Miért hagyja a vőlegényem, hogy így kihasználja a testvére? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy mondjon néha nemet?
A vőlegényemmel 1,5 éve vagyunk együtt. Vidékiek vagyunk, de Budapesten élünk. Én kollégiumban lakok és egyetemre járok, ő dolgozik és a nővérével lakik. A nővére férjnél van, van egy gyerekük. Amióta a vőlegényem náluk lakik, ingyen-bébiszitternek tekintik. Heti 1x ő megy érte oviba és 3-4 hetente ők elmennek szórakozni míg a gyerek a vőlegényemmel. van.
Ő nagyon hálás, amiért befogadták, mert otthon nincs munkalehetőség és ingyen lakik náluk, csak a kaját fizeti, de azért túlzásnak érzem ezt. Szeret a kicsivel lenni és ezt kihasználják a szülők.
Hogyan beszéljek vele erről?
Nem használják ki. Senki nem fogad be valakit azért, h ennyi hasznot húzzon belőle, ugyanis elég kellemetlen együtt élni valakivel, amikor saját családod van.
Óriási szívességet tettek a vőlegényednek a testvéréék! Ezért az a kis "szolgálat", amit te ugrasztásnak és kihasználásnak érzel, egyszerűen semmiség.
Egyébként meg semmi közöd hozzá, és szerintem elég rosszindulatú ember vagy.
Épp hogy a nővére csinál belőle papucsot. Egy csomó "apróságot" is kér tőle: ezt vegyen hazafelé, menjen be a postára, ilyesmik.
Szeretnék minél több időt vele tölteni, ez gondolom érthető.
Normalis csaladokban barmalyik megteszi ezt, ingyenlakas nelkul is.
Jo nagy sz@.rkevero vagy.
"Épp hogy a nővére csinál belőle papucsot. Egy csomó "apróságot" is kér tőle: ezt vegyen hazafelé, menjen be a postára, ilyesmik."
Nem tudom te melyik bolygóról jöttél, de normális családoknál ez így működik. Első voltam.
Van fogalmad róla, mekkora áldozatot hozott a sógornőd azzal, hogy a jól megszokott kis életükbe egyszercsak belépett egy kívülálló ember, aki ki tudja meddig lesz még ott? Feltételezem külön szobája van, lehet hogy az egyik gyereknek kellett lemondania miatta a szobájáról.
Én oda meg vissza lennék, ha a nővérem megkérne hogy vigyázzak az unokahugomra, csakhogy még túl kicsi hozzá hogy ellegyen velem az anyja nélkül.
Ha a vőlegényed szivesen segít nekik, márpedig szerintem szivesen, és egyáltalán nem kérnek sokat tőle, akkor mi a probléma?
5 perccel később ér oda hozzád, mert előtte beszaladt a postára ami amúgy is útba esett neki?
Hallod, nagyon durva amit te gondolsz. Nemhogy örülnél hogy ilyen pasid van, aki nem akar élősködni a rokonain és tök jó apa lesz.
De tudod mit: szakíts vele és keress egy független pasit aki 0-24-ben csak veled foglalkozik. Ebből kifolyólag nem dogozik mert veled van, tehát neked kell eltartanod, és lehetőleg ne tartsa a kapcsolatot a családjával se, amiből meg az lesz hogy a veled létrehozott családját is le fogja szarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!