Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem nem segít a külföldr...

Testvérem nem segít a külföldre való kijutásban. Igaza van szerintetek vagy nem?

Figyelt kérdés

Ebben főleg a párja lehet a ludas, mert testvérem megígérte, ha ki szeretnék menni külföldre dolgozni (ahol ők is dolgoznak), akkor segít mindenben. Megtudta ezt az ígéretet a tesóm párja és felbujtotta ellenem, hogy a saját erőmből kellene kijutnom, ahogy ők is kijutottak és megszerveztek maguknak mindent.

Én úgy érzem az elmondottakból, hogy a barátnője a magánéletüket féltik tőlem, hogy én akarnék rajtuk élősködni, illetve kihasználni. Mit gondoltok?

2014. júl. 17. 09:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos az van, hogy nagyon kevés édestestvéri kapcsolat van tele szeretettel és nem irígységgel és bosszúvággyal 20 év fölött. Viszont sok esetben azokat a kevés jó testvéri kapcsolatokat is szétrombolják a sógorok és sógórnők.

Egy kicsit fontos lenne tudni, hogy tesódnak női vagy férfi párja van. Ez a visszahúzási stílus inkább a nőkre jellemző ...

Rossz az a helyzet, amiben vagy, viszont ha ez a szitu, akkor mindenképpen meg kell próbálnod egy ideig egyedül csinálni, egyedül kimenni, majd pedig akár titokban is megkérni újra tesódat, hogy segítsen.

Valzínűleg azzal fűzi tesód párja a fejét, hogy ha mindketten elmentek, akkor ki marad majd itthon a szülőkkel.

2014. júl. 17. 09:49
 12/20 anonim ***** válasza:
59%

"a saját erőmből kellene kijutnom, ahogy ők is kijutottak és megszerveztek maguknak mindent. "

van benne igazsag. Amugy sem vilagos hogy pontosan mit varsz el? Szerezzenek neked munkat? Oldjak meg a lakhatasod?

2014. júl. 17. 10:04
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

"Én úgy érzem az elmondottakból, hogy a barátnője a magánéletüket féltik tőlem"

Szerintem várd meg amíg kirúgja ezt a "barátnőjét", mert utána már te is fontos leszel neki.

Sajnos a nőkre jellemző, hogy próbálnak mindenkit elmarni a pasijuk mellől, legyen az barát, vagy családtag!!

2014. júl. 17. 10:04
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Miért nem gyűjtesz egy kis pénzt amiből te is eltudsz indulni és nem kell anyagi segítség?
2014. júl. 17. 10:59
 15/20 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem teljesen normális kéne legyen, hogy egy testvér segít ilyen helyzetben. Ez az önerőből kéne kijutnia, szerintem gáz kicsit. Ha tud segíteni, akkor miért ne? A barátnőméknek is segítettek és nem volt kihasználás szaga. Viszont a barátnőm mesélte, hogy amikor egy másik országban voltak először, akkor a magyarok nagyon negatívan álltak hozzájuk, szinte csak az ottaniak segítették.
2014. júl. 17. 12:54
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

De akkor miben kellene segíteni?

Hivatalos ügyeket meg kell csinálnod egyedül. Nem nehezebb, mint itthon, és itthon is megkérdezed, amit nem tudsz, és segítenek.

Hacsak nem a nyelv a probléma.

2014. júl. 17. 12:59
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Lepontoztátok a 15-öst. Pedig igazat ír, egy testvértől természetes kéne legyen a segítség. Ezalatt természetesen nem azt értem, hogy élősködhet rajta és eltartsa évekig, de a segítségnyújtás bele kéne hogy férjen. Ez a lényege a családnak, segítsék egymást. De hát sajnos sokszor az van, ghogy egy idegen többet megtesz érted, mint a saját testvéred.

6-os voltam

2014. júl. 17. 13:06
 18/20 anonim ***** válasza:
53%
Az én ismerősi körömben sokaknak munkát segítettek keresni. Sokan úgy mentek ki, hogy már biztos munkájuk volt. Én nem tudom mi történt, de ennyi rosszindulatú megkeseredett embert? Még szerencse, hogy a környezetemben ez nem általános.
2014. júl. 17. 13:07
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

nem mindenki van abban a helyzetben hogy mas embernek munkat tudjon szerezni. En kulfoldon elek 8 eve, segitek szivesen amiben tudok, de:

- nem adok penzt

- nem adok szallast

- nem keresek helyetted munkat

- nem intezem helyetted az ugyeidet

- nem leszek a tolmacsod

tapasztalatokat, tanacsot szivesen megosztok barkivel.

A testverem annyiban kivetel hogy neki adnek szallast atmeneti ideig, ha szuksege lenne ra. Aki a tobbi pontot nem tudja egyedul, onalloan intezni, annak nem valo a kulfoldi elet.

2014. júl. 17. 13:22
 20/20 anonim ***** válasza:
81%
Arra itt senki nem gondol,hogy az is lehetseges,hpgy a kerdezo azt nem irja le igazabol,hogy lehet hogy benne is van hiba? Pl mi is kulfoldon elunk a parommal,es van neki egy testvere,aki szinten a segitseget kerte.Es igenis lebeszeltem a parom,mert a testvere kabitoszerezik.Azt ugye senki nem irna ide :) Es a baratom testvere is pont engem szid,hogy biztos miattam :) Nana :) Nem azert szenvedtunk eveket,hogy jojjon egy kis h..egyerek aztan minden rombadontson,mert o nagyravagyo es az a legfontosabb neki ,h melyik Iphoneja van.Persze nem azt mondom,h a kerdezo is ilyen,de nem tudhatjuk miert van ellene a kedves sogorno! :)
2014. júl. 21. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!