Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért hagyja a vőlegényem,...

Miért hagyja a vőlegényem, hogy így kihasználja a testvére? Hogyan tudnám meggyőzni, hogy mondjon néha nemet?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 1,5 éve vagyunk együtt. Vidékiek vagyunk, de Budapesten élünk. Én kollégiumban lakok és egyetemre járok, ő dolgozik és a nővérével lakik. A nővére férjnél van, van egy gyerekük. Amióta a vőlegényem náluk lakik, ingyen-bébiszitternek tekintik. Heti 1x ő megy érte oviba és 3-4 hetente ők elmennek szórakozni míg a gyerek a vőlegényemmel. van.

Ő nagyon hálás, amiért befogadták, mert otthon nincs munkalehetőség és ingyen lakik náluk, csak a kaját fizeti, de azért túlzásnak érzem ezt. Szeret a kicsivel lenni és ezt kihasználják a szülők.

Hogyan beszéljek vele erről?

2014. okt. 10. 13:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a dolgok ingyen lakhatás nélkül is természetesek. Veled komoly probléma van, ha nem így érzed. Nem való neked normális család. Remélhetőleg a vőlegényed időben észreveszi, és dob téged. Még együtt sem éltek, és már meg akarod szabni, hogy ő mit tegyen meg szívesen a testvéréért.. Vastag a bőr a képeden. Te képtelen vagy önzetlenségre vagy szeretetre, úgyhogy nem is érted az ezekből fakadó tetteket.
2014. okt. 10. 15:14
 32/43 anonim ***** válasza:
95%

Mivel EGYÜTT laknak, miért baj ha megosztják a teendőket? Miért baj,ha a párod megy postára befizetni a vízdíjat (amit Ő IS HASZNÁL) vagy vesz hazafelé tisztítószert amivel UTÁNA IS pucolja a WC-t a nővére?

A gyerek elhozása az oviból max egy órát vehet el tőle kb. (nem hiszem h messzebb lévő útra járatnák oviba) tehát az havonta 4 óra és ha havi 1x vigyáz rá este az is gondolom max 2-3 óra mert utána leteszi aludni és foglalkozhat a saját dolgával.

Tehát max 7-8 ÓRÁT foglalkozik a gyerekkel egész hónapban és néha beugrik boltba vagy postára a KÖZÖS dolgokat intézni. Ez egy munkanap. Kérdezd meg tőle mennyit keres egy nap és nézz utána milyen albit tudna belőle fizetni....

Meg fogsz lepődni, amikor kiszámolod, legalább a félhavi fizetését lakhatásra kéne költenie.

Mivel koliban laksz, fogalmad sincs mit jelent egy lakást fenntartani (én 8 évet laktam koliban, tehát tudom miről beszélek) így felesleges beleszólnod.

Az pedig hogy havi pár órát vigyáz az unokaöccsére, az egy teljesen normális dolog, minden jóérzésű ember szereti a testvére gyerekeit és szívesen foglalkozik velük. Ráadásul mivel előre tudja melyik napon megy ő az oviba és gondolom a havi 1 kimozdulást is megtervezik előre, végképp nem értem mit értesz ugráltatás alatt?

Azt pedig meg se merem kérdezni,hha ennyire kevés közös időtök van, miért nem szerveztek közös programokat is? Amikor a szülők elmennek este, megnézhetnétek együtt egy családi mozifilmet, aztán a gyereket ágyba rakjátok és ti a pároddal tudtok beszélgetni a konyhában pl.

2014. okt. 10. 15:16
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Én a következőt tudnám tanácsolni a helyzetedre:

Tessék kivenni havi 75ezer+rezsiért egy lakást, letenni 150ezer kauciót, és boldogan élni a szíved választottjával.

2014. okt. 10. 15:18
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
32-es vagyok: azt elfelejtettem mondani, hogyha különköltözne, akkor is ugyanennyi vagy akár több időt töltene el a mosással/vasalással, takarítással, bevásárlással főzéssel, ügyintézéssel stb... és még akkor is menne néha látogatóba a családjához, tehát még kevesebb ideje lenne rád.
2014. okt. 10. 15:30
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Na, megpróbálom én is elmagyarázni, bár valószínű most se fogod megérteni, hiszen 4 oldalon keresztül próbálják neked magyarázni. Ezek a dolgok egy családban természetesek. Nem, nem aludna az oviban a gyermek, akkor megoldanák máshogy, de most ez a kézenfekvő. Úgy tűnik ez egy összetartó család, segítik egymást. Segítsd őket azzal, hogy nem kerülsz be a családba ezzel a mentalitással. AZ, hogy ingyen lakhat náluk hatalmas segítség, gondolom tudod, hogy mennyi egy albérlet Budapesten. AZ én húgaim is szoktak vigyázni a kislányomra, pedig nem biztosítok nekik ingyen lakhatást.
2014. okt. 10. 15:30
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen lakik ott, akkor most ki használ ki kit? Heti egyszer csak el tud menni a gyerekekért nem fog belehalni. Ha nem tetszik a rendszer akkor meg el lehet menni albérletbe, az biztos sokkal olcsóbb mint a nővérének egy napi bébiszittelést kifizetni. Biztos a nővér szívna nagyobbat....gondolkozz már el légyszi.
2014. okt. 10. 15:56
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez kamukérdés? Az sok, hogy heti egyszer vigyáz a gyerekre, és havi egyszer elmennek szórakozni?

Szerintem ez kölcsönösen jól működő dolog, amibe kár lenne belekavarnod. Legyél ott vele te is, amikor babázik.

Az, hogy ingyen náluk lakhat, nem kisebb áldozat a részükről, mint hogy a vőlegényed ennyit vállal.

Unokaöcsként ennyit megtehet, nem?

Tényleg vigyázz, hogy ne legyél hárpia.

2014. okt. 10. 15:59
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Pont azt szerettem volna írni, amit a 33-as. :)

Kivehetsz egy lakást kettőtöknek és akkor, majd ha együtt laktok, te is megkérheted őt ilyen apróságokra, hogy a boltból hozzon már ezt-azt meg szaladjon már el a postára.

2014. okt. 10. 16:00
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Te egy nagyon buta nő vagy a következők miatt:

Egy értelmes nő boldog, ha a leendő férjén azt látja, hogy család centrikus, szereti a gyerekeket és nem csak szóval, de tettel is bizonyítja ezt. Örül neki, ha a leendő párja felelősségteljes, nem használ ki másokat, ha viszonozza a segítséget, amit kap, mert ebből is látszik, hogy nem egy egoista, önző férfi és arra lehet számítani, hogy majd a saját házasságában is így fog viselkedni.

Tőled viszont jobb, ha menekül ezzel a mentalitással.

2014. okt. 10. 16:33
 40/43 acelsziv ***** válasza:
100%
Remélem, kamu a kérdés. Ennyire sötét ember a világon nem lehet, mint ez e kis p*csa kérdező.
2014. okt. 10. 16:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!