Örökbefogadhattak?
Az ilyen öröklésnél nem csak a papíron szereplő ősök számítanak ám, hanem az ő testvéreik is! Nagynénid, nagybácsid genetikailag gyakorlatilag a szülődnek számít, persze ez így bizarrul hangzik. Meg ott vannak a nagyszülők, dédszülők testvérei is.
Mondok neked az állatvilágból egy példát. Az én mudi kutyám törzskönyvezett, az adatokhoz minden őséhez oda van írva a színük is. A kutyám színe hamvas (amit más fajtáknál kéknek neveznek), gyakorlatilag ez egy teljesen szürke szín, még az orra is az. A törzskönyvén mégsem szerepel egy darab hamvas színű ős sem. Megkérdeztem a tenyésztőt, az anyja testvérei közt volt ilyen színű mudi. Ilyen érdekes a genetika. Ugyanígy működik az embereknél is, nekem is van vörös hajú barátnőm, ráadásul a vörösnek egy nagyon élénk, feltűnő árnyalatával, a családban senkiről sem tudnak ilyen hajjal. Szerencsére a bátyjával együtt kiköpött apjuk. Úgyhogy szerintem nincs ok az aggodalomra :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!