Szerintetek mit tehetnénk?
Ma a nővérem beállított egy fiatal párral és egy értékbecslővel anyukámhoz, hogy megvennék a házat!!!! (Szó sincs róla, hogy eladó lenne!) Én csak az ablakból láttam a nővéremet, majd szóltam a bátyámnak úgy mentem át.
A vevők előtt hallgattunk, de miután távoztak óriási vita tört ki a testvéreim között, és anyukám is szörnyülködött, hogy a nővérem hogy gondolja őt kitenni a házából. Hogyan fújhatnánk le az egész ügyet? Mit mondjunk a vevőknek, hogy ne kerüljünk előttük kellemetlen helyzetbe? Hogyan nyomozhatnánk ki, hogy miért akar megint pénzt kicsikarni anyukámtól a nővérem??
El szerettük volna kerülni a jelenetet.
Sajnos a nővérem borzasztó dörzsölt.
Ha valóban fele az anyukádé, akkor nem kell aggódnotok, nem írja alá az adásvételit és kész. A nővéred fejre is állhat akkor.
Gondolom ti hárman örökség útján jutottatok az 1/3 részetekhez. Anyukád nem kapott akkor özvegyi haszonélvezetet?
Ha esetleg nővéred kéri a bíróságon a közös vagyon megszüntetését akkor lehet gond.
De akkor is elővásárlási jogotok van, szóval valaki kivásárolhatja a részét, nem ő dönti el, kinek adja el, amíg nem írjátok alá,h lemondotok az elővásárlási jogról.
Mondjuk 1/6 házat nem nagyon fog tudni eladni senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!