Szerintetek mi a jobb: testvér nagyobb korkülönbséggel, vagy ha nincs is testvére?
Egy idézet jutott az eszembe, de sajnos nem tudom kitől és pontosan sem emlékszem rá.
"A legnagyobb ajándék amit gyermekednek adhatsz egy testvér."
Ha van testvére..
Attól függ mennyire nagy a korkülönbség,mert 18-20 év esetén már nem lesz köztük testvéri viszony
Te mit veszel nagy korkülönbségnek?
Mert 5-10 év még nem nagy korkülönbség, és ilyenkor még jó testvéri kapcsolat is lehet. De 30-40 év korkülönbség már nagy. Így olyan mintha egyke lenne az ember. Sokszor még az a évi rokoni találkozás sincs meg.
A 3. válaszoló nagyon megnevettetett! Másik babát terveznek a 18 éves lány mellé! :D
Amúgy én se szavazok a nagy korkülönbségre, akkor inkább ne legyen... (Akiket ismerek 18-20 és afölötti korkülönbséggel, szinte semmilyen testvéri kapcsolatnak nem lehet mondani a köztük lévő viszonyt).
Hetedik válaszoló! Örülök,hogy jó kedvre derítettelek.
Másodszor mentem férjhez, és szeretnénk közös babát. Ezt megbeszéltük a nagylányommal is, akinek ez nincs ellenére, sőt tetszik neki az ötlet.
A harmadik válaszoló voltam.
Aki szerint csak jó lehet a testvér, az tanulmányozza a testvéri kapcsolatok címkét és lepődjön meg.
Szóval ne azért szülj, hogy a nagyobbnak testvére legyen, hanem azért, mert még egy gyereket szeretnél. Gondold el mit fog érezni az a gyerek, hogy csak a nagyobb miatt született meg.
Semmi sem garantálja, hogy jó testvérek lesznek, úgyhogy magáért a gyermekvállalás öröméért szülj másodikat, ha ez nincs meg, akkor inkább ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!