Szerintetek mit tehetnénk?
Ma a nővérem beállított egy fiatal párral és egy értékbecslővel anyukámhoz, hogy megvennék a házat!!!! (Szó sincs róla, hogy eladó lenne!) Én csak az ablakból láttam a nővéremet, majd szóltam a bátyámnak úgy mentem át.
A vevők előtt hallgattunk, de miután távoztak óriási vita tört ki a testvéreim között, és anyukám is szörnyülködött, hogy a nővérem hogy gondolja őt kitenni a házából. Hogyan fújhatnánk le az egész ügyet? Mit mondjunk a vevőknek, hogy ne kerüljünk előttük kellemetlen helyzetbe? Hogyan nyomozhatnánk ki, hogy miért akar megint pénzt kicsikarni anyukámtól a nővérem??
Ismét csak hálálkodni tudok a segítő szavaknak. Nővérem és a kisebbik lánya ismét itthon vannak, holnap mennek majd haza. Nővéremnek most volt a névnapja, anyukámmal sütöttünk- főztünk. Bátyám mérgelődött, h nővérem milyen jól bírják benzinnel, s sérelmezte, hogy még jól is lakatjuk őket.
Ebéd után nővérem azzal állt elő, hogy anyukám költözzön fel néhány napra hozzájuk, tapasztalja meg, hogy milyen jó lenne ott neki. Arra hivatkoztak, hogy anyukám ennyit igazán megtehetne értük, hisz más akár külföldre is kimegy a gyerekéhez. Úgy tervezik holnap anyukámmal mennek haza.
Most hogyan tovább? Anyukámmal beszélni sem tudok, hisz nővéremék nála vannak, s ez is zavar, vajon mi történik odaát. Bátyám alig tudom csillapítani, hogy ne menjen át, attól félek jelenetet rendezne.
Valami megoldás létezik egyáltalán erre a helyzetre? :(
Ha se te, se a bátyád nem írjátok alá, akkor nem tud mit tenni a nővéred, max. a bíróságra mehet. Ennyit tudsz tenni.
Meg azt, hogy ha jönnek a vevők, megmondod, hogy nem eladó a ház. Azt sem értem, előszörre miért nem mondtátok meg.
Szegény anyukádra nagyon tud hatni a nővéred, ezt nagyon sajnálom, teljesen kiforgat téged és a bátyádat mindenből, anyukádnak meg elveszi a fedelet a feje fölül.
Esetleg annyit mondhatsz anyukádnak, hogy neked is van adósságod, és kellene neked is a segítség.
Én is azt mondom, ne engedjetek a mézesmázos szavaknak. Meg kell mondani a vevőnek, hogy nem eladó, mert te és a bátyád nem írtok alá semmit.
Anyukád már idős, szereti a lányát, ő nehezen fog nemet mondani.
Ha annyira égető a helyzet, akkor menjetek el pénzügyi tanácsadóhoz, hárman testvérek és a nővéred teregesse ki szépen a pénzügyeit, ha annyira kell a segítség. A tanácsadó megmondja, mit lehet tenni, hogy lehet csökkenteni a kiadásokat és mi az az összeg amire valóban szükség van, hogy ne vigye el a bank a nővéred házát.
Mindenki tisztán fog látni, a nővéred nem mondhatja hogy tojtok a fejére, de madárnak se nézzen, hogy anyukátokat hagyjátok kiforgatni a vagyonából.
Anyukád miért ne menne el pár napra, az nem árt meg neki (hacsak addig nem tudják telebeszélni a fejét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!