Megkernetek ilyen esetben a batyatokat, hogy ne hozza haza a baratnojet?
Pont lekakkantanám, hogy megsértődik. Egyszer világosan elmondanám neki, hogy még egyszer hajlandó vagyok figyelmeztetni a nőjét, hogy viselkedjen, amikor VENDÉGSÉGBEN van nálatok. A második alkalom után viszont, ha már tehenészlány vagyok, akkor élek is a rám ruházott tulajdonságokkal, és a hajánál fogva fogom kirángatni a házból, és hagyom az árokparton. És ha a kedves bátyám engem próbál leállítani, és nem a drága barátnőjét, akkor róla is meglesz a véleményem, és nem fogok hozzászólni addig, amíg ő előrébb helyezi és jutalmazza ezt az undorító viselkedést, amit a barátnője tanúsít a családja iránt.
Ne félj, nem jön többet a liba. De lehet egy darabig a bátyád se.
A következő megszólalásánál említsd meg neki, hogy a barátját is ilyen tanyasi körülmények között nevelték fel a suttyó paraszt szüleitek.
És igen, megkérném a bátyámat, hogy ne tegye ki ilyen traumáknak szegény nyafka hercegkisasszonyt, pusztán az ő érdekéből persze.
Na, figyelj! Nem kertelsz:
- Bátyuska! Engem nem érdekel, hogy ki a barátnőd! De, ha még egyszer meglátom leöntöm a vacsorával!
Igen meg is teheted! A népies kifejezések értékes részei a magyar nyelvnek! A tehenészlány pedig még mindig jobb mint egy ilyen hárpia. Aki nem lenne képes elmosogatni egy tányért!
Nem azért, de ha ennyire közönséges, előítéletes és bunkó, mit lát a bátyádban? Az ő szemszögéből nézve a dolgokat, a bátyád nem kapja meg ezeket a jelzőket? Őt nem bántja, akár apróbb, burkolt megjegyzések formájában?
Szerelem ide vagy oda, ha alkalomadtán folyamatosan a családomat szidná, ráadásul nyíltan a szemükbe mondva, nem hagynám szó nélkül a bátyád helyében.
Beszélj a bátyáddal, mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!