Jót teszek ha tisztázom? Vagy csak még nagyobb gondot okozok?
nem beszélném meg vele, mert ilyen esetben
- sok mindent elfelejt az ember amit mondana
- a másik csak azt hallja meg, ami az ő igazát bizonyítja
leírnám neki a helyedben azzal kezdve, hogy azért írásban rendezed ezt a dolgot, mert nem bízol benn, hogy szóban nyugodtan tisztázhatnátok
és az - mondjuk - e-mailben azzal kezdeném ami itt a fenti szöveg fele ... aztán a többivel amit fontosnak tartasz ... aztán zárnám azzal, hogy ez a te életed, ő a te testvéred, hát próbáljon alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez, mert az egészet te élted át, nem ő
Bármit is akarnál elmagyarázni süket füleket találnál. Nem fogja őket érdekelni. Hajlok arra, hogy a párodnak igaza van. Már nem vagy az a csóró akivel úgy viselkedhetnek mintha a jobbágyuk lennél. Én a helyedben nem magyarázkodnék, hanem élnék boldogan a párommal, és nagy ívben letojnám a tesómat, sógort. Ha felhívna és kezdené a szidást, akkor egyszerűen a szavába vágnék, hogy ha majd kíváncsi az igazságra, és nem csak a nagyasszonyt akarja játszani akkor hívjon fel, elmondod mi az igazság. A többi meg nem érdekel téged, és szépen leteszed a telefont..
Egyébként nálunk is az van, hogy a nővérem nagyon jól él, már-már gazdag. Én bár sosem panaszkodom, mert boldogulok, de vannak tartozásaim(banki) és sokat kell dolgoznom, hogy tudjam fizetni. De a nővérem, és családja SOHA egy szóval nem aláztak meg, soha nem bántanak, nem bánnak lekezelően. SŐT! Mindig nyaggat, hogy engedjem meg, hogy kifizesse a banki tartozásaimat. De nem engedem. Az én saram, majd én rendbe teszem..Mivel pénzt nem fogadok el, így mindig másban segít.
A te testvérednek is így kellene viselkednie, és nem olyan undorító módon ahogy viselkednek. Én nem sajnálnám azt az időt amit nem vele töltenék el..
42/N
Nem tudom megunják-e,mert ahogy telik az idő,úgy veszem észre,hogy ez csak egyre rosszabb.Mondjuk annyit javult a dolog,hogy páromat nem nézik levegőnek mint eleinte,akkor mindig közölték,hogy mondjuk szülinapra,megakarják hívni a volt férjemet is.Mondtam,hogy rendben,de akkor én a párommal oda nem megyek.Most már ilyeneket nem mondanak legalább.Most épp azon "lovagolnak",hogy én miért nem dolgozom?Mert igenis,nekem is dolgoznom kell.Mondta nekik a párom,hogy nem,nem kell.De ők csak,hajtogatták,hogy olyan nincs.
Persze,jó lenne dolgozni,de a lányokat én hordom kocsival iskolába,és onnan haza,mert megszüntették a helyi járatot,és kerékpárral nem közlekedhetnek azon a forgalmas úton,amin menni kell,legalábbis a kicsi biztosan nem,Ő még csak elsős.Ha elmegyek dolgozni,egyedül kellene járniuk ami veszélyes,annyit nem ér az egész.
4-es Neked igazán jó testvéred van :)
Árulj el nekem valamit.
Neked mi a jó abban, ha a testvéred akit szeretsz (ez érthető, végül is a testvéred) éveken át lekezelően bánt veletek, megaláz akármikor amikor éppen kedve tarja, nullának tart, nem csak téged hanem a kis családodat is. A saját gyerekét is úgy nevelte, hogy ,ár ő is lekezelő legyen a gyerekeiddel. Állandóan beléd köt, piszkál, inkább a volt férjed mellé áll, mert annyit nem érsz a szemében mint a körme alatt a piszok-.. Erre te meg "szeretem, és hiányoznának a közös ünnepi ebédek bla, bla , bla.. Neked ezek hiányoznának? Te neked az hiányzik, hogy a nővéred és családja még egyszer beléd rúgjanak???
Ne haragudj ha nyers vagyok, de az ember még barátjával sem viselkedik így, nem hogy a családtagjával!
De ha neked ezek hiányoznak, akkor nem is értem mi a kérdés. Akkor hallgasd éveken át az egész megalázó szöveget, és akkor se panaszkodj, ha a mostani párodnak egyszer elege lesz belőlük, és vagy választási döntés elé állít, vagy annyit mond, hogy
"na én inkább lelépek, nem akarok ilyen család részese lenni"
Persze igazad van,nem jó ez nekem,csak van egy olyan sejtésem,hogy sógorom generálja ezt az egészet...és persze ez nem menti fel a nővéremet,csak mégis..Tudom,hogy a saját nyugalmunk érdekében az lenne a legjobb,ha megszakítanám velük a kapcsolatot,csak azt nem tudom,hogy viselné ezt Anyu,akivel nekem nagyon szoros a kapcsolatom,egyedül él tőlünk 300 km-re,minden nap felhívom,hogy beszéljünk kicsit,nővérem őt sem hívta már 3 hete...
Igazából,most ha újraolvasom amit eddig írtam,már látom,hogy tényleg nagyon gázos a dolog,így leírva még jobban szembesülök ezzel voltunk mi jó testvérek is...csak az olyan régen volt már :( Nem tudom,valahogy nem akarom feladni,hogy visszataláljunk egymáshoz,még ha világosan látom is,hogy ez egy veszett ügy...hülye vagyok :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!