Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek mi a jobb: testvér...

Szerintetek mi a jobb: testvér nagyobb korkülönbséggel, vagy ha nincs is testvére?

Figyelt kérdés
2014. máj. 28. 21:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem mindenféleképpen jól jöhet egy tesó. Legalább rajtatok kívül lesz még valaki, akire tud támaszkodni.
2014. máj. 28. 21:45
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem a korkülönbségtől függ, hogy a testvérek jó testvérek lesznek vagy sem.

Anyámék 16 voltak testvérek. Anyám volt a legkisebb. Amikor ő született akkor szült az egyik nővére is. A legidősebb nővére majdnem 40 évvel volt idősebb nála. Hiába voltak ennyien testvérek, volt akit nem is igazán ismert. Elköltözött, a világ másik végében élte az életét.

Mi 3-an vagyunk testvérek. Kis korkülönbséggel. Már 40 éves vagyok, de a testvéri kapcsolat még ma is nagyon erős köztünk.

A férjemnek is 3 testvére van. 2 nagy korkülönbséggel 30-35 év a bátyjával csak 8 év van. Az egyik testvére akkor meghalt amikor a férjem 10 éves volt. A nővére aki ma már nyugdíjas nem tartják a kapcsolatot. Soha nem volt testvéri kapcsolat köztük. A bátyjával a kisebb korkülönbség miatt szoros a kapcsolat, végül is még volt pár év amit együtt töltöttek.

Tapasztalat, hogy azok a testvérek akik soha nem éltek együtt, nincs igazán szoros kapcsolat köztük.

2014. máj. 28. 22:23
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyik sem rosszabb a másiknál. Ha vki csak emiatt fél az új gyerek vállalásától, akkor hajrá, nem lesz az rossz, ha a tesó sokkal idősebb. De nem értem, miért kell ennyire stigmatizálni az egykeséget. Én a magam részéről meg vagyok áldva egy nagyon kiállhatatlan, bunkó, folyton belém rúgó, tajparaszt öccsel, hát, két kezemet összetenném, ha egyke lehetnék, és nem a pénz miatt, mielőtt vki rákezdené. Ha a gyerek alapvetően nem társfüggő, a szülei rendesen nevelik és engedik / viszik szocializálódni, akkor nem fog azon lamentálkodni, hogy jaj, neki miért nincs tesója. Legjobb barátnőm egyke, nem vágyott sosem testvérre, de ettől még nem irigy vagy önző, ő az egyik legértelmesebben gondolkodó, legönzetlenebb ember, akivel valaha találkoztam. Ellentétben az egyik volt barátnőmmel, akinek volt tesója, mégis képes volt 20+ évesen azért kiverni a blattot az anyjánál meg hisztizni, mert az nem vett neki McDonald'sból fagyit, a vendégségbe ajándékba vitt ropit meg hazavitte, mikor nem fogyott el...

Az idősebb testvér annyiból jó pl., hogy érettebb beszélgetőtárs, de mégsem a szülő, aki gyakran nem tud kiesni az irányító szülő szerepéből akkor sem, ha nem arra lenne szükség - teszem azt, nem magyarázza el a korához illően a gyereknek a dolgokat, hanem jön azzal, hogy nem, megtiltom, mert én azt mondom, nekem az nem tetszik... gyakran nem is próbálják megindokolni, és gyakran nincs is igazuk, elfelejtették, hogy voltak fiatalok, és túlféltőek. Ellenben egy 8-10 évvel idősebb testvér azért még nem őskövület, emlékszik még a tinidolgaira pl., vele lehet, hogy könnyebben ki tudja beszélni a szívügyeit, amire egy idősebb már legyintene. Lehet, hogy a tesó és a szülő is ugyanazt hozza ki belőle (pl. hogy X-szel meg Y-nal nem érdemes barátkozni), de a tesók általában megindokolják, közelebb vannak korban hozzájuk stb. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha a szóban forgó tesó nem az a típus, aki miután lelépett otthonról, szarja telibe a családját, és évi 1x találkoznak karácsonykor.

