Sajnáljuk, hogy nincs tesód, nem tudod, milyen jóóóóóó, és miből maradsz ki! (? )
Én is sajnálom az egykéket, de úgysem értik.
A húgommal közel lakunk egymáshoz, és gyakran látogatjuk egymást. Ha kell, legyantáz, én pedig sütök neki fasírtot.
Nagyon szeretjük egymást, és támaszai vagyunk egymásnak.
Nekem két tesóm van, jó a kapcsolatom velük, de nem sajnálkozom az egykéken. Több olyan ismerősöm van, aki testvér nélkül nőtt fel (pl. a volt barátom, akivel négy évig éltem együtt), nem tapasztaltam általánosan még azt sem, hogy különösképpen el lennének kényeztetve a testvérrel rendelkezőkhöz képest.
Mindkét verziónak van előnye és hátránya is.
Akinek nincs testvére, annak meg ott lesznek a barátok, akik tudják támogatni, úgyhogy ez nagyon rossz kifogás.
Példának okáért csak egy gyereket szeretnék, és le fogom tojni, ki mit sipákol ezzel kapcsolatban.
Én sem értem. Nekem van testvérem, féltestvérem, mostohatestvérem - hát izé, ez sem jó.
Ráadásul elég érdekes, hogy mindenhol az van hogy kell a testvér, aztán ha valaki a testvérével kapcsolatban kérdez itt, akkor az a válaszok 99%-a hogy "semmi közöd hozzá"; vagy ha a testvéréhez fordulna segítségért, akkor hogy "oldd meg egyedül, nem kötelessége segíteni". Kicsit ellentmondásos.....
Pont a minap mesélt a húgom az egyik barátnőjéről, hogy mennyire nem bírja a nővérét.
Én csak értetlenkedtem, hogy hogy lehet egy tesót nem szeretni? Úgyhogy én mindenkit sajnálok, akinek nem az én tesóm jutott.
Nem sajnálom az egykéket, nekem egy olyan egyke ismerősöm sem volt, akit hiányérzet gyötörte volna emiatt, sőt! Örültek neki, hogy nem kellett semmin osztozni.
Nekem két testvérem van, a bátyám konkrétan szóba sem áll velünk, a húgaival. Ezt épeszű ember miért irigyelje ezt a testvéri kapcsolatot? Apám dettó ugyanez a bátyjával, nem is beszélnek soha.
Annak azért örülök, hogy van egy húgom, de a korkülönbség miatt nem volt olyan konkrét tesókapcsolatunk, hisz mindig is anyáskodtam inkább vele. Főleg, hogy az anyánk elég semmirevaló nő.
Nekünk a párommal csak egy gyerekünk lesz, hogy neki mindent meg tudjunk adni, ami erőnkből telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!