Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek mi a jobb: testvér...

Szerintetek mi a jobb: testvér nagyobb korkülönbséggel, vagy ha nincs is testvére?

Figyelt kérdés
2014. máj. 28. 21:19
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
100%
Bárcsak ne lenne öcsém. Rengeteg fájdalmat és csalódást okozott. Kihasznált és átvert. Mikor végre tanultam mindebből, és megszakítottam vele a kapcsolatot, hallgathattam mindenfelől, hogy "dehát mégiscsak a testvéred". Ez nem mentség a viselkedésére, ezért én nem fogok többet tűrni. Testvért nem választhat az ember, barátot igen. Vannak olyan családok, ahol támaszkodhatnak egymásra a testvérek, de olyan is létezik, ahol ez már kihasználásba csap át, és rengeteg keserűség gyűlik fel.
2014. máj. 30. 12:26
 22/31 anonim válasza:
100%
Mindenképp testvér... Én Pl mindigis egy sokkal idősebb testvérre vágytam
2014. máj. 30. 20:10
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Tesó

Én egyke vagyok, nsgyon rossz. Persze biztos van jó olda de én ezt soem láttam. Kicsiként azért, mert nem nagyon volt kivel játszanom, most pedig azért, mert úgy érzem szívesen babusgatbám, ganítgatnám, ellesném anyuól, hogyan kell a lehető legjobban a kicsikkel fohlalatoskodni sb. + óvónő akarok lenni, azért is jó lenne

13l

2014. máj. 30. 20:20
 24/31 anonim ***** válasza:
Bocsi a hibákert...
2014. máj. 30. 20:21
 25/31 anonim válasza:
Szerintem az életben a második legszebb ajándék a testvér, függetlenül a korkülönbségtől.Első ha szerető jó szülei vannak az embernek, a harmadik ha saját gyerekei lehetnek. A legfiatalabb húgomnál 17 évvel vagyok idősebb. A kishúgom legfiatalabb kislánya és az én legidősebb lányunokám közel azonos korúak és nagyon szeretik egymást, ezért őket minden évben nyaraltatjuk a férjemmel. Így a kishúgommal bőven van közös témánk. A testvéri szeretet sokban függ az otthoni légkörtől.
2014. máj. 31. 19:18
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyke vagyok, jól megvagyok. De anyámnak van egy bátyja, háááát.... biztos van jó testvéri kapcsolat is, de én otthon nem azt láttam, így örülök, hogy nincs testvérem. Meg én elég magamnak való vagyok, szerintem nem jöttünk volna ki jól. Ellenben egy ikertestvér meg lehet, jó lett volna, ha egypetéjű méginkább :D Tuti lejátszottuk volna mi is a klasszikus, cseréljünk szerepet meg hasonlókat, ugyanúgy öltöztünk volna.... poén lehet :) Szóval, ha egyszerre születtünk volna a tesóval, valószínűleg nem is gondolkodnám máshogy, csak azt, hogy tesóval jó, de korkülönbséggel már nem vagyok benne biztos, hogy ugyanazt mondanám...
2014. máj. 31. 19:42
 27/31 nyussszifül válasza:
23%
Az rettentő rossz lenne, ha nem lenne testvére. Nem foszthatod meg egy ilyen ajándéktól. Egy testvér nagyon nagy kincs. Inkább legyen nagy a korkülönbség, minthogy ne. Köztem és a testvérem között 6 év van.
2014. jún. 1. 16:04
 28/31 anonim válasza:

Csak egy a fontos, vállalnátok-e még egy gyereket?

Az hogy milyen lesz a testvéri kapcsolat, az kiszámíthatatlan, sajnos.

De nagyon sok egyke gyerektől hallottam régen, hogy a legnagyobb vágyuk egy testvér volt.

S még valami, egy egészséges gyereknél nincs nagyobb ajándéka az életnek. Igaz, ahogy nőnek függetlenednek, de amíg kicsik, addig nagyon sok örömöt okoznak, ha jó házasságba születnek, szerető szülőkhöz, akkor talán még később is.

2014. jún. 2. 02:16
 29/31 bindweed válasza:
Az én öcsém 18 évvel fiatalabb, mint én, és VAN köztünk testvéri viszony. Úgy gondolom, hogy a "nagytestvértől" függ, hogy milyen lesz közöttük a kapcsolat.
2014. jún. 2. 10:28
 30/31 anonim ***** válasza:

Kinek mi a jobb?

Az anyának abszolút jobb;nálunk én vittem a 10 és fél évvel fiatalabb testvéremet bölcsődébe-óvodába,írtam neki-vele a leckét,aláírtam az anyám nevét,hajat mostam neki,vittem magammal -kellett- mindenhova.Nem mostam rá,nem főztem,de enni adtam neki.

Amikor már akkora volt,hogy nem kellett vigyázni rá,már nem kellettem,fölösleges lettem,kiutáltak.

Próbálkoztam mindig,néhány évente,nem kellettem,se az unokák.Soha nem is hívtak,el lettem felejtve.

A testvérem?Hát tehet ő arról,hogy a nyakamba volt varrva -mondja-.És nem akar emlékezni semmire,jó okkal.Minden egyedül az övé,törődés,ház,nyaraló,ahyagiak,az unokáknak ajándék,nyaralás.

Szóval lett testvérem?Nem.Sőt,még szüleim se.

Ilyen esetben az idősebb testvérnek jobb lett volna,ha nem lett volna testvére,megmaradtak volna a szülei.

Barátokkal talán lehet pótolni a testvért.

2014. jún. 3. 06:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!