Házasságtörőt sajnáljuk? Milyen világot élünk?
Ilyen világot élünk. Nem csak ebben a helyzetben, de ha megfigyeled, a közvélemény mindig a vétlen felet hibáztatja, a vétkest meg sokszor még sajnálja is.
Járj nyitott szemmel, és meglátod, mennyi olyan helyzet van, amikor ez a közvélekedés.
Az érzelmeiről nem tehet az ember. Azon viszont csodálkoztam egyszer, hogy egy kamaszlányt meg kellett büntetni, mert:
- megtudta, hogy az apjának és egy ismerős feleségének viszonya van
- szexi képeket küldözgettek egymásnak a neten, ezt látta meg a lány, amikor az apja véletlenül bejelentkezve maradt
- eljátszotta az apját, és rávette a nőt, hogy küldjön egy képet, amin az arcát is megmutatja
- és ezt a képet elküldte az anyjának, a nő férjének, gyerekeinek és minden ismerősnek
Lehet, hogy túlzásba esett, de én megtapsoltam magamban.
Az erzelmeirol nem tehet az ember, a cselekedeteirol viszont igen.
Azert, mert vonzalmat erez egy hazas ember irant, nem muszaj ezt az adott szemely tudtara hozni, lehet am eltitkolni is, es kimaradni igy a bonyodalmakbol.
En azt tartom alszentnek, amikor azt mondjak, hogy ez a nagy szerelem, a masik feluk, de sajnos nem lehet elvalni, mert a gyerek epp vizsgazik/fogfajos/lenott a haja, stb. Es inkabb folytatjak a titkolozast, hazudozast, es nem adja meg az eselyt a megcsalt felnek, hogy egy hozza illo part talaljon helyette.
Nem biztos, hogy azt kell sajnálni, aki tűr. A házasságtöréshez a házsastársak mindegyike hozzáteszi a maga részét.
Az másik kérdés, h amennyiben kialakul egy diliház otthon, ki bírja tovább ill. ki lép előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!