Normális, hogy a bátyám ilyenben hazudott? Hogy tudta erre rávenni a felesége?
Amióta dolgozik, mindig jól keresett. Ebből támogatott is minket, a családját. Aztán (a felesége tanácsára persze) azt hazudta nekünk, hogy csökkentették a fizetését és már nem tud adni.
Szerintetek ez normális?
Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy mit írhatnék erre....amit akartam azt mind leírták a kedves előttem válaszólok, de bennem még egy dolog felvetődött...
Ennyi negatív és felháborodott válasz után is kardoskodik a kérdező az általa hitt igazában...számomra ez az igazán félelmetes és megdöbbentő, hogy fel sem merül benne, hogy milyen nevetséges,hogy szerinte az a nem normális, hogy nem támogatják többé és ki kéri magának...sok mindent olvastam már itt, de ilyen tévképzetben élő emberrel még itt nem találkoztam sose....
Nálam a "szerencséje volt, egyetemre ment, informatikusnak tanult, és most jól keres" mondat verte ki a biztosítékot.
Nyilván fortuna kegyei alapján lesz valaki műszaki informatikus, programozó, gépész- vagy villamosmérnök.
Nem kell évekig keményen tanulni, nem kell hozzá kitartás, szorgalom, elég, ha szerencsés vagy.
Hűűhaa...
ÉN ott kezdeném, hogy a tesód nem biztos hogy hazudott. Sok cég (multik is) igyekeztek idén faragni a költségeiken. Pl. nem fizetik ki a túlórapénzt, elmaradt az év végi céges buli, nem volt mikulásparti a gyerekeknek, nem volt év végi prémium, csökkent a cafetéria...stb. Ezek mind olyan példák, amiket a környezetemből hallottam mostanában.
Szóval lehet, hogy a tesód pl. a túlórapénzét eddig lazán rád költötte, és ez nem nagyon befolyásolta az a szintet, ahogy ők életek, de ha ezt mondjuk megvonták tőle, akkor NEKI és a CSALÁDJÁNAK kellett volna lemondaniuk bizonyos dolgokról, hogy te a semmiért pénzt kapj.
Egyébként lehet olcsón is kifogni jó síutakat, de nem is magyarázom, mert szerintem semmi közöd nincs hozzá, hogy mire költi a saját pénzét, amiért megdolgozott. Az, hogy sokat keres, nem szerencse, 5 évig hajtott érte.
Írtál egy olyan apróságot is, hogy házra gyűjt. Gondolkodj már el egy kicsit, szerinted komoly megtakarítás nélkül az ölébe fog hullani.
A feleségnek pedig teljes mértékben igaza van. Lehet, hogy náluk nem szokás egymást lenyúlni, és még utána háborogni. Ha én lennék a feleség helyében, elvárnám, hogy a férjem a keresetét inkább a gyerekeire költse.
"Nálunk szokás a család támogatása, ha valaki olyan szerencsés hogy jobban keres"
Pont az ilyen egysíkú, maradi gondolkodás miatt élek a családomtól 300 km re , de mennék messzebb is ha tehetném.
Hogy mennyit keres, semmi közöd hozzá. Ha rátelepszel, ne csodálkozz hogy hazudni fog, vagy hátrálni. Ja, és ne bennük keresd a hibát, hanem inkább magadban. Ne aggódj, nem vette rá semmire a felesége, egyszerűen próbáltak magukról, az életükről lerázni egy piócát. Elnézést ha nyersen fogalmaztam. De szerintem te irigy vagy, mert ő jobban keres, és azt várod, hogy ezen veled osztozzon, holott semmi jogosultságod nincs erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!