Mit tehetnék, hogy a tesóm ne fossza ki a szüleimet?
Figyelt kérdés
Pesten élek, a szüleim és a húgom vidéken vannak. Szüleim 80 felett vannak, elég normális nyugdíjuk van, keményen dolgoztak egész életükben. A húgom nem dolgozik, és alkoholista. A szüleim eléggé ragaszkodnak hozzá, mivel ő az egyetlen közelükben élő gyerek. De sajnos a húgom nagyon kihasználja ezt a helyzetet, és mindent a szüleimmel fizettet ki, a rezsijét, a kajáját, stb. Italt nem vesznek neki persze, de készpénzt is kap, amiből csak italt vásárol. Közben a szüleim lemondanak olyan dolgokról, amiket megvehetnének maguknak. Próbáltam elérni, hgy a szüleim költözzenek Pestre, de a húgom nagyon ellene van, és lebeszélte őket. Mit tehetnék?
Olvasd el még egyszer oda van írva: "A húgom nem dolgozik, és alkoholista."
2014. márc. 10. 23:44
12/22 anonim válasza:
Ííí valóban, ezt benéztem...
Akkor viszont a kérdező testvérének lenne szüksége segítségre, nem pedig a szüleinek... Tartom a véleményem, ha a szülei adni akarnak neki, akkor adjanak. Kérdező meg foglalkozzon többet a hugával, ne csak ócsárolja...
2014. márc. 10. 23:49
13/22 anonim válasza:
ffi57 Én abszolút megértem a kérdező problémáját, és kevésbé értem azokat, akik támadják a kérdésfeltevése (és a problémája)miatt. Aki védi az alkoholista húgot, az gondolom, nem véletlenül áll a pártjára, ez az életmód és mentalitás áll közelebb hozzá. Ha az úgy van, ahogy a kérdező leírja, akkor bizony a húga keményen kihasználja a szülőket. Szegények, persze még így is örülnek, hogy van velük valaki (még, ha esetleg nem is tesz értük semmit, egyszerűen csak ott van). Úgy tűnik, ezt a helyzetet a húg kihasználja (szemét módon, mint írva vagyon). Ne adja isten, hogy elfogyjon a pénzük, mert akkor meglepetés érheti őket (egy alkoholistától minden kitelik)(nem csak a saját életüket teszik tönkre, de a környezetükben élőkét, a családjukét is). És kinek mi kifogása lehet a Pesten élő családdal. Ott alapítottak családot, ott élnek, tanulnak. (feltételezem egy normális, tisztességes család)(milyen alapon gondolnék mást).
2014. márc. 11. 00:13
14/22 anonim válasza:
72%-os válaszoló valszeg maga is keményen iszik, azért érintette ennyire közelről a kérdés. Kérdező: sokat nem tehetsz, ha a szüleidet nem tudod meggyőzni, akkor a helyzet egy darabig megmarad ilyennek...a húgod nem akar leszokni a piáról?
2014. márc. 11. 00:20
15/22 anonim válasza:
10: A nyitóban írja: "A húgom nem dolgozik, és alkoholista."
2014. márc. 11. 00:47
16/22 anonim válasza:
Kértél tanácsot addiktológustól már?
És a 12 lépéses programban alkoholisták hozzátartózóinak való csoportban?
Mert ott pont azt mondják meg, mit kell tenni ilyenkor.
Horváth Szilveszter tesztjeit és könyvét is olvasd el a neten!
2014. márc. 11. 00:49
17/22 anonim válasza:
Az alkoholizmus betegség, a hugodon nem segíthet senmi, csk ha ő is akarja.
A társfüggés is súlyos függőség, alkoholisták családjában gyakori, a szüleid valószínűleg azok, nekik is csak akkor lehet segíteni, ha felismerik a maguk baját. Kérdezz addiktológust, elmondja, mit tehetsz távolból.
2014. márc. 11. 05:54
18/22 anonim válasza:
ffi 57 És az is valószínű, hogy, ha csak megemlítenék is a húgnak az alkoholizmust, mint témát, hárítana és tagadna ezerrel (mert ez a tipikus). Szerintem is nehéz lenne bármit is tenni (főleg, ha az ember nem él ott, ahol ez a probléma van. (szerintem az én előző hozzászólásom már csak azért is hasznos volt, mert a kérdező "pártjára álltam" - tényleg nem is értve, hogy miért támadták annyian).
2014. márc. 11. 06:27
19/22 A kérdező kommentje:
Az 1-es, 3-as, 5-ös és 7-es válaszoló ugyanaz volt, tegnap még 72%-kal, ma már csak 71-gyel. Funkcionális alkoholista valószinűleg, aki napközben dolgozik, éjjelre lerészegedik és idejár beszólogatni. Napközben valószinűleg rendes válaszokat is ad, ezért tornázta fel magát 72%-ra!
2014. márc. 11. 12:57
20/22 anonim válasza:
(OFF) Én igyekszem mindig rendes válaszokat adni, mégis folyton lepontoznak. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!