Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Sajnáljuk, hogy nincs tesód,...

Sajnáljuk, hogy nincs tesód, nem tudod, milyen jóóóóóó, és miből maradsz ki! (? )

Figyelt kérdés
Miért hiszik azt az emberek, hogy ez olyan rossz nekünk, egykéknek? Miért csak az a valaki, akinek van egy- kettő- több testvére? Mindeközben nem győzöm az olyan kérdéseket olvasni, ahol utálják egymást a testvérek, sokszor még felnőtt korban is. Miért olyan hihetetlen, hogy az egykék is - szerencsés esetben, ha nincsenek elkényeztetve- normálisan szocializálódnak, megtanulnak osztozkodni, toleránsnak és türelmesnek lenni ugyanúgy, ahogy - elméletileg- a testvérpárok is? De tegyük fel, hogy szerető közegben cseperedtek fel, szeretitek egymást a testvéreddel, jó a kapcsolat felnőtt korban is, és valóban támogatjátok a másikat. Ez esetben miért kell sajnálni az egykéket, hogy jajj, nekünk oly sanyarú a sorsunk, annyira egyedül vagyunk? Többször megkaptam már ezt a sajnálkozó-lenéző mondatot, és nem érzem jogosnak, sőt felháborít, hogy csak azért gondol kevesebbnek, mert nincs testvérem. (Normális embereknél nem baromira mindegy, hogy van e a másiknak tesója, vagy nincs? Szerintem mindegy, és én se állok le sajnálkozni, hogy jajj, mert neked meg kellett osztoznod a szüleid szeretetén, figyelmén, a szobádon, akármin. Mert nekem nem ez számít az emberben. De ha én mondom, hogy nincs testvérem, akkor 10 esetből 7-szer jön a sajnálkozás.) Mert a testvér, az egy kincs! Nem leszel egyedül öreg korodra, mindig lesz kire támaszkodnod... Persze. Hogyne. Ha jó a kapcsolatod. Esetleg. Ti mit gondoltok? Nálatok mi a helyzet? Sajnáljátok az egykéket, mert kimaradunk valami jóból?

2014. jún. 30. 11:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyke vagyok én is, és rajtam is sajnálkoztak már páran így. Illetve, amit jobban utáltam az az "egykék önzők" kijelentés. Nem hiányzott sose a tesó, de valójában nem tudom milyen az, ha van, így hogy hiányozhatna? Mert lehet, hogy a legjobb barátom lenne egyben, de az is lehet, hogy nem jönnénk ki jól. Önző pedig egyáltalán nem vagyok! És inkább az a tapasztalatom, hogy azok sokszor önzőbbek, akiknek tesójuk van (nem általánosítok, biztos nem mindenki, kinek nem inge...). A párom gyerekei ölik egymást, ha nem két ugyanolyan játékot kapnak, mert képtelenek osztozni rajta, és ez a családban másoknál is gyakori jelenség. A jobb kajákat, meg édességeket pedig lassan már dugnosnom kell, ha én is szeretnék enni belőle, mert eszükbe nem jutna, hogy hagyjanak másnak is. Aki először megtalálja megeszi az egészet, nehogy osztoznia kelljen, és ez sajnos sokszor a páromra is igaz a mai napig (neki is van tesója). Én nevelem őket, az önző egyke! :D
2014. jún. 30. 12:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok egyke, de olyan, mintha nem is lenne testvérem. Kiskorunkban is ütöttük vágtuk egymást, anyu mindig a szegény kicsit védte én meg irigy voltam. Most néha találkozunk, köszönünk egymásnak, de kb ennyi. Szóval nem tudom elképzelni, milyen jó testvérnek lenni.

Nekem két fiam van, úgy nevelem őket, hogy szeressék, védjék egymást, nem a kicsit pártolom mindig, hogy ne alakuljon ki testvérféltékenység. Remélem ők igazi jó tesók lesznek.

2014. jún. 30. 13:00
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Mindenki azt hiszi, amit ő csinál, az a legjobb. Én pl. sajnálom az eladókat a Sparban, holott lehet, hogy nem azért nem mentek egyetemre, mert a családjuk szegény, hanem mert ők maguk sem akartak vagy egyszerűen buták.

Vagy sajnálom azokat, akik 20 évesen szültek, vagy falun laknak, pedig ők is lehetnek boldogok. Csak tudod, nehéz elképzelni, hogy másnak jó lehet az, ami számodra borzalmas.

Én egyke vagyok, két unokatesómmal testvéri viszonyt ápolok, van 3 sülve-főve barátnőm, a lakótársam a legjobb barátom, általában van pasim is. Szóval nem hiányzik az, amiről nem tudom, hogy milyen.

Azt tudom, hogy ha nem lennék egyke, a szüleim nem fizették volna egyetem alatt az albimat, valakivel kellett volna 18 évig egy szobában laknom otthon, és tavaly nem nyaralhattam volna egy hónapig az USA-ban. Szóval a rossz oldalával még nem találkoztam, a jóval már igen.

