015. júl. 31. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!