Mi lenne a jó megoldás az alábbi családi vitában?
Szüleimnek van egy családi háza, amit évtizedekkel ezelőtt édesapám igazságtalanul osztott el köztünk 3 testvér között. Én mint legidősebb fiú megkapam a felét, a kisebbik húgom egyharmadát a maradék pedig a szüleimé maradt. Viszont az idősebbik húgom kapott egy kisebb értékű telket, amitől aztán potom áron megszabadult, mert nem kellett neki.
Most ez az idősebbik húgom előállt azzal, hogy osszuk el igazságosan a házat háromfelé, mert jó testvérek közt ez így való! Nos én benne is lennék ebben, de azóta én már rengeteget költöttem a házra egyedül, mert a felét a magaménak éreztem és ezért ebbe fektettem a pénzemet. A másik pedig az, hogy a z idősebbik húgom házas és nagyon jól tudom, hogy a sógoromnak egész abszurd tervei vannak a házzal. Márpedig ha elosztjuk háromfelé, akkor ő is tulajdonossá válik és joga lesz az általam nem kívánt terveit megvalósítani.
Idősebbik húgod kapott egy telket, hiába kisebb értékű, kapott. Mindhárman kaptatok valamit, nem hiszem, hogy joga lenne az idősebbik húgodnak most a te/ti házatokra pályáznia.
Ne oszd meg vele. Ő sem osztotta meg veled a telkét. :D
Akkor kérjétek meg a húgotokat, hogy a telek árának egy-egyharmadát adja oda neked és a kisebbik húgodnak.
És aztán lehet a házról beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!