Nem ismerem az érzést, hogy van tesód, szóval nehéz ezt hiányolnom.:)

27N

2014. jún. 30. 13:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Fú, hogy általánosban mennyit "sírtunk" legjobb barátnőmmel egymás vállán. Ő egykeként tesót akart, én két tesó mellett egyke akartam lenni. A cserébe meg a szülők nem mentek bele :D És ahogy előttem írták, testvérek között sokkal gyakoribb az önző, mint az egykénél szerintem. Az egykének nem kell sietnie megennie a legjobb falatokat vagy a legtöbbet vagy a csokit, nehogy a másik meglássa és adni kelljen belőle vagy megy hisztizni anyunak. Vagy azért ne nézhess meg egy filmet, mert a pár évvel fiatalabb tesód kiveri a hisztit, hogy ő miért nem nézheti, ezért kollektíven senki se nézheti. Vagy nem kaphatod meg az áhított ruhát, mert most a tesódnak vettettek cipőt és még van jó ruhád, amit felvehetsz. Vagy nem mehetsz a haverokkal "lógni", mert vigyázni kell a tesódra. Vagy 16 évesen neked is 8-kor takarodó, mert a tesódnak aludnia kell és egy szobában vagytok. És sorolhatnám az apró sérelmeket, amik gyerekként, kamaszként elég fájó pontok, persze felnőttként már röhögsz rajta és ha esetleg nem sértettétek vérig ebben az időszakban a testvért a későbbiekben még jó viszony is kialakulhat (mi húgommal azóta vagyunk jóban, hogy elmúlt 18 és egyetemre ment, addig a te hülye liba és ennél csúnyább szavak is repkedtek típusú viszonyunk volt).

Tehát nem sajnálom az egykéket. Mindkét típusnak megvannak az előnyei és hátrányai. Az egykéket gondolom jobban féltik, hisz egyetlen gyerek, míg nálunk na puff összetörte magát, majd tanul belőle dolog játszik ha nem komoly persze. És sorolhatnám a további összehasonlítási pontokat.. :)

24 N (20 N, 14F)

2014. jún. 30. 13:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egyke vagyok és nekem tökéletesen jó.

Egy csomó olyan dologban volt részem, amiben nem tudtam volna, ha van tesóm. Eljárhattam lovagolni, nyaralásokra mindig volt pénz, nem kellett a tesó levetett/kinőtt holmijait hordani és hasonlók.

Gyerekként olyan fantázia világom volt, hogy csodájára jártak, amúgy könnyen barátkozom a mai napig, kreatív vagyok. Nem érzem hátrányát annak, hogy nincs testvérem.

2014. jún. 30. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én egykeségem speciális, mert 3 éves koromban elhunyt az akkor 16 éves bátyám. Kicsi voltam akkor, de rengeteg emlékem van róla, meg a közösen eltöltött időről...így, egy kicsit fáj, hogy egyke vagyok, valahogy úgy érzem magam mint egy félszárnyú madár.

Persze csak a legközelebbi barátaim tudnak a bátyámról, ők a veszteségen szoktak sajnálkozni, de a haveri körömben még sosem fordult elő, hogy piszkáltak volna az egykeség miatt.

Ez a kérdés nekem most elég meglepő volt, és egyik másik válasz is :)

2014. jún. 30. 14:55
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs testvérem,de ez csak kamasz koromban okozott hiányérzetet,mert úgy éreztem jól jönne egy szülők elleni cinkostárs!:) ! Sem kicsinek,sem most felnőttnek nem hiányzik!

De! 3 gyerekem van és annyira jó érzés látni őket ahogy testvérként egymáshoz viszonyulnak ergo én inkább azt mondanám,hogy a szülőket sajnálom akiknek egy gyermekük van csak! Természetesen ha ezt úgy választották!

2014. jún. 30. 15:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azért, mert mi akiknek van testvérük, és jó a kapcsolatunk, tudjuk, hogy mennyire jó dolog a testvér.

Akire mindg lehet számítani, aki mindig ott van, ha játszani akarunk, aki több, mint egy jóbarát.

nem tudom elképzelni azt, hogy ne legyen testvérem, így, hogy tudom milyen ez, mér rosszul érezném magam, ha nem lenne.

Ezért sajnálom az egykéket, mert ezt az érzést nem tudják átérezni, nem tudják milyen.

De attól egy egykének nem rossz, mert nem tudja mi hiányozna neki, neki az egykeség a természetes. miért is érezné ezért,magát rosszul?

Azt, akinek 10-en év korkülönbséggel születik tesója, én az egykék közé sorolom gondolatban, mert az nem ugyanaz, nem is hasonlíthat ahhoz a testvérviszonyhoz, mint ami a 3 évvel fiatalabb tesóm, és köztem van.

tehát nem gondolom, hogy sanyarú lenne egykének lenn vagy ilyesmi, de az a tapasztalat, hogy testvéred van, sosem lehet a tied így:)

Az emberek, amit jónak ítélnek az életükben, és a másiknak nem adatik meg...akkro sajnálkkznak..

pl a férjem nekem:

"jajj, te sose voltál nyári táborban, meg nyári napköziben, szegény, pedig olyan szuper volt"

2014. jún. 30. 16:58
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyke vagyok és nem szerettem volna soha testvért, nem éreztem a hiányát. Persze biztos jó dolog ha van egy nagy család, sokan vannak testvérek és nagyon jó a kapcsolat én mégsem érzem, hogy de jó lett volna, ha testvérem születik.

Vegyük pl. a páromat, három testvére is van és úgy utálják egymást, hogy évek óta szóba sem állnak. Tehát ha valakinek testvére van, sem azt jelenti feltétlenül, hogy jobban lesz kire számítania életében, mint akinek "csak" jó barátai, férje, felesége, gyerekei vannak.

Én inkább azt mondom, az marad ki valami jóból, akinek nincsenek olyan emberek az életében, akik nagyon szeretik, akikre bármikor számíthat, de ennek nem feltétlenül kell testvérnek lenni.

2014. jún. 30. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!