Akkor is jól jöhet egy idősebb tesó, ha vmi olyan helyre kellene elkísérni a tinit, ahova az nagyon akar menni, de a szülő egyedül tiniként nem engedné el, pl. rockkoncert, diszkó. Ellenben egy jóval idősebb tesóra már rá lehet bízni, és jó eséllyel nem annyira begyöpösödött, élvezné a helyet...

2014. máj. 29. 02:14
 14/31 anonim ***** válasza:
81%

Én 18 voltam amikor született az öcsém,( más apától) legjobb dolog volt az életemben,,főleg ,hogy most már ő is kezd felnőni,mindenben számíthatunk egymásra,olyan jó érzés mikor pl anyák napja van és megbeszéljük mit vegyünk közösen stb,nekem gyerekkoromban nem volt ilyeneket kivel megbeszélni,mindig irigyeltem unokatesómékat akik közösen készítették a szüleik ajándékait.Nekem még nincs gyerekem,de szerintem az ,hogy ki milyen testvér nagyrészt a szülőkön múlik,hogy nevelik őket őket...

Kérdésedre a vàlaszom,szerintem jobb ha van tesó,mégha nagy is a korkülönbség.

2014. máj. 29. 06:28
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 13 év a korkülönbség és nem az igazi a kapcsolatunk. Szerintem jobb, ha kevesebb.
2014. máj. 29. 08:06
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a jobb ha nincs testvér. Köztem és a nagyobb testvéreim között minimum 15 év van, ennek az az eredménye, hogy én a testvérség minden hátrányát viselem (kevesebb idő, pénz egy gyerekre), annak előnyei nélkül (pl ugyanúgy magányos vagyok, mintha egyedül lennék, mert nekik már saját életük van). Hát ez így egyáltalán nem "vicces" hiába szeretem őket.
2014. máj. 29. 19:03
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy idősebb testvérem van, és ha belegondolok az eddigi életembe szégyen vagy nem, nekem inkább hátrányom van belőle, mint bármi hasznom. Vele a szüleim sokkal többet foglalkoztak, sokkal több mindent megengedtek neki, anyagilag támogatják (szerintem én nem fogok annyi pénzt kapni, ha annyi idős leszek, mint ő), én voltam a kisebb, mindig nekem kellett engednem stb. Érzelmileg nem kötődünk egymáshoz, úgy érzem, mintha szégyellne, pedig nem hinném, hogy bármi szégyelnivaló lenne bennem. Bár gondolom erre mondjuk rátesz egy lapáttal, hogy ő fiú én meg lány, szóval egynemű testvérpárnál nem tudom, hogy van. Én ismerek egykéket, a legjobb barátnőm is egyke, és nem igaz az a sztereotípia, hogy őket jobban elkényeztetik. Szerintem sokkal jobban járnak, mind anyagilag, mind érzelmileg. Persze ez saját tapasztalat, én még ezeket mind "elnézném" a szüleim részéről, ha úgy érezném, hogy egy kicsit is szeretne a tesóm, vagy érdekelné, hogy mi van velem. Gyanítom, hogy mi azok a fajta testvérek leszünk, akik idősebb korukban, ha a szüleik már nem élnek, szinte egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot. Szomorú de ez van és mivel nem éreztem részéről a törődést, már engem sem különösebben érdekel az ő sorsa. Pedig köztünk csak 4 év a korkülönbség.
2014. máj. 29. 19:45
 18/31 anonim ***** válasza:
51%
" az egykék jobban járnak anyagilag " ez kemény:)fő az önzetlen csalàdi szeretet...
2014. máj. 29. 20:35
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónak üzenem, hogy ha egy csöppet az eszével is gondolkodik, akkor bizony így van, egy ilyen pénzes világban pedig nem mindegy.
2014. máj. 29. 22:23
 20/31 anonim ***** válasza:
79%
20:32, igen az önzetlen családi szeretetből jól lehet lakni meg meg lehet előzni, hogy kiközösítsék a gyereket az iskolában ha már évek óta nincs egy ruhája, vagy nem tud elmenni egy kirándulásra... Amire lehet telne ha önzetlen családi szeretet helyett kevesebb gyereket vállaltak volna.
2014. máj. 29. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!