Miért hagyja a vőlegényem, hogy így kihasználja a testvére? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy mondjon néha nemet?
A vőlegényemmel 1,5 éve vagyunk együtt. Vidékiek vagyunk, de Budapesten élünk. Én kollégiumban lakok és egyetemre járok, ő dolgozik és a nővérével lakik. A nővére férjnél van, van egy gyerekük. Amióta a vőlegényem náluk lakik, ingyen-bébiszitternek tekintik. Heti 1x ő megy érte oviba és 3-4 hetente ők elmennek szórakozni míg a gyerek a vőlegényemmel. van.
Ő nagyon hálás, amiért befogadták, mert otthon nincs munkalehetőség és ingyen lakik náluk, csak a kaját fizeti, de azért túlzásnak érzem ezt. Szeret a kicsivel lenni és ezt kihasználják a szülők.
Hogyan beszéljek vele erről?
Mivel EGYÜTT laknak, miért baj ha megosztják a teendőket? Miért baj,ha a párod megy postára befizetni a vízdíjat (amit Ő IS HASZNÁL) vagy vesz hazafelé tisztítószert amivel UTÁNA IS pucolja a WC-t a nővére?
A gyerek elhozása az oviból max egy órát vehet el tőle kb. (nem hiszem h messzebb lévő útra járatnák oviba) tehát az havonta 4 óra és ha havi 1x vigyáz rá este az is gondolom max 2-3 óra mert utána leteszi aludni és foglalkozhat a saját dolgával.
Tehát max 7-8 ÓRÁT foglalkozik a gyerekkel egész hónapban és néha beugrik boltba vagy postára a KÖZÖS dolgokat intézni. Ez egy munkanap. Kérdezd meg tőle mennyit keres egy nap és nézz utána milyen albit tudna belőle fizetni....
Meg fogsz lepődni, amikor kiszámolod, legalább a félhavi fizetését lakhatásra kéne költenie.
Mivel koliban laksz, fogalmad sincs mit jelent egy lakást fenntartani (én 8 évet laktam koliban, tehát tudom miről beszélek) így felesleges beleszólnod.
Az pedig hogy havi pár órát vigyáz az unokaöccsére, az egy teljesen normális dolog, minden jóérzésű ember szereti a testvére gyerekeit és szívesen foglalkozik velük. Ráadásul mivel előre tudja melyik napon megy ő az oviba és gondolom a havi 1 kimozdulást is megtervezik előre, végképp nem értem mit értesz ugráltatás alatt?
Azt pedig meg se merem kérdezni,hha ennyire kevés közös időtök van, miért nem szerveztek közös programokat is? Amikor a szülők elmennek este, megnézhetnétek együtt egy családi mozifilmet, aztán a gyereket ágyba rakjátok és ti a pároddal tudtok beszélgetni a konyhában pl.
Én a következőt tudnám tanácsolni a helyzetedre:
Tessék kivenni havi 75ezer+rezsiért egy lakást, letenni 150ezer kauciót, és boldogan élni a szíved választottjával.
Ez kamukérdés? Az sok, hogy heti egyszer vigyáz a gyerekre, és havi egyszer elmennek szórakozni?
Szerintem ez kölcsönösen jól működő dolog, amibe kár lenne belekavarnod. Legyél ott vele te is, amikor babázik.
Az, hogy ingyen náluk lakhat, nem kisebb áldozat a részükről, mint hogy a vőlegényed ennyit vállal.
Unokaöcsként ennyit megtehet, nem?
Tényleg vigyázz, hogy ne legyél hárpia.
Pont azt szerettem volna írni, amit a 33-as. :)
Kivehetsz egy lakást kettőtöknek és akkor, majd ha együtt laktok, te is megkérheted őt ilyen apróságokra, hogy a boltból hozzon már ezt-azt meg szaladjon már el a postára.
Te egy nagyon buta nő vagy a következők miatt:
Egy értelmes nő boldog, ha a leendő férjén azt látja, hogy család centrikus, szereti a gyerekeket és nem csak szóval, de tettel is bizonyítja ezt. Örül neki, ha a leendő párja felelősségteljes, nem használ ki másokat, ha viszonozza a segítséget, amit kap, mert ebből is látszik, hogy nem egy egoista, önző férfi és arra lehet számítani, hogy majd a saját házasságában is így fog viselkedni.
Tőled viszont jobb, ha menekül ezzel a mentalitással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!