Szerintetek mit tehetnénk?
Ma a nővérem beállított egy fiatal párral és egy értékbecslővel anyukámhoz, hogy megvennék a házat!!!! (Szó sincs róla, hogy eladó lenne!) Én csak az ablakból láttam a nővéremet, majd szóltam a bátyámnak úgy mentem át.
A vevők előtt hallgattunk, de miután távoztak óriási vita tört ki a testvéreim között, és anyukám is szörnyülködött, hogy a nővérem hogy gondolja őt kitenni a házából. Hogyan fújhatnánk le az egész ügyet? Mit mondjunk a vevőknek, hogy ne kerüljünk előttük kellemetlen helyzetbe? Hogyan nyomozhatnánk ki, hogy miért akar megint pénzt kicsikarni anyukámtól a nővérem??
Ne hagyjátok magatokat, vásároljátok ki a részét ha tudjátok, de elpazarolni az örökséget és anyukátok vagyonát egy felelőtlen testvér miatt nem érdemes. Persze ha anyagilag nem vagytok rászorulva, akkor mindegy...
Én pofátlanságnak tartom, hogy csak úgy hirdetést adott fel a növéred a hátatok mögött és még neki áll feljebb. Más f**át könnyű a csalánba verni, de bezzeg mikor az adósságot halmozta, nem volt ilyen rafinált!
De gondolom a nővérednek nem elég az ingatlan 1/6ért (ami a saját része) kapott pénz, hanem igényt tartana az anyukád 1/2 részére is.
Ha el akarja adni csak ezt az 1/6-ot tudja eladni, amire lássuk be lakottan özvegyi joggal terhelten nem sok esélye van.
Ha nem akar leállni a hirdetéssel, kérhet anyukád a jegyzőtől birtokvédelmet.
Ti meg azt tudjátok tenni, hogy fogtok egy tulajdoni lapot és mikor jönnek a "vevők" ezt megmutatjátok nekik. Tuti meggondolják magukat a "rendezetlen" tulajdonviszony miatt.
Arra figyeljetek, hogy anyukátokat be ne húzza valamibe, alá ne írjon neki semmit.
Nővérünk itthon volt, ő beszélt anyukámmal, hogy akkor mikor költözik hozzá, mikor intézkedhetnek a vevők, stb. Anyukám mondta, hogy ha van rá lehetőség, akkor itthon maradna. Nővérem ekkor pityeregni kezdett, hogy anyukánk alig szereti őt, és jobban szereti a „másik két gyerekét” (bennünket), pedig ő is tudna róla „legalább úgy gondoskodni”, mint mi, ráadásul a „helyzete is milyen nehéz”. És hogy anyukámnak milyen jó lenne látni minden nap a dédunokáját (nővéremnek van egy 3 éves kisunokája). Nővérem mondta anyukámnak, hogy gondoljon a vevőkre is, milyen nehéz ma eladni egy házat, ilyen jó vevőket nehéz kifogni, aki most azonnal fizetni is tudna. És „ha apuka lenéz a mennyből, milyen vidám lesz, ha látja, hogy anyukánk milyen jó kezekben van, nála.” Másrészt hamarosan 80 éves lesz, hogy fogja fenntartani a házat, kisebb is elég lenne neki.
Én próbáltam beszélni nővéremmel, hogy inkább valahogy kifizetnénk a részét, kérdeztem tőle, mennyire sürgeti a bank, stb.
Persze számítottam a válaszára, hogy anyukánk részére is szüksége van, de bíztam benne, hogy tévedek. Bátyám borzasztó dühös lett, sértegette nővéremet, nővérem pedig azt mondta a bátyámnak, hogy félti egy ilyen „vadállattól” anyukánkat. Miután próbáltam csillapítani őket, nővérem azt javasolta, adjuk el a házat, és ha anyukánk mindenáron maradni akar, akkor pedig mi ketten (bátyám és én) vegyünk anyukánknak egy kisebb házat, vagy fizessünk neki albérletet vhol.
Anyukánk pedig kérte, hogy mondjunk le a részünkről nővérünk javára.
Ráadásul egy pletyka a fülünkbe jutott, hogy a nővérem megkeresett egy ügyvédet, hogyan lehetne bennünket megkerülni…
Vége lesz egyszer ennek az őrületnek? :(
Jogilag nem tehet semmit, csak az érzelmi lapot tudja kijátszani. Fájdalmas lehet anyukátoknak elutasítani a saját gyerekét, de mindennek van egy határa.
Elég szégyen, hogy az idős anyukátok vagyonára pályázik a nővéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!