Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elsőszülöttek? Veletek is így...

Elsőszülöttek? Veletek is így van?

Figyelt kérdés

Az veletek is úgy van, hogy a kisebb testvéretek segge ki van nyalva? Enyém most 11 éves, és egy 50 ezer Ft-os tabletért hisztizik, apáék meg egy gamer leptopot tolnak a segge alá, de nem, ő tabletet akar, és mindent, toronyórát aranylánccal, olyan nincs, hogy én ne szólnék hozzá, ott ne lenne a lakás túlsó végéről valamelyik szülő, hogy én miért basztatom. Olyan nincs, hogy valami vitában ne ő győzne, üvölt a kedves szülőkkel, egyszóval ki van nyalva a segge. De persze velem is úgy beszélhet, mintha a segge alól lennék kirángatva.

Nagyon durva, mi megy.

Szülőkkel persze nem lehet beszélni, mert nem látnak az elfogultságtól.

(De hál isten, mingyárt itt a nyár, és húzok el búsba táborozni meg bushcraftozni...)

Tizenöt éves vagyok, fiú, mit tehetnék?

Fizikai erő -gondolom- nem megoldás, de akkor mi?

2014. febr. 9. 19:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Világfájdalom :) Ne aggódj, teljesen normális 15 évesen azt hinni, hogy te félre vagy tolva, és csak őt szeretik.

A nyári tábort ki fogja fizetni neked, abba belegondoltál? ;)

És az összes többi holmidat? ;)

2014. febr. 9. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk nincs így. Sőt én nyalom ki a fenekét a húgomnak, mert nagyon imádom :) (15 év van közöttünk.)
2014. febr. 9. 19:30
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
A gyerek megfiatalítja a szülőket, majd te is meglátod annak idején, hogy a kicsivel fogsz "többet" foglalkozni, mert az még gyerek. Te meg már csaknem felnőtt vagy, rád kevesebb figyelmet kell már fordítani (vagy máshogy kell), önállóbb vagy, talán kevésbé követelőző. Nem tudni egyébként, hogy képességek és iskolai teljesítmény alapján melyikőtök a jobb, egy biztos, a szülők azt a gyereket fogják jobban "ajnározni" akinél úgy érzik, hogy hátrányosabb valamilyen szempontból.
2014. febr. 9. 19:30
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

Azért a majdnem felnőttségtől eléggé messze van, ha féltékenységében még a fizikai erő alkalmazása is megfordult a fejében :S

Kérdező, én is elsőszülött vagyok, és bizony még ma is kinyalom a húgom seggét, mert nagyon szeretem :)

És amikor valamelyikünk kapott valami nagy dolgot, azt megosztottuk egymás között. Nálatok ez miért nem működik?

Miért nem szereted a testvéred?

2014. febr. 9. 19:33
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, nem fordult meg a fejemben a fizikai erő alkalmazása, azt most írtam az ezt megszokott izomagyaknak.

Én is szeretem az öcsémet nagyon, ő nem engem, tol el, lök el magától.

Nem kell szembesíteni vele, hogy még messze vagyok a felnőttségtől, mert tudom.

De nem ez volt a kérdés. Már megkaptam rá a választ.

2014. febr. 9. 20:16
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk is ez van. Öcsém segge ki van nyalva, tanulni nem tanul, engem meg egyfolytában cseszeget a jó jegyeim miatt, de anyának fel se tűnik, mikor szólók neki. Volt olyan, hogy megkértek, hogy segítsek nekik a matekháziban, erre kimentem és elkezdtem neki magyarázni erre megszólal, hogy ők máshogy vették, milyen hülye vagyok, hogy ezt se tudom megcsinálni, én meg visszaszóltam, hogy akkor oldja meg egyedül, erre én lettem lecseszve, merthogy soha nem segítek. Múlthéten volt farsangi disco náluk, és 1800(!!!!!!!!) Ft-ot költött el édességre. Hazaért, erre belehazudott anya képébe (folyamatosan ezt csinálja) hogy ő csak 200 Ft-ot vitt, mikor osztálytársa anyja szólt anyának, hogy nem kéne ennyi pénzt adni a gyereknek ilyen alkalmakra, mert felesleges. Aztán mikor kiderült, anya csak annyit mondott, hogy semmi baj, előfordul.

Hátha én 600 Ft-nál többet költöttem volna el sulibulikon (Egy süti 50 Ft, üditő meg 20) tuti hogy felpofoztak volna.

2014. febr. 10. 16:15
 7/12 A kérdező kommentje:

Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen, megnyugtató... :D

Reménykedjünk benne, hogy ők is kinövik az ő gondjaikat, nem csak mi fogjuk a sajátjainkat! :)

2014. febr. 11. 21:15
 8/12 anonim válasza:
100%
Ez általában mindenhol így van, tisztelet a kivételnek.A legidősebbnek mindig meg kell állnia a saját lábán, elköltözni, eltartani magát.A legkisebb meg visz mindent,mert ráíratják a házat, a kocsit meg még el is tartják mert hát otthon lakik.A rezsibe persze nem kell semmit bele adnia.Amit keres abból meg jól él.Nálunk így van már régóta.Az öcsém 25 éves,otthon lakik még mindig,segge nyalva van.Nekem meg egy fogpiszkálót se adnak apámék ingyen.De ha a házukat kell festeni vagy burkolni akkor persze csináljam én,mert öcsike lusta.És még csodálkozik sok szülő ha ezek után nem nyitják rájuk az ajtót.
2014. febr. 12. 11:38
 9/12 Rica86 válasza:
En egyet ertek az utolso hozzaszoloval,sajnos nalunk is ez van.csak annyi kulombseggel,hogy en vagyok a fiatalabb.amikor szuleink betegek lettek en segitettem nekik.korhaz,gyogyszet,kaja stb.a vegen meg o orokolt mindent.kiveve az adossagot.az nem tudom miert,de az en nyakamba varrtak.szoval kedves kerdezo,orulj amig csak egy tablageprol meg hasonlo aprosagokrol van szo.
2014. febr. 13. 19:42
 10/12 anonim válasza:
Igen, igy van velunk. A kicsinek a szulo a kezet nyujtja, a karja kell...es termeszetesen meg is kapja. :)
2014. febr. 18. 18:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!