Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megkernetek ilyen esetben a...

Megkernetek ilyen esetben a batyatokat, hogy ne hozza haza a baratnojet?

Figyelt kérdés
Batyam Budapesten egyetemista, kollegeumban lakik. Megismerkedett fel evvel ez elott egy lannyal, es amikor komolyabbra fordult, hazahozta. A lany lenez minket, mert videkiek vagyunk, ennek tobbszor hangot is adott. Voltunk tanyasiak, suttyok, parasztok, elmaradottak stb. Apa sok olyan szot hasznal, vagy mashogy regiesebben mond szavakat, ezeken ki van borulva pl. kolompir, tejfel, veder, tik(tyuk). Ezeken hetekig, honapokig frocsog. A szuleim egyszeru, kedves emberek, szerenyebben elnek, mint a lany csaladja, ez igaz, de nem vagyunk se suttyok, se bunkok. En is tanulok, egyetemre keszulok, adok a kulsomre, a kornyezetmre, de mellete tudok takaritani, fozni, mosni, vasalni, tyukolat takaritani, hurkat-kolbaszt tolteni, fat apritani stb. Tehat barmi olyat, ami egy kertes hazzal jarhat, ahol allatok is vannak. Ezekre megkaptam mar, hogy noietlen vagyok, sose lesz parom, mert "egy jo pasinak se kell egy ilyen teheneszlany"(ideztem) Serteget engem, hatuk mogott szidja a szuleinket, es batyam semmit nem tesz, nem szol ra. Batyammal beszelni nem lehet, szerelmes. En is kezdek a turelmem vegere erni, foleg a szuleim miatt, mert tenyleg, meg arra se emlekszem, hogy valaha egy hangos szavuk lett volna. Nem vagyok egy ideges tipus, de kezdek eljutni oda, hogy nagyon le akarom kiabalni a fejet.

2015. febr. 24. 11:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Probaltam beszelni vele, de megsertodik. Engem az se erdekelne, ha a vilag legnagyobb cicbabaja lenne, ha nem lenne bunko.
2015. febr. 24. 14:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha megsértődik, majd megbékül. Minden esetben szólj rá, ha valamilyen sértést mond rád, vagy a szüleidre.
2015. febr. 24. 15:23
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Pont lekakkantanám, hogy megsértődik. Egyszer világosan elmondanám neki, hogy még egyszer hajlandó vagyok figyelmeztetni a nőjét, hogy viselkedjen, amikor VENDÉGSÉGBEN van nálatok. A második alkalom után viszont, ha már tehenészlány vagyok, akkor élek is a rám ruházott tulajdonságokkal, és a hajánál fogva fogom kirángatni a házból, és hagyom az árokparton. És ha a kedves bátyám engem próbál leállítani, és nem a drága barátnőjét, akkor róla is meglesz a véleményem, és nem fogok hozzászólni addig, amíg ő előrébb helyezi és jutalmazza ezt az undorító viselkedést, amit a barátnője tanúsít a családja iránt.

Ne félj, nem jön többet a liba. De lehet egy darabig a bátyád se.

2015. febr. 24. 16:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A következő megszólalásánál említsd meg neki, hogy a barátját is ilyen tanyasi körülmények között nevelték fel a suttyó paraszt szüleitek.

És igen, megkérném a bátyámat, hogy ne tegye ki ilyen traumáknak szegény nyafka hercegkisasszonyt, pusztán az ő érdekéből persze.

2015. febr. 24. 18:11
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
Nem értem. A bátyád nem tudja megmagyarázni neki, hogy ezek népies kifejezések? Ha ő nem, akkor te mondd meg neki, és azt is, hogy rosszulesik nektek, hogy olyan mintha lenézne titeket, pedig inkább neki kellene tanulni tőletek a magyar nyelv árnyalatait. Mondd meg neki te! És azt is, hogy nem kötelező hozzátok mennie.
2015. febr. 25. 12:35
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Na, figyelj! Nem kertelsz:

- Bátyuska! Engem nem érdekel, hogy ki a barátnőd! De, ha még egyszer meglátom leöntöm a vacsorával!

Igen meg is teheted! A népies kifejezések értékes részei a magyar nyelvnek! A tehenészlány pedig még mindig jobb mint egy ilyen hárpia. Aki nem lenne képes elmosogatni egy tányért!

2015. febr. 25. 13:30
 17/22 anonim ***** válasza:
esélytelen. el kell dönteni mit akartok. Ha megmarad a csaj, akkor ritkán fogtok találkozni.
2015. febr. 25. 14:38
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem olyan minha lenezene minket, hanem tenylegesen le is nez minket. Emlitettem sokszor, de megsertodnek. A lany vihogva, mintha csak az idojarasrol beszelgetnenk mond ilyeneket, hogy "Utalom a videkieket.", "Te ezt ugysem ertheted, videki vagy." Tenyleg nem erti, valahol sajnalom is erte, de nagyon banto, plane a szuleim miatt. Egy kisebb kertben is van tennivalo, hat meg egy nagyobban. No letemre minden noi es ferfimunkat is megcsinaltam a hazon belul es kivul. Szerintem sincs ebben semmi kinos. Kezdek elgondolkodni azon, hogy igazatok van, es valoszinleg o egy egyszerubb etelt nem tudna megfozni.
2015. febr. 25. 14:58
 19/22 anonim ***** válasza:
91%

Nem azért, de ha ennyire közönséges, előítéletes és bunkó, mit lát a bátyádban? Az ő szemszögéből nézve a dolgokat, a bátyád nem kapja meg ezeket a jelzőket? Őt nem bántja, akár apróbb, burkolt megjegyzések formájában?

Szerelem ide vagy oda, ha alkalomadtán folyamatosan a családomat szidná, ráadásul nyíltan a szemükbe mondva, nem hagynám szó nélkül a bátyád helyében.

Beszélj a bátyáddal, mielőbb!

2015. febr. 26. 09:57
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Kérdezd már meg tőle, mi nem tetszik? A népies kifejezések? Akkor inkább neki kellene megtanulnia,hogy mi az érték, és mi nem az.
2015. febr. 26. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!