Szerintetek mit tehetnénk?
Ma a nővérem beállított egy fiatal párral és egy értékbecslővel anyukámhoz, hogy megvennék a házat!!!! (Szó sincs róla, hogy eladó lenne!) Én csak az ablakból láttam a nővéremet, majd szóltam a bátyámnak úgy mentem át.
A vevők előtt hallgattunk, de miután távoztak óriási vita tört ki a testvéreim között, és anyukám is szörnyülködött, hogy a nővérem hogy gondolja őt kitenni a házából. Hogyan fújhatnánk le az egész ügyet? Mit mondjunk a vevőknek, hogy ne kerüljünk előttük kellemetlen helyzetbe? Hogyan nyomozhatnánk ki, hogy miért akar megint pénzt kicsikarni anyukámtól a nővérem??
Utolsó válaszolók, örülök, hogy írtatok! Én megmondom őszintén elég buta vagyok ezekhez a banki dolgokhoz, főleg mióta ez a devizabotrány van. Megpróbáltam beszélni nővéremmel, s javasoltam, hogy mennyire lenne elég, ha valahogy kifizetnénk a részét. Sajnos irtózatos haragra gerjedt, üvöltözött, hogy az a kis semmi semmire sem elég, én is és a bátyám is alig várjuk, hogy utcára kerüljön, még a fedelet is sajnáljuk a feje fölül, pedig fordított helyzetben ő azonnal segítő kezet adna, sosem lenne olyan önző mint én vagy a bátyám. Azt is megkaptam tőle, hogy bátyám ellene hangolja anyukánkat, (ami persze ebben a formában valótlan) nekem pedig kötelességem lenne csillapítani őt. Apukánkra is hivatkozott, hogyha élne rend lenne a házban, ő „helyre tenne” engem és bátyámat is. Ezután a vevőkkel érvelt, hogy értetlenkednek, miért habozunk, de „mit bánjuk mi, ha keresztbe teszünk”, sőt, nővérem szerint még örülünk is neki.
Aztán mérgesen távozott, úgy becsapta az ajtómat, azt hittem kiszakad a helyéről…
Sajnos nővérem amellett, hogy „dörzsölt”, rendkívül makacs, s a természete sem egyszerű. Én meg fogok őrülni :(
A nővéred mestere az érzelmi zsarolásnak :(((
Miért nem segít rajta a lánya? Adja el a lakását,fizesse ki a tartozását,és költözzön a lányához.
Sajnos a környezetemben volt hasonló példa,a bácsival eladatták a lakását,kb.2 hónapig lakott a gyerekénél,utána bedugták egy lepukkant otthonba és nem látogatták.Csak a pénze kellett.
Amilyennek leírod a nővéred,nagyon hasonló lenne a történet.Ne adjátok el a házat,maradjon benne édesanyád.Ő ezért megdolgozott,egy élet munkája.A nővéredet már kétszer kisegítette /üdülő,autó/,épp ideje,hogy felelősséget vállaljon a tetteiért.Ha tudjátok,fizessétek ki azt a kis részt,ami neki jár,ügyvéd előtt mindent papírozzatok le.Édesanyád nehogy aláírjon neki bármit!!!
Én nem mondanék le a helyetekbe a részetekről.
Az nem opció h nővéred költözik haza a családi házba,és az övét adja el?
33-as vagyok.Az nem számít neki,hogy egy idős embert nehéz kimozdítani onnan,ahol leélte az életét? Azt viszont elvárná,hogy édesanyátok alkalmazkodjon az ő és a kisebbik lánya napirendjéhez,ráadásul úgy,hogy még az otthonából is kiszakítják.
Lehet már tudni milyen adóssága van?
Kedves 33-as, örülök, hogy ismét írtál, minden segítő válasznak örülök, ami érkezik. Nővérem csak annyit mondott, hogy a banki hitelt szeretné visszafizetni.
Anyukám annyira jólelkű, azért féltem ennyire. A többi idősebb néni is mondta neki, hogy nehogy kimenjen a házából, mert ki tudja milyen hátsó szándéka van a nővéremnek; s kérték, gondoljon bele abba, hogy nővérem fordított helyzetben mit tenne…
Szombaton itthon volt a nővérünk, a kisebbik lányával. Én is ott voltam, majd bátyám is megjött. Nővéremék kedvesek voltak, kérdezték anyukámat, hogy akkor mikor csomagol, mert annyira szeretnék, hogy velük lakjon. Nővérem mondta, hogy a fiatal pár, aki korábban itt volt, megveszik a házat, csak anyukára várnak. Nővérem semmiképp sem akar kínos helyzetbe kerülni, ezért kérte, mihamarabb cselekedjünk, hadd haladjon ő is az anyagi dolgokkal, ill. a fiatalok is. Mondták anyukámnak, hogy emlékezzen vissza, milyen boldogok voltak apukával, mikor lett egy saját otthonuk, és most ez a pár is milyen boldog lenne, ha megvehetnék; annyira tetszik nekik, hogy akár most azonnal jönnének. Hivatkozott arra, milyen jó megjelenésű, kedves emberek, és pénzük is van, s ebben a nehéz helyzetben bűn kihagyni egy ilyen ajánlatot.
Ezután nővérem lánya mondta, hogy anyukámnak egy kisebb hely is elég, gondoljon csak bele, mennyi munka van egy ekkora házzal, és hiányzik-e neki ez a rengeteg tennivaló. Én mondtam, hogy én mindenben szoktam segíteni. Nővérem pedig azt mondta, nekem is milyen fárasztó 2 háztartást vezetni. Én persze mondtam, hogy szívesen csinálom.
Nővérem lánya mondta, hogy ő is tud majd bármiben segíteni. ha úgy van.
Saját véleményem erről az, hogy nővérem lánya lelkiismeretesebb, mint a nővérem, de rengeteget dolgozik, túlórázik, hétvégén rendezvényeken vesz részt, barátnőivel van. Ebben semmi rossz nincs, fiatal, ez a normális, de szerintem alig lenne ideje anyukámra, ennyi elfoglaltság mellett.
33,37-es vagyok.
Továbbra is azt mondom,ne engedjetek az érzelmi zsarolásnak.Semmit ne írjatok alá!Ha a vevők jelentkeznének,mondjátok meg nyugodtan nekik,hogy nem eladó a ház.
Tudom,hogy nehéz,de álljatok a sarkatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!