Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan élnéd meg, hogyan...

Hogyan élnéd meg, hogyan készülnél fel, ha tudnád, hogy egyszer magadra maradsz és nem tudod ellátni magad?

Figyelt kérdés
Izomsorvadásos betegségem van. 30 év körüli vagyok, a szüleim 60 felé járnak. Két OKJ-s szakmám és két középfokú nyelvvizsgám van, de az állapotom miatt, csak édesapám vállalkozásában tudok dolgozni, senki más nem alkalmazna. Sajnos az önellátásban is segítségre szorulok, nem tudok egyedül öltözködni, fürdeni, még WC-re se. Iszonyatosan szerencsés vagyok és nagyon hálás a szüleimnek, akiket nagyon szeretek, amiért ezzel együtt is vállaltak és szeretnek engem. De semmi sem tart örökké, senki sem él örökké és fel kell készülnöm, hogy egyszer elveszítem a szüleimet és nem fogok tudni magamról gondoskodni. Testvérem nincs, van egy unokatestvérem, neki egy kisgyereke, de tudom, nem használhatom ki őket (talán nem is vállalnának, erről sosem esett szó, nem tudom). Mit tegyek? Hogyan dolgozzam ezt fel? Tud valaki tanácsot adni, hogyan biztosítsam be a jövőmet?
2012. máj. 21. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
minél többet félretenni, és amikor segítségre lesz szükséged, akkor megfizetni valakit. Ez az anyagi része. Lelkileg nem tudok okosat mondani, csak kitartást és sok erőt kívánok!
2012. máj. 21. 19:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ha ne adj isten anyukádék elmennek, kérhetsz ellátást az államtól, vannak ilyen "otthonok"

ha szeretnél már most biztos lenni a jövődben, tegyél félre mindig egy kicsit, így egy szép, jól felszerelt magán "gondozóotthonba" is kérhetsz felvételt.

2012. máj. 21. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen betegségre szakosodott bentlakásos otthont kell majd keresned, vagy ha lesz annyi pénzed, akkor házi gondozót kell felfogadnod. Sajnálom, de ilyen kegyetlen az élet.
2012. máj. 21. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Keresnék egy ilyen betegeket ellátó otthont és odaköltöznék.
2012. máj. 21. 19:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Előre kinéznék magamnak egy jó kis otthont, és utánaérdeklődnék a lehetőségeknek, ha kéne, fenntartanám magamnak a helyet pénzzel.
2012. máj. 21. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!