Miért van az, hogy azok a testvérek, akik közt nincs nagyobb korkülönbség, mondjuk csak 4 év, azok jobban kijönnek egymással, de akik közt egy nagyobb van, például 10 év ők nem jönnek ki olyan jól?
Figyelt kérdés
Négyen vagyunk testvérek, a bátyám 22, a nővérem 18, én 12, a húgom pedig 2 éves. A bátyámmal nem szoktam veszekedni, meg semmi ilyenek, de a nővéremmel van szívesebben, vele foglalkozik igazán.2013. szept. 15. 19:30
11/14 anonim válasza:
Nálunk nem így van. Az egyik öcsém 3,5 évvel fiatalabb, vele sose voltunk jóban. Felnőttként meg kb már nincs miről beszélgetnünk, annyira más világban élünk. A kisöcsémnél majdnem 7 évvel vagyok idősebb. Neki voltam bébiszitter meg sokáig csak kisgyerekként tudtam ugye tekinteni rá, de nagyon szerettem akkor is. És így huszonévesen (ő az elején én a végén ugye) nagyon jól megértjük egymást. Függ ez sokban a személyiségtől is.
12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a váloszakot, sok hasznos dolgot megtudtam belőle. Szerintem is a korkülönbség miatt. A másik észrevételem, hogy a nővérem fiús, úgy viselkedik, mint egy fiú. Lehet, ezért jönnek ki olyan jól. Én pedig egy lányos lány vagyok, vagy hogy fejezzem ki.
2013. szept. 16. 16:19
13/14 anonim válasza:
Nem általános. A húgom 16 évvel fiatalabb nálam, szeretjük egymást. A bátyám 2 évvel idősebb, mint én, egy kanál vízben meg tudna fojtani. Az igaz, hogy a húgommal soha nem játszottunk együtt, én már szinte felnőtt voltam, amikor megszületett. Elég kevés közös témánk van, de soha nem veszekedtünk még.
A bátyám viszont folyamatosan kritizál mindenért, az egész család előtt áztat. Irigy mindenért, a házasságomra, a gyerekeimre, a munkahelyemre. Nem tud örülni a sikereimnek, a boldogságomnak, mert neki nem így alakult az élete. Szerintem egyébként ez nevelés kérdése, na meg, hogy kivel élnek együtt. Ugyanis tudom, hogy a bátyám felesége áll az egész mögött, ő a felbújtó. A húgom barátját meg nem érdeklik az ilyenek.
14/14 anonim válasza:
A húgom és kösztem 4 év ven és nagyon sokat veszekedünkmeg monden szóval nem feltétlen jönnek ki jobban azok akik közt 4 év van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!