Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért hagyja a vőlegényem,...

Miért hagyja a vőlegényem, hogy így kihasználja a testvére? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy mondjon néha nemet?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 1,5 éve vagyunk együtt. Vidékiek vagyunk, de Budapesten élünk. Én kollégiumban lakok és egyetemre járok, ő dolgozik és a nővérével lakik. A nővére férjnél van, van egy gyerekük. Amióta a vőlegényem náluk lakik, ingyen-bébiszitternek tekintik. Heti 1x ő megy érte oviba és 3-4 hetente ők elmennek szórakozni míg a gyerek a vőlegényemmel. van.

Ő nagyon hálás, amiért befogadták, mert otthon nincs munkalehetőség és ingyen lakik náluk, csak a kaját fizeti, de azért túlzásnak érzem ezt. Szeret a kicsivel lenni és ezt kihasználják a szülők.

Hogyan beszéljek vele erről?

2014. okt. 10. 13:49
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mutasd meg ezt a kérdésedet a vőlegényednek.

De egyúttal az esküvő tervezését is elfelejtheted, mert jó eséllyel ex lesz belőled, mikor a srác a kommentjeidet végigolvassa.

2014. okt. 10. 17:50
 42/43 zabmester ***** válasza:
100%

Normális családokban teljesen természetes, hogy a testvérek segítenek egymásnak, hogy egy felnőtt vigyáz az unokaöccsére/húgára, ha szükség van rá.

Én nem lakom együtt az öcsémmel, de ha ráér, bármikor rá tudom bízni a hétéves fiamat (már sokkal kisebb korában is rábízhattam), természetesnek érzi, hogy segít, ha arra van szükség. És ha heti egyszer el kéne mennie érte az iskolába, azt is örömmel megtenné, és én sem érezném úgy, hogy kihasználom. Ahogyan én sem éreztem magam kihasználtnak, amikor középiskolás évei alatt heti többször angoloztam vele, hogy ne bukjon meg, mert nincs nyelvérzéke. Vagy amikor leviszem a kutyáját, ha ő napokig nincs otthon.

Tudod ezek a dolgok egy családban normálisak, és senki nem tekinti kihasználásnak.

2014. okt. 10. 18:51
 43/43 anonim ***** válasza:
100%
Én sem látom ezt kihasználásnak, de ha téged ennyire zavar, akkor beszéld meg vele (a vőlegénnyel), ő majd elmondja, hogy szerinte rendben van-e a jelen helyzet.
2014. okt. 12. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!