Miért van az, hogy azok a testvérek, akik közt nincs nagyobb korkülönbség, mondjuk csak 4 év, azok jobban kijönnek egymással, de akik közt egy nagyobb van, például 10 év ők nem jönnek ki olyan jól?
Nekik van közös témájuk, ők mondjuk eljárnak már bulizgatni, te nem.
De ez a kisebbeknél is, a kicsik eljátszanak, de a nagytesó már nem akar velük játszani, ő már megy a haverokhoz, gépezik stb.
Nem egy korosztály és kész. Mondjuk te jártál rosszul, mert a nagyok már veled nem foglalkoznak, a kicsivel meg még te nem tudsz úgy ellenni.
Manapság 10 év már bőven belefér egy generációs különbségbe. Köztem és a húgom között is hasonló a különbség, és mindenütt azt látom, hogy nagyon megváltozott a világ. Más az iskola, a divat, máshogy szórakoznak a fiatalok, máshogy beszélnek, kevesebbet olvasnak, ellenben az internet egyre alapvetőbb, stb.
Meg persze az is benne van, hogy egy 12 éves gyerek és egy 22 éves fiatal felnőtt már alapjáraton máshogy gondolkozik, máshogy szemléli a világot.
Ez tényleg így van. Egyszerűen más korosztály.
Figyeld meg, hogy azok a tesók, akik korban közelebb vannak egymáshoz, sokszor használnak többes szám első személyt.
Pl. szerintem ég és föld a különbség a következő két mondat közt.
Gyerekkoromban sokat játszottam a tesómmal.
Gyerekkoromban sokat játszottunk a tesómmal.
Az első mondatban benne van, hogy nagyobb a korkülönbség.
(Barbiztam a tesómmal, és ő mondta, hogy mit csináljanak a babák. Elmentem vele gesztenyét szedni, de a park kapujában eldobáltam őket. Otthon csináltam magunknak kakaót.)
A másodikból azt hallani ki, hogy együtt élik meg a játékot, tehát korban közelebb vannak.
(Barbiztunk a tesómmal, és nem adta oda a szívecskés pólót, ezért belecsíptem. Elmentünk gesztenyét szedni, de nem fért a zsebünkbe, úgyhogy csak kettőt hozhattunk haza. Otthon csináltunk kakaót, és anyuék csészéjéből ittuk, azt játszva, hogy az kávé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!